Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Παραίτηση με αιχμές του Παναγιώτη Κόλκα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Αμυνταίου…  Την παραίτησή του υπέβαλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας του Δ. Αμυνταίου, Παναγιώτης Κόλκας, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, επικαλούμενος την κατάντια των Δημοτικών Συμβούλων σε ρόλο διακοσμητικό, καθώς, το τελευταίο διάστημα, δεν λαμβάνονταν ουσιαστικά υπόψη οι προτάσεις του συνόλου των μελών του. Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Κόλκα, αναφέρει…
  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
  Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
  Με την παρούσα επιστολή μου και μετά από ώριμη σκέψη, θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να παραιτηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου.
  Η απόφαση αυτή βεβαίως δεν υπήρξε αποτέλεσμα μίας στιγμής θυμού ή προσωπικής πικρίας και άλλων τέτοιων λόγων που εύλογα ίσως  θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς.
  Αντιθέτως μάλιστα, έλαβα την απόφαση αυτή, μετά από βασανιστική σκέψη και δίνοντας χρόνο στον εαυτό μου να σταθμίσω όλα τα δεδομένα του Δήμου Αμυνταίου, τον  οποίο με αγάπη και ανιδιοτέλεια υπηρετώ σε δύο συνεχείς αυτοδιοικητικές θητείες.
  Αυτή ακριβώς η αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου το Λέχοβο και τον Δήμο Αμυνταίου γενικότερα, κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις μου, στην  κατεύθυνση της πολύπλευρης, ουσιαστικής και δυναμικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
  Δυστυχώς η διαπίστωση ότι ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων κατάντησε να είναι κυριολεκτικά «διακοσμητικός» και στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματα του τόπου και δεν λαμβάνονταν ουσιαστικά υπόψη οι προτάσεις του συνόλου των μελών του,  ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα.
  Η άρνηση ουσιαστικής συζήτησης σε σειρά εποικοδομητικών προτάσεων μου στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και η υποβάθμιση ακόμη και των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων, καθώς και των αναγκών και των προβλημάτων των τοπικών διαμερισμάτων από την δημοτική αρχή, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο και στην δική μου λειτουργία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι από την κατανομή του τοπικού πόρου ανάπτυξης, όπως και της ΣΑΤΑ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα τοπικά διαμερίσματα δεν έχουν πάρει καμία οικονομική στήριξη και δεν έχουν εντάξει ουσιαστικά έργα που μπορούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και να βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων.
  Η πορεία του Δήμου Αμυνταίου υπολείπεται δυστυχώς κατά πολύ των αναγκών των κατοίκων. Η καθημερινότητα των πολιτών έχει εγκαταλειφθεί, τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αμυνταίου κυριολεκτικά στενάζουν και αρκετές φορές η λειτουργία του Δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις απλές διαχειριστικές ανάγκες του τόπου.
  Από την δική μου πλευρά και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου, προχώρησα σε όλες τις ενέργειες που μπορούσα και επιχείρησα για αρκετό χρονικό διάστημα  να αλλάξει αυτή η κατάσταση, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν.
 Η παραίτηση μου από το δημοτικό συμβούλιο και η επιστολή αυτή, ελπίζω να δώσουν την αφορμή να συζητηθούν όλα αυτά που θίγονται επιγραμματικά σ΄αυτές τις γραμμές, για να αλλάξει λειτουργία και τακτική ο Δήμος προς το συμφέρον του τόπου και να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τους πολίτες και την κοινωνία.
  Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα σας προσωπικά για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Καλή συνέχεια και καλό έργο.

1 σχόλιο:

  1. Το τι έγινε στο Λέχοβο κ.Κόλκα είναι γνωστό.Έγινε και δώθηκε σε χρήση το νέο αρδευτικό,η θέρμανση των σχολείων με βιομάζα μόνο για τα σχολεία του Λεχόβου,στήριξη στους συλλόγους κάθε χρόνο με υλικά και χρηματικά μέσα,το δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου και η σκεπή,το αποχετευτικό των εργατικών κατοικιών και άλλα έργα καθημερινότητας.Τι άλλο δηλαδή να γίνονταν για να είσαστε ευχαριστημένος;Εξάλλου δεν σας ακούσαμε ποτέ να στηρίζεται,ή να προτείνεται κάποιο έργο για άλλη κοινότητα παρά μόνο για το Λέχοβο.Δεν είστε όμως μόνο εσείς ως κοινότητα!Εσείς ωε δημοτικός σύμβουλος,αλλά και ως αντιδήμαρχος τι κάνατε την προηγούμενη θητεία,όχι σε άλλες κοινότητες,αλλά για το Λέχοβο;Μάλλον το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν να πάτε μια φορά τον μήνα στο ΑΤΜ της τράπεζας!Επιπλέον δεν γράφεται τον ακριβή λόγω που παραιτηθήκατε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.