Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Βεγορίτιδα… (ΒΙΝΤΕΟ)

   Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023, ο εορτασμός των Θεοφανείων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη λίμνη Βεγορίτιδα.
  Με σύμμαχο τον –για την εποχή- καλό καιρό, εκατοντάδες πιστοί κατέκλισαν την παραλία της Τ.Κ. του Αγίου Παντελεήμονα για να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την τρίτη και τελευταία του Δωδεκαημέρου των εορτών των Χριστουγέννων και να λάβουν ευλογία από τα νερά της λίμνης, «βαπτίζοντας» τις εικόνες των σπιτιών τους και να πάρουν απ’ το αγιασμένο νερό της ώστε να ραντίσουν τα αμπέλια τους για «καλή σοδιά»…
 
Για την ιστορία, επτά ήταν οι τολμηροί κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Βεγορίτιδας, τον δε Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο Άρης Τζαραλής.  
Χρόνια Πολλά και …καλή φώτιση σε όλους*! (*εκλογική χρονιά που διανύουμε!)

 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό με το ράντισμα των αμπελιών για καλή σοδειά πού το βρήκατε; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο παρά μόνο κατά την εορτή του αγίου Τρύφωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.