Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Τουρνουά ΧΑΝΜΠΟΛ «Δημήτρης Κούπας» στον Φιλώτα… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σε ένα μεγάλο υπαίθριο γυμναστήριο μετατράπηκε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου το πάρκο της Αγ. Παρασκευής της Δ.Κ. Φιλώτα, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το υπαίθριο τουρνουά handball «Δημήτρης Κούπας», που διοργάνωσε ο ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου, σε συνεργασία με τον ΦΙΛΩΤΑ ΠΑΣ, τον Δήμο Αμυνταίου και την Ο.Χ.Ε., εις μνήμη του αδικοχαμένου προπονητή του Φιλώτα, Δημήτρη Κούπα.
  Στο τουρνουά, όπου παραβρέθηκε και η οικογένεια του εκλιπόντος, συμμετείχαν πάνω από 80 μικροί αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των προπονητών του διοργανωτή Συλλόγου, διδάχθηκαν τεχνικές του αθλήματος της χειροσφαίρισης και πέρασαν ένα τρίωρο ανεμελιάς, γεμάτο παιχνίδια και διασκέδαση.



 
  Στο φινάλε του τουρνουά, η διοίκηση του Α.Σ. ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, επέδωσε τιμητικές πλακέτες στην οικογένεια του Δημήτρη Κούπα, στον πρώην Πρόεδρο του ΦΙΛΩΤΑ ΠΑΣ και μέλος της ΟΧΕ, Γιάννη Στρατάκη και στους παλαιούς προπονητές της χειροσφαίρισης, Θ. Λιότσκα, Ζ. Μπεκερίδη και Μ. Κιοσέ, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια στους αθλητές.
 Όταν «έφυγε» από κοντά μας το «γελαστό παιδί»…
   Είναι κάτι στιγμές που δε θέλεις να θυμάσαι. Όμως η αγάπη, ο πόνος, η ανάμνηση, η απώλεια, είναι ανίκητα συναισθήματα που δε σου επιτρέπουν να τις αγνοήσεις…
 
  Ήταν 22 Αυγούστου του 2015, όταν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» η δυσάρεστη είδηση της απώλειας του 32χρονου Δημήτρη Κούπα, ενός από τους ανερχόμενους προπονητές του Χάντμπολ, ο οποίος με το ήθος, την ευγένεια και το χαμόγελό του είχε κερδίσει την εκτίμηση και τη συμπάθεια όλων όσων τον γνώρισαν...
   Ο Δημήτρης ήταν απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και για αρκετά χρόνια αναπτυξιακός προπονητής του διαλυμένου πλέον ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του εργαζόταν στον ΦΙΛΩΤΑ ΠΑΣ.
   Το μοιραίο Σάββατο 22/8/15, το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε κάθετο δρόμο της Εγνατίας Οδού μεταξύ Φιλώτα και Πτολεμαΐδας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Δημήτρη και το βαρύ τραυματισμό της αγαπημένης του συντρόφου Ελένης Μπρασινίκα, η οποία υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα.
   Δύο νέα παιδιά βύθισαν στο πένθος δύο κοινωνίες (Αμύνταιο και Δεσκάτη), η μνήμη τους όμως παραμένει άσβεστη, ζωντανή και ανεξίτηλα χαραγμένη σε όλους μας…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.