Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Μαθητεία στα Επαγγελματικά Λύκεια…


  Σας ενημερώνουμε ότι για την νέα περίοδο 2019 - 2020 εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Εργασίας, και το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η με αριθ.53781/Υ1/05-4-2019 «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑ.Λ…».
 
  Σύμφωνα με αυτή θα εφαρμοσθεί για τους απόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.) το πρόγραμμα Μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) που έχει διάρκεια 9 περίπου μηνών (156 ημερών στο χώρο εργασίας συμπεριλαμβανόμενης 12 ημερών κανονικής άδειας).
  Περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 7 ωρών τη εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και παράλληλα «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη.
  Η θετική απήχηση του προγράμματος, όπως προκύπτει από την αύξηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή των υποψηφίων σε αυτό, οδηγεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας με αντίστοιχη ανάγκη την εξεύρεση θέσεων εργασίας για τους υποψήφιους μαθητές.
  Για την καλύτερη εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και παρά την κινητοποίηση του σχολείου, των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στο παραπάνω πρόγραμμα, καλούμε και εσάς ως γονείς, κηδεμόνες αλλά και μαθητές να επικοινωνήσετε με το σχολείο μας έτσι ώστε να βρεθούν, όπου αυτό είναι εφικτό, δεσμευμένες θέσεις στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα με τις οποίες οι μαθητευόμενοι εξασφαλίζουν μία θέση στο πρόγραμμα.
  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του σχολείου μας 2386022984, 2386022983.
ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
  Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου το Σχολ. Έτος 2019 – 2020 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Τομείς και Ειδικότητες:
ΤΟΜΕΙΣ                ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος - Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
Διοίκησης και Οικονομίας - Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού - Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
Μηχανολογίας - 1. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, 2. Τεχνικός Οχημάτων
Πληροφορικής  - Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας - Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ Αμυνταίου
Γιαννόπουλος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.