Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ε. Χαρίτίδης: «Καμία μέριμνα για την τύχη της υφισταμένης Τηλεθέρμανσης επί θητείας του κου Ιωσηφίδη»!


  Για μια ακόμη φορά εκπλησσόμεθα για την ευκολία με την οποία κάποιοι κάνουν το άσπρο μαύρο! Διαβάζω εμβρόντητος ότι ο κος Ιωσηφίδης μας άφησε σχεδιασμό για την τύχη της Τηλεθέρμανσης, τον οποίο μάλιστα εμείς απαξιώσαμε!!
 
  Παρόλο που θεωρώ ότι όσοι ασχοληθήκαμε με τη διοίκηση του Δήμου μας καλό είναι να μην κουράζουμε τους συνδημότες μας και ανούσιες αντιπαραθέσεις, αναγκάζομαι να προβώ στην παρούσα δήλωση για να διαψεύσω κατηγορηματικά τα όσα αναληθή λέγονται!
  Κε Ιωσηφίδη όχι μόνο δεν αφήσατε τίποτα για το μέλλον και την τύχη της υφιστάμενης Τηλεθέρμανσης, απεναντίας η παράταξή σας έκανε ότι είναι δυνατό ώστε να μπλοκάρει και να παρεμποδίσει τη λειτουργία της ΔΕΤΕΠΑ και τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ! Ο ίδιος ο κος Παπαχρήστου, πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ επί θητείας σας και μετέπειτα «συνεχιστής» της παράταξής σας - εκπρόσωπος μειοψηφίας, είχε παραδεχθεί ότι δεν «προλάβατε» να κάνετε οποιαδήποτε μελέτη κατά τη θητεία σας (2011-2014) για τη συνέχιση της Τηλεθέρμανσης, και ότι είχατε σκοπό να το πράξετε στην επόμενη (ανύπαρκτη τελικά) θητεία σας (2014-2019). Ποιος από τους δύο είναι αναληθής τελικά; Μάλλον και οι δύο…
  Αποκαθιστούμε για πολλοστή φορά την πραγματικότητα, όπως έχουμε πράξει επανειλημμένως κατά την θητεία μας, ότι από το 2015 δώσαμε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε να ωριμάσουμε από μηδενική βάση το έργο των μονάδων βιομάζας των 30 ΜW, προϋπολογισμού 15,5 εκ. το οποίο θα είναι σε θέση να καλύψει πλήρως την Τηλεθέρμανση, και πιστεύω τον Οκτώβριο θα τεθεί σε λειτουργία. Εξασφαλίσαμε όλα τα προ-απαιτούμενα για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ξεκινήσαμε με την προμελέτη, κάναμε την οριστική μελέτη, εξασφαλίσαμε του περιβαλλοντικούς όρους και όλες τις αδειοδοτήσεις, διεκδικήσαμε χώρο 17 στρεμμάτων από τη ΔΕΗ ΑΕ για το σκοπό μας, συνάψαμε το απαιτούμενο δάνειο), το δημοπρατήσαμε σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα των δημοσίων έργων το 2017 και υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής το 2018.
  Οι λέβητες θα έχουν ως καύσιμο το λιγνίτη και βιομάζα (καλομποκόφυλλα, κλαδιά σε wood chips κτλ). Για το σκοπό αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας μας πραγματοποιήσαμε τουλάχιστο τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις προς τους αγρότες μας για τις προοπτικές για την τοπική κοινωνία που διαμορφώνονται. Αλήθεια κε Ιωσηφίδη που ήσασταν; Γιατί κανένας από την παράταξή σας ουδέποτε παραβρέθηκε; Τόσο πολύ κόπτεστε τελικά για τους αγρότες μας; Γιατί τελικά δεν κάνατε τίποτα για το μέλλον της υφιστάμενης Τηλεθέρμανσης;
  Μήπως εν’ τέλει είχατε τα ίδια σχέδια ….. ΚΑΙ  για την Τηλεθέρμανση;
  Κε Ιωσηφίδη, δυστυχώς για εσάς, η αλήθεια ή το ψέμα αναδεικνύονται με το χρόνο, τη γνώση και τα έργα…
Με τιμή,
Χαριτίδης Ευθύμιος
Πρώην Πρόεδρος ΔΕΤΕΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.