Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Το Σωματείο εργαζομένων στους χώρους αρχαιολογικών ανασκαφών Π.Ε. Φλώρινας καταγγέλλει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και την εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΜΕΤΒΕ…


  Το Σωματείο εργαζομένων στους χώρους αρχαιολογικών ανασκαφών και στους αρχαιολογικούς χώρους της Π.Ε. Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και την εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΜΕΤΒΕ διότι 20 συνάδελφοι μας επιλαχόντες βάσει ΑΣΕΠ θα έπρεπε
 
 να έχουν υπογράψει τις συμβάσεις τους και να έχουν τοποθετηθεί στους χώρους της αρχαιολογικής ανασκαφής στο ορυχείο της Αχλάδας.
  Παρά ταύτα και εντελώς παράνομα οι παραπάνω καταγγελλόμενοι επιδεικνύοντας τεράστια αδιαφορία αρνούνται να προσλάβουν τους παραπάνω συνάδελφους με διάφορες δικαιολογίες σε παρεμβάσεις που (καθώς όφειλαν) πραγματοποίησαν μέλη της διοίκησης του σωματείου μας.
  Συγκεκριμένα σύμφωνα με προκήρυξη από 23/04/2018 προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ 120 εργαζόμενοι  (επιστημονικό προσωπικό και μη) για εργασίες αρχαιολογίας στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. 20 συνάδελφοι μας δεν αποδέχτηκαν την θέση τους και η εφορεία αρχαιοτήτων δεν έχει αναπληρώσει τις θέσεις αυτές καθώς όφειλε αφού η παραπάνω προκήρυξη αναγράφει ρητά πώς «Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από την λήξη της σύμβασης τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον  πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά σειρά εγγραφής τους σε αυτόν….»
  Σήμερα λοιπόν 20 οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της ανεργίας διότι οι παραπάνω καταγγελλόμενοι δεν κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση, δηλαδή την τήρηση των όρων της προκήρυξης. Σε μια περιοχή που η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη θα ήταν πολυτέλεια να χαθεί ακόμα και μια θέση εργασίας.
  Καλούμε λοιπόν την Εφορεία Αρχαιοτήτων & την Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας να προβούν άμεσα στις προσλήψεις των συναδέλφων μας και εάν αυτό δεν συμβεί άμεσα επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια εκ μέρους μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ   ΔΟΥΡΤΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.