Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Η μνήμη του Μακεδονομάχου καπεταν Βαγγέλη τιμήθηκε στην Τ.Κ. Ασπρογείων του Δ. Αμυνταίου…



  Με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε για άλλη μια χρονιά, η μνήμη του οπλαρχηγού Μακεδονομάχου Βαγγέλη Στρεμπενιώτη, κατά κόσμο καπεταν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του, το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου 2017 στην Τ.Κ. Ασπρογείων του Δήμου Αμυνταίου.
  

  Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με δοξολογία, στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του καπετάν Βαγγέλη, στην είσοδο του χωριού, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Ν. Λυπίτκα, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Σ. Μπίρο, εκπρόσωπο της συγκυβέρνησης, βουλευτή Σύριζα Φλώρινας, Κ. Σέλτσα, τον Δήμαρχο Αμυνταίου, Κ. Θεοδωρίδη, τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Ασπρογείων, Β. Σταυρίδη, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Αστυνομίας, της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού αγώνα Ελλάδας – Αυστραλίας, απογόνων και τοπικών οργανώσεων Μακεδονομάχων, του Συλλόγου Κρητών Δ. Αμυνταίου και του Δημοτικού & Γυμνασίου Αετού.



  Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος και η Τ.Κ. Ασπρογείων, στο Δημοτικό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.