Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Αγωγής Υγείας από τις «Ελπίδες» Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Ημερίδα Αγωγής Υγείας με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή προπονητικής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγή και Αθλητισμού του ΑΠΘ Δρ. Χρήστο Κοτζαμανίδη και με θέμα: «Γιατί ο αθλητισμός είναι αναγκαίος για την υποστήριξη της υγείας του παιδιού», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
 

  Την εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Χάντμπολ των «Ελπίδων» και ο Δήμος Αμυνταίου, παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον γονείς και παιδιά, καθώς τόσο το θέμα της ημερίδας όσο και ο κεντρικός ομιλητής της, Χρήστος Κοτζαμανίδης, -ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, καθώς πέρα από τις επιστημονικές του γνώσεις πάνω στον αθλητισμό, υπήρξε ο αρχιτέκτονας της πάλε ποτέ κραταιής αντρικής ομάδας Χάντμπολ του ΑΜΥΝΤΑ-, αποτέλεσαν πόλο έλξης αρκετών συμπολιτών μας.

  Στη γλαφυρή και λεπτομερή του εισήγηση ο κ. Κοτζαμανίδης, μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο ρόλος του αθλητισμού στη ζωή του παιδιού και του εφήβου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και οι γονείς και οι προπονητές θα πρέπει  να επιτρέψουν στο παιδί να ξεδιπλώσει τα δικά του μοναδικά χαρίσματα, καθώς η ενασχόληση του με όποιο άθλημα επιλέξει θα το βοηθήσουν να αναπτύξει μέσω της άσκησης φυσικές, τεχνικές καθώς και το σημαντικότερο, κοινωνικές δεξιότητες».

  Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα έκλεισε με την  σύντομη ομιλία του προπονητή των «Ελπίδων», Σωκράτη Βακάλη, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία, τη στρατηγική, τη δομή και την οργάνωση της νεοσύστατης ακαδημίας Χάντμπολ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.