Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πύλη ανάπτυξης ο κορονοϊός για το Αμύνταιο! Σε Αρχαιολογικό χώρο κηρύσσεται όλη η πόλη…


  Την άμεση κήρυξη της κωμόπολης του Αμυνταίου σε «αρχαιολογικό χώρο», αποφάσισε ομόφωνα, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου, παρουσία του διάσημου αρχαιολόγου, Ερρίκου Σλήμαν!
 
  Εμφανώς συγκινημένος ο Δήμαρχος Άνθιμος Μπιτάκης, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, τόνισε:
  «Τα κέρδη από μια τέτοια κίνηση αναμένεται να είναι πολλαπλά για όλους μας. Και μιλώ τόσο για το Δήμο, όσο και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν την προ – κορονοϊού εποχή στο Αμύνταιο»
  Αναλυτικότερα, «ξεδιπλώνοντας» το πρωτοπόρο αυτό σχέδιο για την ανασύνταξη της τοπικής οικονομίας για την μετα – κορονοϊου εποχή, ο Δήμαρχος Αμυνταίου μας δήλωσε:
  «Το Αμύνταιο θα ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη, αφού θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ιστορικό μνημείο της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και όλης της Ευρώπης!
  Ενδεικτικά αναφέρω πως όλοι οι δρόμοι της κωμόπολης θα διαγραμμιστούν, προκειμένου οι τουρίστες να ακολουθούν τις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές, ενώ θα τοποθετηθούν πινακίδες γραμμένες στα αγγλικά στα ελληνικά και τα κυριλλικά, οι οποίες θα προσφέρουν «ιστορικές πληροφορίες», όπως:
Α) Ποιανού κατάστημα – επιχείρηση λειτουργούσε στο συγκεκριμένο σημείο προ – κορονοϊού,
Β) Σε ποια φυλακή εκτίει πλέον την ποινή του ο συγκεκριμένος έμπορος κλπ… 
  Τα μεγαλύτερα οφέλη ωστόσο (πέρα από την τουριστική ατραξιόν), αναμένεται να επέλθουν στον τομέα της οικονομίας, τόσο για τους επαγγελματίες που μοιραία θα χάσουν τις δουλείες τους, όσο και για τους ανέργους της περιοχής μας!
  Πιο συγκεκριμένα, θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά, πως για να εισέλθει κάποιος στο Αμύνταιο, θα πρέπει να πληρώνει εισιτήριο - μιας και ουσιαστικά θα εισέρχεται σε …αρχαιολογικό χώρο! Μάλιστα, θα λειτουργεί με αυστηρό ωράριο Δημόσιας Υπηρεσίας και κανείς δεν θα μπορεί να εισέλθει μετά τις 4 το απόγευμα»!
  Κατόπιν έντονων πιέσεων μας, ο κ. Μπιτάκης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο και –ομολογουμένως- παγκόσμια πρωτοπόρο σχέδιο που προωθεί προς υλοποίηση ο Δήμος Αμυνταίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, θα είναι:
1) Πρόσληψη 1.500 εμπόρων – επιχειρηματιών και άνεργων του δήμου μας, για τη φύλαξη της αρχαιολογικής κωμόπολης!
2) Πρόσληψη 25 Δικηγορών, με σκοπό να μη διαταραχθεί  ο χαρακτήρας, και να παραμείνουν αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, δηλαδή οι αλληλομηνύσεις μεταξύ των  πολιτικών του τόπου μας…
3) Η πρόσληψη 2.500 κομπάρσων, για την αναπαράσταση –κάθε Δευτέρα- της λαϊκής αγοράς, με πρόβλεψη 4.500 έκτακτων προσλήψεων (μια φορά το χρόνο), για την αναπαράσταση της εμπορο – ζωοπανήγυρης…
  Εδώ θα πρέπει να τονίσω, πως στα επιπρόσθετα οικονομικά κέρδη, ο Δήμος μας έχει υπολογίσει:
Α) Τα κονδύλια που θα αποκομίσει από τη διάθεση, κάθε χρόνο, της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων,
Β) Το χρηματικό έπαθλο που θα της αποδώσει η επιτροπή των βραβείων Guiness για τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο στον κόσμο»...
  Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, τόνισε:
  «Στα θετικά αυτής της απόφασης του Δήμου μας, προσμετράμε και την πρόσληψη 5.000 δημοτών μας για τις θέσεις των ξεναγών (με προτεραιότητα πρόσληψης των ανέργων δημοτών μας), ενώ στην μελέτη που θα συνταχθεί και θα προωθηθεί άμεσα στον συμπατριώτη μας υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, θα προβλέπεται η κατασκευή μικρών περιπτέρων για τη διάθεση σουβενίρ, που θα δοθούν για χρήση μόνο σε (προ – κορονοϊού) εμπόρους του δήμου μας.
  Μοναδικά ζητήματα που μένουν να ξεκαθαριστούν και που θα συζητηθούν στο επόμενο τηλε-συμβούλιο, είναι:
1) Εάν θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το εργοστάσιου του Ξινού Νερού, κάτι που θα είναι αντίθετο με το όλο project,
2) Εάν θα απαγορευθεί το κάπνισμα στο Αμύνταιο, όπως ισχύει σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους»,
3) Ο αναγκαστικός περιορισμός (που ισχύει σε αρχαιολογικούς χώρους) των τραπεζο-καθισμάτων, των πλαστικο-μεταλλικών διακοσμήσεων και ο περιορισμός της ηχορύπανσης στο κέντρο της αρχαιολογικής πλέον κωμόπολης του Αμυνταίου»
  Τέλος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, ανέφερε την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την  «αδελφοποίηση» του Δήμου Αμυνταίου με το Δήμο του Τσερνομπίλ της Ουκρανίας, με σκοπό την αποκομιδή γνώσεων, σχετικά με τον τομέα του «ραδιενεργού τουρισμού» που απολαμβάνει ο αντίστοιχος Ουκρανικός Δήμος…
  Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου και η συντακτική μας ομάδα θα σας ενημερώσει άμεσα για κάθε νέα εξέλιξη για το χαρμόσυνο αυτό οικονομικό γεγονός…

4 σχόλια:

  1. Επιτέλους επρεπε κατι να κανει για το Αμυνταιο και μπορει να αργησε αλλα το εκανε. Μπραβο στο αεικίνητο Δημαρχο μας. Για τους κακοπροαίρετους που ελεγαν οτι ασχολείται μονο με το εργοστάσιο του Ξυνου Νερου , τωρα μπορουν να σκάσουν από την κακεντρέχεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως και το εργοστασιο του Ξυνου Νερου μπορει να γινει αρχαιολογικος χωρος μετα απο τοσες δεκαετιες εγκαταλειψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους βλέπουμε έργα στον Δήμο μας, γιατί μέχρι τώρα χορτασαμε ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.