Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας: «Ακόμα κι αν είσαι περιορισμένη, δεν απαγορεύεται να ζητήσεις βοήθεια»…


  Οι ιδιάζουσες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω του κορωνοϊού και του επιβεβλημένου περιορισμού κυκλοφορίας, απαιτούν κοινωνική ευαισθησία και προσπάθεια ανακούφισης όλων όσων πλήττονται. Οι γυναίκες θύματα βίας δεν αποτελούν εξαίρεση.
 
  Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκει πρόσφορο έδαφος, όταν οι γυναίκες περιορίζονται στο σπίτι, σε μια κακοποιητική σχέση, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποιοι δεν αντέχουν να είναι στο σπίτι τους αναγκαστικά με την οικογένειά τους και ξεσπούν στα δικά τους πρόσωπα, με διάφορους τρόπους και πολύ συχνά με άσκηση σωματικής βίας.
  Δεν είναι όμως «κεραυνός εν αιθρία» η ενδοοικογενειακή βία αυτή τη δύσκολη εποχή, ούτε πρωτοεμφανιζόμενη. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και τώρα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το θύμα αναγκάζεται να ζει αρκετές ώρες με τον άνθρωπο που πιθανά το έχει κακοποιήσει έστω και σε ελαφρύτερη μορφή στο παρελθόν.
  Επιπλέον, όταν υπάρχουν παιδιά και αυτά είναι συνεχώς στο σπίτι, η κατάσταση φορτίζεται ακόμη περισσότερο. Τα παιδιά θυματοποιούνται ακόμη περισσότερο,καθώς είναι επικίνδυνα εκτεθειμένα σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η σωματική και ψυχική τους υγεία.
Το μήνυμα για τις γυναίκες αυτές είναι ένα: Ακόμα κι αν είσαι περιορισμένη, δεν απαγορεύεται να ζητήσεις βοήθεια
  Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φλώρινας* στέκεται δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του δωρεάν και τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής.
  Για την εξυπηρέτηση σας καλείτε στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας 23850 24081 & 23850 24083  ή στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, που παραμένει ανοιχτή, 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα.
  Τέλος, κάνουμε έκκληση προς όλες τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο για την προστασία των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.
* Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» και λειτουργούν συμπληρωματικά με την Πράξη: «Οριζόντιες παρεμβάσεις εθνικής εμβέλειας» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020»).
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας
Κοντοπούλου 49, 53100, Τ: 23850 24081 FAX: 23850 24083.
email: symv.kentro.flo@gmail.comblog: http:// womenaidflorina.blogspot.gr/
fb: https://www.facebook.com/ symvouleutikokentroflorinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.