Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Το «Last Breach» άνοιξε τα φτερά του στο Αμύνταιο και πετά σε κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Εξωγήινους που εισβάλουν στη γη, συγκρούσεις και καταστροφές πόλεων περιλαμβάνει το σενάριο του trailer με τίτλο «Last Breach» (Τελευταίο ρήγμα) το οποίο γυρίστηκε με ηθοποιούς και κομπάρσους από το Αμύνταιο και τη Πτολεμαΐδα και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι συντελεστές του.
 

  Ίσως ακούγεται σαν… «Αμερικανιά» που δύσκολα πείθει το θεατή ώστε να πάρει στα σοβαρά ένα τέτοιο σενάριο μιας ταινίας μικρού μήκους γυρισμένη στο Αμύνταιο και την περιοχή, με σχεδόν μηδενικό budget (400€!), με ερασιτέχνες κινηματογραφιστές και 100 και πλέον ερασιτέχνες ηθοποιούς και κομπάρσους!

  Κι όμως, το «Last Breach», όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι μια σοβαρότατη κινηματογραφική παραγωγή «χολιγουντιανού τύπου», ένα φιλόδοξο καλλιτεχνικό

εγχείρημα που η ομάδα παραγωγής του διαχειρίστηκε με μαεστρία και επαγγελματισμό το μοντάζ των κινηματογραφικών πλάνων, την τεχνολογία Digital Video και το κομμάτι της σκηνοθεσίας που απαιτεί μια τέτοιου είδους ταινία φαντασίας!

  Τα δραματοποιημένα πλάνα, η έξυπνη τεχνική και η εφευρετικότητα, (καθώς τα τεχνικά μέσα ήταν ελλιπές), που είδαμε σε αυτή την ταινία τους, απέδειξε ολοκάθαρα πως το μεράκι και η φαντασία τους είχε ως τελικό αποτέλεσμα ένα υπερθέαμα που «κοιτάει στα μάτια» και συναγωνίζεται ανάλογες ταινίες του Χόλυγουντ!

  Την ομάδα παραγωγής αποτελούν οι Αμυνταιώτες, Χρήστος Φιλίππου, Βασίλης Ελευθεριάδης, Βασίλης Χρηστίδης και Θόδωρος Φιλίππου, ενώ ρόλους στο trailer ενσάρκωσαν ερασιτέχνες ηθοποιοί από την Θεατρική ομάδα Πτολεμαΐδας «Βόρειο Πεδίο», καθώς και από το Αμύνταιο.

  Ένα πείραμα δημιουργίας ενός block-buster σε μικρογραφία, που «άνοιξε τα φτερά του» στο Αμύνταιο και πετά σε κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 Καλοτάξιδο λοιπόν και πολλά - πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές…

Η Εκδήλωση…

  Σε ένα κατάμεστο από κόσμο, κυρίως νεολαία, Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της ομάδας παραγωγής της ταινίας μικρού μήκους «Last Breach» (Τελευταίο ρήγμα), το βράδυ της Παρασκευής 27/7/2018.

  Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Θεοδώρου, η Αρετή Κοσμοπούλου, εκ μέρος της Λέσχης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του «Βόρειου Πεδίου» Κώστας Μπαμπίλας.

  Στη συνέχεια, για το κινηματογραφικό εγχείρημα και τα αποτελέσματα του αναφέρθηκε η ομάδα παραγωγής, Χρήστος Φιλίππου, Βασίλης Ελευθεριάδης και Βασίλης Χρηστίδης και ακολούθησαν οι προβολές του «Last Breach» και του «Backstage» του trailer, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό…

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στους συντελεστές.Εύχομαι να έχει συνέχεια το εγχείρημα και παραγωγή κι άλλων ταινιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, Σ'ευχαριστούμε για την Επιθυμία σου να πεις το Μπράβο σου εδώ! Ο Χρήστος κι εμείς οι Φίλοι που τον Θαυμάσαμε κ τον Υποστηρίξαμε, πήραμε στα Σοβαρά αυτήν τη Δημιουργία, γι'αυτό και βγήκε και για μένα ΔΥΝΑΤΗ... κυνηγώντας το επίπεδο των Αμερικάνικων ταινιών, αλλά φτιαγμένη από εμάς τους Έλληνες!!!

    Μακάρι να την Εκτιμήσουν τα Φεστιβάλ κ στο τέλος να τη δει ΟΛΟ το Αμύνταιο και να νιώσει Περήφανο κι έπειτα κι οι δικές μας πόλεις!
    Σωφρόνης, ένας απ'τους ηθοποιούς, απ'την Κοζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.