Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Επιμορφωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας στο νηπιαγωγείο Φιλώτα...


  To νηπιαγωγείο Φιλώτα διοργάνωσε επιμορφωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2018 με τη συμμετοχή γονέων, παιδιών, εκπ/κών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Γιάννης Αβραμίδης.
 
  Στην εκδήλωση ο Κοινωνιολόγος του Δήμου Αμυνταίου κ. Αβραάμ Θεοδωρίδης ανέπτυξε το θέμα: «Ο γονεϊκός ρόλος στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού» και   η Ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Αμυνταίου σε θέματα παιδείας και πολιτισμού κ. Κοσμοπούλου Αρετή παρουσίασε το θέμα: «Τα συναισθήματα στη ζωή μας μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκη».
  Η Προϊσταμένη κ. Πουλεκάκη Κατερίνα  αναφέρθηκε  στη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των ψυχικών δυσκολιών  και  τόνισε τον ρόλο και τη συμβολή του σχολείου στην πληροφόρηση και ενημέρωση των γονέων, των παιδιών και του διδακτικού προσωπικού από καταρτισμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες  Δημοσίων Φορέων της περιοχής,  τη συνεργασία και την αξιοποίηση τους στα πλαίσια της σύνδεσης του σχολείου με την κοινωνία
  Τα παιδάκια παρουσίασαν τραγουδοπαίχνιδα που είχαν σαν στόχο να κατανοήσουν όχι μόνο τα δικά τους συναισθήματα αλλά να εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές σε σχέση με τους συνομηλίκους τους και να τις σέβονται.
  Στο τέλος της εκδήλωσης παιδιά γονείς και προσκεκλημένοι απόλαυσαν τα πολύ ωραία σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι μαμάδες και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.
  Τους ευχαριστούμε όλους για την συνεισφορά τους και ελπίζουμε να αποκόμισαν θετικά  και χρήσιμα ερεθίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.