Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ρεσιτάλ πιάνου στο Αμύνταιο θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σελεμίδης…



  Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου στο Ωδείο στη Φλώρινα και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής 2017” που διοργανώνει το Ωδείο Φλώρινας Π.Δ.Μ. ο βραβευμένος Φλωρινιώτης πιανίστας Αντώνης Σελεμίδης θα προσφέρει ρεσιτάλ πιάνου και στο Αμύνταιο.
  
  Το κοινό του Αμυνταίου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα των  Beethoven, Σκαλκώτα και Chopin.
  Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στη μικρή αίθουσα συναυλιών του Παραρτήματος Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 7:30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Παραρτήματος Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας
Ιωάννης Παυλίδης

  Ο Αντώνης Σελεμίδης ξεκίνησε πιάνο στο Ωδείο της Φλώρινας στην τάξη του Ερωτόκριτου Καρύδη.
  Το 2014 με Καθηγήτρια την Δόμνα Ευνουχίδου απέκτησε   δίπλωμα   πιάνου στο  Ωδείο «Μουσικό Κολέγιο»  Θεσσαλονίκης  με βαθμό Άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο για την εξαιρετική του επίδοση.
  Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , στην τάξη ειδίκευσης πιάνου του καθηγητή Ίγκορ Πέτριν. Το πτυχιακό του ρεσιτάλ βαθμολογήθηκε με  Δέκα (10), άριστα, παμψηφεί.
   Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει βραβευτεί σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς για σόλο πιάνο αλλά και μουσική δωματίου.
  Τα ρεσιτάλ του περιλαμβάνουν εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες, όπως του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης , του Ωδείου Αθηνών , του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, του καθολικού ναού Église Notre-Dame de l'Assomption στη Γαλλία, κ.α.
 Ως σολίστ έχει συμπράξει με την ορχήστρα «Καμεράτα Junior»  Αθηνών ,την συμφωνική ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και τη συμφωνική ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Από το 2015 αποτελεί μέλος του συνόλου «PIANDAEMONIUM» (6 πιάνα, 12 πιανίστες).
  Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε masterclasses με διακεκριμένους εκτελεστές- παιδαγωγούς του  πιάνου και της μουσικής Δωματίου, μερικοί από τους οποίους είναι οι: Danielle Petralia, Αlan Weiss, Hamish Milne, Vladimir Viardo, Θεόδωρος Τζοβανάκης, Δημήτρης Πάτρας, Νίκος Κυριόσογλου ,Βασίλης Βαρβαρέσος  κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.