Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Σύσκεψη φορέων της Φλώρινας για μεταλιγνιτική περίοδο, ΕΣΠΑ και έργα υποδομής…


  Tην Δευτέρα 01/06/2020  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στην οποία συμμετείχαν οι  βουλευτές Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα (τηλεδιάσκεψη),
 
 οι Αντιπεριφερειάρχες  Φλώρινας Γιάννης Κιοσές και Βασίλης Άμπας, οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης (τηλεδιάσκεψη), Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας  Κώστας Σακουλέβας.
  Στη σύσκεψη συζητήθηκαν η πορεία της κατάρτισης των δύο μεγάλων προγραμμάτων για την μεταλιγνιτική περίοδο και το 6ο ΕΣΠΑ.
  Επίσης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα μεγάλα  θέματα και έργα της περιφερειακής ενότητας (οδικοί άξονες, αρδευτικά, φράγματα, αναδασμοί, βιολογικοί καθαρισμοί, συνοριακή διάβαση Λαιμού, Πανεπιστήμιο κ.α).
  Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ενώ διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να προχωρήσουν.
  Συμφωνήθηκε να υπάρχει συντονισμός ενεργειών  στο διεκδικητικό πλαίσιο και ιεράρχηση στην προτεραιότητα των μελετών  έργων που θα πρέπει να προταθούν. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τους κ. Αντιπεριφερειάρχες και τους κ. δημάρχους να αξιολογήσουν τα έργα που θα προτείνουν και  τα οποία θα  δρομολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, για να ενταχθούν σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα (6ο ΕΣΠΑ, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, κ.α).
  Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών για όλα τα μεγάλα ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας και πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων των παρευρισκομένων φορέων για τον σχεδιασμό και την  παρακολούθηση όλων των μελετών και των έργων που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.