Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την «Γεωπολιτική κατάσταση στην Α. Μεσόγειο» από την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Η Γεωπολιτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτή διαμορφώνεται, επηρεάζεται και «συνυπάρχει» με τις λεπτές πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες των βασικών «παικτών»  (Ελλάδα – Τουρκία και χωρών των Βαλκανίων), βρέθηκαν στο επίκεντρο σχετικής ημερίδας

 που πραγματοποίησε η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου.

  Οι άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών, Νικόλαου Παούνη, Διεθνολόγου – Ερευνητή ΕΚΕΟ/ΕΛΙΑΜΕΠ, Παντελή Σαββίδη, Δημοσιογράφου της ΕΡΤ/TV 100 και Δημήτρη Τσαϊλα, Αντιναύαρχου ε.α., επικεντρώθηκαν σε ζητήματα όπως: η
στρατηγική της Τουρκίας στο Συριακό ζήτημα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο, η ενεργειακή στρατηγική, οι σημερινές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων στη Μεσόγειο, οι μεταναστευτικές ροές και μεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε., καθώς και τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων των ακροατών, που κατέκλισαν με την παρουσία τους την αίθουσα της Στέγης.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Νικόλαος Γκόνης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

  Από την πλευρά τους, οι οικοδεσπότες της ημερίδας, Δημήτρης Μιχαηλίδης και Γιάννης Γοπουρίδης, Πρόεδρος και αντιπρόεδρος -αντίστοιχα- της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων, αναφέρθηκαν στις δράσεις της Στέγης που υλοποιήθηκαν, αλλά και όσες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν, απευθύνοντας παράλληλα ανοιχτό κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία για στελέχωση των τμημάτων της Στέγης, προς όφελος της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

  Τέλος, η άκρως αυτή ενδιαφέρουσα ημερίδα, ολοκληρώθηκε με ανοιχτό διάλογο και ερωτοαπαντήσεις, μεταξύ των εισηγητών της εκδήλωσης και του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.