Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ενημέρωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας για το φαινόμενο του δυσχρωματισμού στη λίμνη Βεγορίτιδα…


  Στη λίμνη Βεγορίτιδα εμφανίσθηκε το τελευταίο διάστημα φαινόμενο δυσχρωματισμού, ως συνέπεια της ύπαρξης μεγάλης ποσότητας φυτοπλαγκτόν. Τα αίτια του φαινομένου διερευνώνται με μετρήσεις που διεξάγουν η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος
 
 και Ενέργειας, το ΕΚΒΥ (Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων – Υγροτόπων) και το Γενικό Χημείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ.).
  Επειδή στη λίμνη Βεγορίτιδα υφίσταται ακτή κολύμβησης στην Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου και για προληπτικούς λόγους μέχρι την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων από την πραγματοποιούμενη διερεύνηση, παρακαλείται το ενδιαφερόμενο κοινό να αποφεύγει την έκθεση στα νερά της εν λόγω κολυμβητικής ακτής.
Παρακαλούνται οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές να ενημερώσουν άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσον το ενδιαφερόμενο κοινό.
  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημα ιστοσελίδα http://www.apdhp-dm.gov.gr/ydata.html που δημοσιεύονται τα στοιχεία των κολυμβητικών ακτών.

4 σχόλια:

  1. Ειμαι ψαράς στη λίμνη πάνω απο 20 χρόνια,το φαινόμενο αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο,κάθε καλοκαίρι για την ακρίβεια. Σε κάποιους αρέσει όμως να τρομοκρατούν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΙΜΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ,
    Δηλαδη φιλε του 7.50ωρα ολα ειναι προπαγανδα αλλα,
    τοτε διατι και τι οφελος εχει αυτος που τα γραφει
    και επισης τα ψαρια ειναι καλα και δεν πρεπει κανεις
    να φοβαται .
    Υπαρχη διλαδη η ενδειξη παλοιρια και διμιουργουνται
    αυτες οι μετατροπες του χρωματος της λιμνης.
    Καθε ποσο γινονται εξετασεις νερού απο το υγειονομικό
    και ο Δημος εχει ποτε ενημερωση τους πολιτες δια αυτα
    τ φαινομενα ή αδρανη κανοντας που λενε την = πάπια=
    Καποιος πρεπει λοιπον να ξεκαθαριση αυτην την υποθεση
    και αρμοδιος ειναι Ο ΔΗΜΟΣ καθως και ο τοπικος
    εκλεγομενος αντιπροσωπος του χωρίου σου.
    ευχομαι να εχει εναι αισιον τελος αυτη η υποθεση
    μφχ
    ΚΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε χρόνο και κάθε καλοκαίρι που υπάρχει το φαινόμενο του δυσχρωματισμου της λίμνης Όλοι κάνουν μπάνιο. Κάθε χρόνο πηγαίνω σε αυτή τη λίμνη και κάνω μπάνιο ποτέ δεν εχει πάθει κανείς τίποτα.. Τα νερά είναι καθαρά με ένα ιδιαίτερο χρώμα. Αν υπήρχε καποιο πρόβλημα θα είχε ανακοινωθεί και θα μας είχαν ενημερώσει εδώ και χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουνια που σας κουναγε ολους. Υοσα χρονια σας το εκρυβαν. Υπαρχει προβλημα και μαλιστα πολύ σοβαρό. Το θεμα ειναι ποιος θα φανει γεναιος να δημοσιευσει ολα τα στοιχεια. Αυτα. Περισσοτερα δεν μπορω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.