Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Σωρρ(ι)ασμένοι…


  Κάποτε μιλούσαμε για …ψεκασμένους!
  Παλιότερα, τη δεκαετία του ’70, στήνονταν κόσμος για ώρες στην ουρά, με παγούρια και μπιτόνια, για το «νερό του Καματερού»…
  Αργότερα, έκανε θραύση η «φραπελιά» της Δρούζας, το ζουμί του Κρητικού κάβουρα, όλα, στη θεραπεία του τρισκατάρατου καρκίνου!
 
  Με την αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα Ελλήνων πολιτικών που μάχονταν την από αέρος εισβολή μέσω ψεκασμών, της σατανικής παγκοσμιοποίησης.
  Πρωτοσέλιδα για μήνες, προμόταραν το ¨θαύμα» του «Νερού του Καματερού», η πρώτη τότε σε κυκλοφορία εφημερίδα «Τα Νέα», του γίγαντα Ψυχάρη.
  Με την επιστημονική εγκυρότητα της κυρα Σούλας, του μαστρο – Μήτσου, του πανελίστα Ψωνιάδη, η «φραπελιά» κι το «ζουμί του Κρητικού κάβουρα» έκαναν θραύση στους απελπισμένους κι αφελείς.
  Είχα συγγενή με καρκίνο του μαστού, που νοίκιασε σπίτι σ’ ένα παλιοχώρι της Κρήτης, για μήνες, να κάνει τη θεραπεία με το …ζουμί του κάβουρα… Θεός σχωρέστην…
  Εδώ και λίγο χρόνο, έχει περάσει η «θεραπεία» των ανίατων χρεών σχεδόν όλων μας, σε Δημόσιο και ιδιώτες, απ’ το κομπόδεμα των 600 δις Ευρώ, του εξαφανισθέντος όμως και επιτέλους διωκόμενου Μίστερ Σώρρα …του μεγαλοευεργέτη Ελλάδας και ελλήνων και …πασώντων αφελών.
   12.000 ενήλικοι έλληνες, σίγουρα οι πλείστοι με σώας τας φρένας, προσέφυγαν στις Δημόσιες υπηρεσίες του κράτους (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία), με τη γνωστή εξουσιοδότηση του Σώρρα, που δήλωνε εξώδικα ότι αναλαμβάνει να πληρώσει τα χρέη του προσκομίζοντας την πολίτη, ασχέτως ύψους οφειλής, με το κατατιθέμενο απ’ αυτόν (πέτσινο) ποσό των 600 δις ντόλαρς σε Αμερικάνικη Τράπεζα!
  …Κι ύστερα ξύπνησα χαμογελαστός κι ευτυχισμένος …Χα!, χα!
  Κι αν οι «Καματεροί», οι «φραπελιές», οι «ψεκασμένοι» κι οι «Κρητικοί κάβουρες», εκτός από μία βλάβη στον εγκέφαλο των αφελών κι ευκολόπιστων του παράλογου –αν όχι του παρανοϊκού- άλλο τίποτε δεν προκαλούσαν, στη περίπτωση του γίγαντα Σώρρα, οι 12.000 παπαρο-πιστοί του, που πίστεψαν στη ξεχρέωση των οφειλών τους μ’ ένα χαρτί που εξασφάλισαν με 29€ (γιατί άραγε 29€ κι όχι 30;), προκάλεσαν οικονομική ζημία στο Δημόσιο, σε όλους μας δηλαδή, ύψους πολλών εκατομμυρίων € με την αποφυγή πληρωμής των όποιων χρεών και υποχρεώσεων τους.
  Το ύψος της ζημίας του Δημοσίου, που προκάλεσαν αυτοί που πίστεψαν στο «θαύμα Σώρρα» είναι ανυπολόγιστης αξίας, κατά την εισαγγελική έρευνα ου διεξήγαγε η εισαγγελέας Ευγενία Αυλίδου και χειρίζεται την υπόθεση της κορυφαίας αυτής απάτης.
  Η περίπτωση Σώρρα, έρχεται και επιβεβαιώνει τη κλασική έκφραση …η βλακεία είναι ανίκητη!
  Δεκάδες χιλιάδες –ίσως κι εκατοντάδες- πίστεψαν ένα φαφλατά απατεώνα, που ο ίδιος είχε μηδενικό εισόδημα, κι εδώ και χρόνια δεν έκαμνε ούτε φορολογική δήλωση, ενώ διατείνονταν ότι διαθέτει 600 δις δολάρια, τα οποία παρέχει –σαν στραγάλια- να σωθεί η Ελλάδα κι οι χρεωμένοι έλληνες, απ’ τα βάρη των χρεών τους!
  Δηλαδή, τι αποτελεσματικότερο κι ενδεικτικότερο όργανο (βλακόμετρο) χρειάζεται η επιστήμη, για να μετρήσει την ανθρώπινη βλακεία;
  Φυσικά, τίποτε δεν έλκει την καταγωγή και την εξέλιξη του, απ’ το τίποτε, το μηδέν…
  Και κανείς δεν έγινε εύπιστος, αφελής, ανόητος, κουτοπόνηρος, επειδή έτσι γεννήθηκε. Εκτός, αν υπάρχει βλάβη εγκεφαλική, που τότε όλα δικαιολογούνται.
  Η παιδεία, η οικογένεια, η θρησκεία, η πολιτική, η πολιτεία, η κοινωνία, όλα κι όλοι τους βάλαν γερά το χεράκι τους, στη δημιουργία του «Homo Efpistos», «Homo Afelicus»… του Homo – Αντι – Έλληνα, αυτού του παγκόσμια θαυμαζόμενου αρχαίου, κι όχι φυσικά του σημερινού του κακέκτυπου και κατ’ όνομα Έλληνα…
  Αυτού που έβαλε τη βάση της έρευνας, της επιστήμης, της λογικής, τις αμφισβήτησης, της αίρεσης, του διαλόγου, της Δημοκρατίας. Κι ας ορκίζονταν οι τάχα μου ελληνολάτρες του Σώρρα στους αρχαίους…
  Εύπιστος και αρχαιοέλληνας, είναι ασύμβατη έννοια και πρακτική…
  Άλλοι, αργότερα, με τη βία, είν’ αυτοί που κάναν τη πίστη κυρίαρχο κι ανέλεγκτο δόγμα και αντίληψη ζωής και θρησκείας. «Πίστευε και μη ερεύνα»! ή «ερευνάτε τας γραφάς». Μόνο τας γραφάς (τας εγκεκριμένας) εννοείται…
  Η παιδεία της ανεγκέφαλης αποστήθισης, της ορισμένης διδακτέας ύλης, της εγκεκριμένης που αποκλείει το γιατί; το πώς; το πότε; το μήπως;
  Η παιδεία του …μπλα – μπλα – μπλά, που ισοπεδώνει κάθε ανήσυχο νεανικό ξεχωριστό μυαλό.
  Η οικογένεια του …μήηη, του σιώπα, μην ανακατεύεσαι, τι σε νοιάζει, κοίτα τη δουλειά σου… τι θα πει ο κόσμος. Ο τάδε έγινε γιατρός, έγινε δικηγόρος…
  Η κοινωνία, που ελπίζει στο «θαύμα», τη «τύχη», στο «παραμύθι», ανάμικτα με ιστορίες παλιάς δόξας, …ευλογημένους, ερχόμενους, βασιλιάδες που θα στεφτούν στη Πόλη (αφού την ελευθερώσουν πρώτα οι Ρώσοι)!
  Στα δεκάδες λαθρόβια καθημερινά έντυπα με πρωτοσέλιδες προφητείες δικών μας ενδόξων νικών και καταποντισμών των βαρβάρων εχθρών μας.
  Οι θρησκείες που τάζουν παράδεισους με 99 παρθένες, ή απλά ξένοιαστη αιώνια καλοπέραση ξάπλα σε πράσινα λιβάδια, κάνουν πιστούς, στη καλύτερη περίπτωση, ενός συνετού, υποτακτικού, υποβολιμαίου μέχρι τη φρικτή, του ζωσμένου εκρηκτικά, ν’ ανατινάζεται νέος μέσα στο ανώνυμο πλήθος, με την ελπίδα του αιώνιου παραδείσου.
  Οι πολιτικοί, που προεκλογικά καταριούνται μνημόνια, τάζουν επαναδιαπραγμάτευση, λιγότερους φόρους, μια άλλη τελείως Ελλάδα, κι αυτοί ποτίζουν το δέντρο της ευπιστίας, της αφέλειας, του ψεύδους, της απάτης, που σύντομα συνήθως μετεκλογικά αποκαλύπτονται. Και το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται στο διηνεκές.
  Το «φαινόμενο Σώρρας» έχει βαθιές τις ρίζες του στην Ελληνική γη, που έζησε με παραμυθάκια παρηγορικά …πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι δικιά μας θα ‘ναι…
  Βρήκε ευήκοα ώτα ο πονηρός Πελοπονήσιος και έστησε τη μηχανή του. Και αποδεικνύεται περίτρανα κι εδώ η έκφραση …όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο περισσότερο πείθει τους αφελείς…
  Ε, ε, μεταξύ μας τώρα, έχω εγκυρότατα στοιχεία, πληροφορίες και έναν χάρτη για τη τοποθεσία στο Αμύνταιο (περιοχή πατσάνα μπάρα), που είναι θαμμένος ο θησαυρός του Ρεούφ πασά!!!
  Χρηματοδότη, με ποσό γύρο στα 100.000€ ζητάω να ξεκινήσουμε σαν συνέταιροι, τις νυχτερινές ανασκαφές…
  Στις προτάσεις χρηματοδοτών, θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας, για τον ανάδοχο του έργου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.