Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Εκδήλωση «Ελλάδα - Ρωσία. Γέφυρες Πολιτισμού» στη Φλώρινα…


  Ξεκίνησε την Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018, η 1η Διεθνής Κατασκήνωση του Δήμου Φλώρινας στο πλαίσιο της χάρτας συνεργασίας που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 ανάμεσα στον Δήμο Φλώρινας και τον αδερφοποιημένο Δήμο Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας.
 

  Συγκεκριμένα, στους χώρους των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων «ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας της Τ.Κ. Πρώτης φιλοξενούνται συνολικά 39 άτομα από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης μέχρι και την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018.

  Στο πλαίσιο, λοιπόν,  της 1ης Διεθνούς Κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, αποχαιρετιστήρια γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική και στην ρώσικη παράδοση με τίτλο «Ελλάδα- Ρωσία. Γέφυρες Πολιτισμού».

Πρόγραμμα Γιορτής

20:00, Χαιρετισμοί,

20:10, Αναπαράσταση παραδοσιακού εθίμου από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς και «Προφήτης Ηλίας» Άνω Καλλινίκης.

20:30, Παραδοσιακοί χοροί με την συμμετοχή και των Ρώσων μαθητών, από τον Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

20:40, Ρεμπέτικα τραγούδια

21:00, Παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ρωσίας

21:20, Ρώσικα τραγούδια

Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από τα φιλοξενούμενα παιδιά από την Αγία Πετρούπολη, έργα τα οποία δημιούργησαν κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση.

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.