Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Εσπερίδα με θέμα «Παιδιά “παραβάτες”, παιδιά θύματα: Σχολική Διαχείριση, Δικαιικό Πλαίσιο και Εισαγγελική Παρέμβαση»…  Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Φλώρινας, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων),
 
οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Φλώρινας, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Παιδιά “παραβάτες”, παιδιά θύματα: Σχολική Διαχείριση, Δικαιικό Πλαίσιο και Εισαγγελική Παρέμβαση», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ώρα 18.00 – 21.00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ», στη Φλώρινα.
  Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες που ασχολούνται με την προστασία της παιδικής ηλικίας, φοιτητές/τριες και σε κάθε άλλο/η ενδιαφερόμενο/η.
Αντικείμενα πραγμάτευσης θα είναι η παιδική κακοποίηση -παραμέληση, η παραβατικότητα και η σχολική διαρροή.
  Σκοπός της εσπερίδας είναι η ενημέρωση για τη νομοθεσία, την ενδεδειγμένη σχολική διαχείριση και την ειδικότερη συμβολή του Εισαγγελέα ή/και της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων σε θέματα προστασίας της ανηλικότητας.
Εισηγήτριες θα είναι οι:
• Ευφημία Θ. Τσιράκογλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλώρινας
• Αναστασία Μπέκα, Δ/ντρια Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Παπανικολάου
• Μαρία Παπαδημητρίου, Επιμελήτρια Ανηλίκων Φλώρινας
• Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας .
  Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, προβλέπεται επίσκεψη για όσους/ες από τους συμμετέχοντες/ουσες το επιθυμούν, στην εικαστική έκθεση έργων που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αμμοχωρίου με συναφές θέμα και με τίτλο «Η αγάπη στη χώρα των τραυμάτων».
  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», με υπεύθυνη την εικαστικό Αθηνά Βόσδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.