Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Έρευνα: Το 67% των νέων θα συμμετείχε σε εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης…



  Σχεδόν επτά στους 10 νέους στην Ελλάδα θα συμμετείχαν ενεργά σε μεγάλης κλίμακας εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες ή μήνες, αποκαλύπτει έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  
  Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών στην οποία οι νέοι δηλώνουν ότι θα εξεγείρονταν εναντίον της γενιάς που βρίσκεται στην εξουσία ενώ ακολουθούν χώρες όπως η Ισπανία (65%) και η Ιταλία (63%).
  Πάνω από το 30% θεωρεί ότι η ΕΕ αποτελεί απλώς ένα σύστημα κυριαρχίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέοι καταδικάζουν την άνοδο του εθνικισμού και πιστεύουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλους αλλά δηλώνουν ότι ως πολίτες ανήκουν περισσότερο στον κόσμο παρά στην Ευρώπη ή στην χώρα τους.
  Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική πλειονότητά τους υποστηρίζουν ότι στην χώρα υπάρχουν πάρα πολλοί φτωχοί ενώ αυξάνεται διαρκώς το χάσμα πλουσίων και φτωχών.
  Σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι ερωτηθέντες καταδικάζουν την υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών στο στρατό και ζητούν μορφές εναλλακτικής θητείας με μορφές κοινωνικής απασχόλησης.
  Στην ερώτηση αν τράπεζες και χρήμα κυβερνούν τον κόσμο το ποσοστό που συμφωνεί φτάνει το 93% ενώ ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα ποσοστά σχεδόν σε όλους τους θεσμούς, όπως η θρησκεία, η αστυνομία, τα ΜΜΕ αλλά και οι πολιτικοί.
  Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και αφορά νέους 18 έως 34 ετών.
ΠΗΓΗ: Infoword










1 σχόλιο:

  1. Nα γίνει και μία άλλη έρευνα πόσοι εξ αυτών των εξοργισμένων σε περίπτωση πολέμου θα δηλώνουν ότι θα εξεγείρονταν και θα παίρναν τα όπλα εναντίον των εχθρών της πατρίδας μας; Εκεί να τους δούμε έάν έχουν @@@@ και όχι σπάζοντας τζαμαρίες και παίζοντας κλεφτοπόλεμο με μολότωφ τηγάνια μπρίκια και κατσαρολικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.