Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Καμπανάκι ΓΕΝΟΠ για τη λιγνιτική παραγωγή στη Δ. Μακεδονία: Μόλις 64 ημέρες «ζωής» για τον ΑΗΣ Αμυνταίου…


  Την ανησυχία της για τις προοπτικές της λιγνιτικής παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία εκφράζει η ΓΕΝΟΠ με αφορμή την προοπτική απόσυρσης μονάδων σε εφαρμογή της αντιρρυπαντικής νομοθεσίας της ΕΕ.
 

  Συγκεκριμένα, σε επιστολή της προς τη διοίκηση, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι για τις μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου απομένουν 1.536 ώρες λειτουργίας δηλ. μόνο 64 ημέρες, για τις μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς απομένουν λιγότερο από 4 μήνες λειτουργίας και σε ό,τι αφορά τις μονάδες ΙΙΙ και ΙV θα αναγκαστούν να τεθούν εκτός λειτουργίας πριν ολοκληρωθεί η θερμαντική περίοδος 2018-2019 της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας.

  «Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η λιγνιτική παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία, οδηγείται σε ουσιαστική συρρίκνωση με καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους, την ίδια την επιχείρηση αλλά και για το σύνολο της χώρας», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ και ζητά τη λήψη μέτρων για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και την εξάντληση των κοιτασμάτων λιγνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.