Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

«Βυθίσατε Μπαρμπαρός και Πορθητή» ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Αντωνιάδης από τον Τσίπρα - Αποσύρθηκε αμέσως η ερώτηση…


  Το προεδρείο της ΚΟ της ΝΔ δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ερώτησης του βουλευτή Φλώρινας  Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος καταλογίζει ευθύνες στη στάση της κυβέρνησης για τις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας.
  Άρον - άρον απεσύρθη η ομολογουμένως άστοχη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη με την οποία καλούσε
 
 τον πρωθυπουργό να βυθίσει τα τουρκικά πλοία «Μπαρμπαρός» και «Πορθητής» σε περίπτωση που επιχειρήσουν έρευνες - γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ.
  Σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ενημέρωση από τον βουλευτή της για το περιεχόμενο της ερώτησης και όταν το πληροφορήθηκε ζήτησε από τον κ Αντωνιάδη να την αποσύρει όπως και έπραξε.
  Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Φλώρινας με την ΝΔ καλούσε τον κ Τσιπρα να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία πως τα πλοία «Μπαρμπαρός» και «Πορθητής» θα βυθιστούν εάν επιχειρήσουν έρευνα - γεώτρηση εντος της ελληνικής ΑΟΖ.
  Ο βουλευτής υποστήριζε πως ευθύνες για τις «παράλογες αξίωσεις» της γειτονικής χώρας έχει και η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανελ «η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας».
  Ο ίδιος ανάφερε στην ερώτηση -που τελικά απεσύρθη- πως η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ και ζητούσε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να σταματήσει «την επικίνδυνη σιωπή για τα ελληνικά συμφέροντα».
«Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός».
  Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’ αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες» ανέφερε ο κ Αντωνιάδης και ρωτούσε «Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;»
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.