Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Οι … τριακόσιοι της πλατείας Φλώρινας για το ονοματολογικό! (ΒΙΝΤΕΟ)


  Είχα γράψει πριν λίγες μέρες με αφορμή το συλλαλητήριο της Βίγλας για το ονοματολογικό, πως  τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις έκλεισαν τον κύκλο τους και ο αγώνας  για να μην περάσει η συμφωνία της Πρέσπας πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα και να επιλεγούν άλλες μορφές αγώνα.
 

  Δυστυχώς δεν μας άκουσαν και η αποκαρδιωτική συγκέντρωση της Δευτέρας  2 Ιουλίου 2018 στην κεντρική πλατεία  της Φλώρινας για ένα κορυφαίο ζήτημα δεν αριθμούσε πάνω από τριακόσια άτομα. 

  Το βασικό χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης είναι ότι η γραμμή που υιοθετούν περί μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας ακόμα και με γεωγραφικό προσδιορισμό, βρίσκεται εκτός γραμμής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και βέβαια εκτός γραμμής Βουκουρεστίου του 2008.

  Έτσι η συγκέντρωση ήταν φυσικό να απογυμνωθεί και να πάσχει από μαζικότητα.

  Δεν μπόρεσαν να εκφράσουν και πολύ περισσότερο να ευαισθητοποιήσουν την πλειοψηφία των Φλωρινιωτών που πιστεύουν στη δημοκρατία  και τον κοινοβουλευτισμό.

  Τα αντιδημοκρατικά συνθήματα όπως το «αλήτες προδότες πολιτικοί» κάνουν τους πολίτες να κουμπώνονται και να μην συμμετέχουν, γιατί τέτοιας μορφής συνθήματα δεν τον εκφράζουν. Αντίθετα τον προσβάλουν γιατί είναι συνθήματα φασισμού.

  Όμως στη συγκέντρωση αυτή είδαμε να εισβάλει η ποδοσφαιροποίηση με την αναπαραγωγή γηπεδικής συμπεριφοράς. Ακούσαμε αρκετές φορές το  υβριστικό σύνθημα «Σέλτσα μπ..έ π…..ας γιε». Το βίντεο είναι αψευδής μάρτυρας για τα όσα γράφω (6.45).

  Το σίγουρο είναι ότι αυτή η φασιστοειδής συμπεριφορά ουδόλως εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των απόντων συμπολιτών μας αλλά και των περισσοτέρων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία, τον πατριωτισμό των οποίων εκμεταλλεύτηκαν κάποια στοιχεία με ακραία συμπεριφορά και καπέλωσαν την συγκέντρωση.

  Μια δυναμική μειοψηφία δεν μπορεί να εκφράζει την τοπική μας κοινωνία πολύ περισσότερο να την εκπροσωπεί. Όλοι αυτοί εκπροσωπούσαν τον εαυτό τους και μόνον. Γι’ αυτό και το ψήφισμα  εκφράζει τους συγκεντρωθέντες και όχι τον λαό της Φλώρινας.

  Η ευθύνη των οργανωτών είναι τεράστια γιατί  δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση και τον κόσμο της. Όσο για την σιωπή των παριστάμενων αξιωματούχων της αυτοδιοίκησης και των συλλόγων  σίγουρα είναι ένοχη.

  Αυτό που εισπράττει ο καθένας είναι ότι πρόκειται περί μιας μικρής συγκέντρωσης από μια δυναμική μειοψηφία με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, που θέλει να επιβάλει την άποψη της στην απούσα πλειοψηφία. Γι’ αυτό και κανένας δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά  ούτε και να ασχοληθεί μαζί μας.

  Δεν μπορώ να αποσιωπήσω το γεγονός ότι κάποιος (οι) από παραληρηματικό πατριωτισμό πήγε και κρέμασε σακούλες με αυγά  στην  πόρτα του γραφείου της Φλώρινας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα.  Κι επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί να ζητήσει συγνώμη από τον συνάνθρωπο του τον κ. Σέλτσα,  εύχομαι κάποια στιγμή να αναλογιστεί την αποκοτιά και την βαρβαρότητα της πράξης του και στις προσευχές του προς τον Ύψιστο να ζητήσει το έλεος του, όχι για τίποτα άλλο αλλά για να τιμήσει το σχήμα του.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.