Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Αντίθετος με την πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές, ο Γιάννης Αντωνιάδης…



  Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Α. Τσίπρα, ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ., Γιάννης Αντωνιάδης, εκφράζει τόσο την απορία του, όσο και την αντίθεσή του για την διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές…
  Αναλυτικά, η ερώτηση αναφέρει:

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Τα βρήκαν τα ισοδύναμα …έκοψαν από τις επικουρικές και κύριες συντάξεις του Λαού και αύξησαν τις δικές τους οι βουλευτές!!!



  Άμεσα εκτελεστή εντολή!!! Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα έχουν λειψό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για τα παιδιά τους, 
... την ώρα που συζητούν για κόψιμο επικουρικών συντάξεων,

Θεατρική παράσταση στο Φιλώτα από τους Συλλόγους Γυναικών Φιλώτα και Λεβαίας…



  Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ένα εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός. Η θεατρική ομάδα «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» του Συλλόγου Γυναικών Λεβαίας, ήταν προσκεκλημένη του Συλλόγου Γυναικών Φιλώτα και παρουσίασε τη θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Δημήτρη Ψαθά “Φωνάζει ο Κλέφτης”.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Αμυνταίου και πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Αμύνταιο, η Πολιτεία των λιμνών»… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Αμύνταιο, η Πολιτεία των λιμνών» του Χρ. Σκούρα, καθώς και η βράβευση των μαθητών του Δήμου Αμυνταίου που εισήχθησαν στα Ανώτερα & Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Garage Χριστούγεννα στο Ξινό Νερό… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Με νέα αλλά και παλαιότερα τραγούδια που εμπεριέχονται στο νέο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε σε μορφή δίσκου βινυλίου αλλά και CD, διασκέδασε το φανατικό κοινό των «The BEVELs» στο Pub «ΨΥΛΛΟΣ» στο Ξινό Νερό, την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων. Πιο Garage Rock Χριστούγεννα …δεν γίνονται!

ΔΕΙΤΕ στο ΒΙΝΤΕΟ, τι ακριβώς συνέβη

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Κοπή βασιλόπιτας και ετήσιος χορός του Συλλόγου Αμυνταιωτών Θεσσαλονίκης…



  Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αμυνταιωτών Θεσσαλονίκης "Ο ΑΜΥΝΤΑΣ", αγαπητοί συμπατριώτες, -ισσες και φίλοι, -ες, σας χαιρετίζουμε και σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ποιότητα ζωής, αισιόδοξα, γεμάτα καλοσύνη και ανθρωπιά.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών και παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Αμύνταιο, η πολιτεία των λιμνών»…

Προσφορά αγάπης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Αμυνταίου στους νοσηλευόμενους του ΚΑΦΚΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων, συνοδεία του Δημάρχου Αμυνταίου, Κώστα Θεοδωρίδη, επισκέφτηκαν το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμυνταίου, το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου και προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, νερά και φάρμακα προς ενίσχυση του Ιδρύματος. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Έκθεση Φωτογραφίας από την Φωτογραφική Ομάδα «Ροές»…



  Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας σας  προσκαλεί  στην  έκθεση  Φωτογραφίας με θέμα "8 ÷ ΡΟΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ".

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Καλά Χριστούγεννα!



  Αν το Πάσχα είναι δεμένο κλασικά με ηλιόλουστη Ελλάδα, οβελία, τσάμικα, φουστανέλα, τσιγκελωτό μουστάκι και καταπράσινη ανοιξιάτικη φύση, τα Χριστούγεννα δέναν, ιδίως τα παλιά, με τους τοτινούς βαρείς χειμώνες του τόπου μας, που φέρναν, προς Βόρεια Ευρώπη – Αμερική – Ρωσία…

Πρώτος και στην Π.Ε. Φλώρινας ο Μειμαράκης…



  Οι «υπερήρωες» ψηφοφόροι της ΝΔ, που καλέστηκαν να αναδείξουν νέο Πρόεδρο του κόμματος για δεύτερη φορά (22/11/15 και 20/12/2015, ενώ ακολουθεί και τρίτη εκλογική διαδικασία στις 10/1/2016), έδωσαν σαφές προβάδισμα πανελλαδικά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Παρεμβάσεις του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη για θέματα που αφορούν τη Δ. Μακεδονία… (BINTEO)



  Κατά τη συνεδρίαση (17/12/2015) της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα την ενημέρωση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (2015 - 2019), ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης έκανε δύο παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν την περιοχή.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μέσω της Τέχνης, από τους Μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



Ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση – συγκέντρωση αγαθών για τους μετανάστες…

  Την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες δηλώνουν οι μαθητές του Λυκείου Αμυνταίου καλώντας τους πολίτες της περιοχής να προσφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως, παράλληλα δε, να θαυμάσουν τα έργα τέχνης που εκθέτουν σε αίθουσα του παλιού Α’ Δημοτικού στο Αμύνταιο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των τμημάτων του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου… ΒΙΝΤΕΟ



  Παρουσία όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου, το Δ.Σ. του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, το πρωί της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του Συλλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή των κατηχητικών σχολείων στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων, το απόγευμα της Κυριακής 20 /12/201 στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Χριστουγεννιάτικος χορός από την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων…



  Η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων σας προσκαλεί στον ετήσιο Χριστουγεννιάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου στο οικ. Κέντρο «ΝΥΧΤΕΡΙ» στο Αμύνταιο.

«Κόλντα» στο Ξινό Νερό…

Ανακοίνωση της ΘΥΕΛΛΑΣ Φιλώτα…



  Πάγια τακτική της ομάδας μας είναι να μην σχολιάζουμε τις διαιτησίες και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός πως τον 1,5 χρόνο που αγωνιζόμαστε στην Γ Εθνική ποτέ δεν βγάλαμε κάποια ανακοίνωση εις βάρος διαιτητών.

Άναμμα φωτιάς στο Σκλήθρο…

Ήττα στην Άρτα για τον Αμύντα Αμυνταίου…



  Με ήττα ολοκλήρωσε της αγωνιστικές της υποχρεώσεις η γυναικεία ομάδα του Αμύντα, που ηττήθηκε στην Άρτα από την Αναγέννηση με 29-21 και διατηρήθηκε στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1.

Πέρασε από την Έδεσσα ο Αριστέας Φιλώτα…



  Την πρώτη τους νίκη πανηγύρισαν οι παίκτριες του Αριστέα Φιλώτα, για την 2η αγωνιστική του Β Ομίλου, του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΜ.

Ήττα του ΦΙΛΩΤΑ ΠΑΣ στη Ν. Ιωνία…



    Άνετη επικράτηση της Ν. ΙΩΝΙΑΣ με 49-24, που με την νίκη αυτή πέρασε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ.
  Η αναμέτρηση για την ομάδα του ΦΙΛΩΤΑ ήταν χωρίς υψηλές προσδοκίες αναγνωρίζοντας την διαφορά δυναμικότητας του αντίπαλου.

Μουσικο – Θεατρική παράσταση “Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων” - ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ…



  Σας προσκαλούμε στη Μουσικο – Θεατρική παράσταση “Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων” που παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:30, στην θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος).

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Η νεολαία που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο…



(Αφιερωμένο στα παλιά καρντάσια της Αετοράχης και special στον συγκάτοικο μου στην Σαλονίκη, Veri)…
  Συμπληρώθηκαν 48 χρόνια (Δεκέμβριος του 1967) από την ίδρυση   της  οργάνωσης νεολαίας  «Ρήγας Φεραίος». Μιας ασυνήθιστης περίπτωσης για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά, με μεγάλη ιδεολογικο-πολιτική επιρροή, δράση και κύρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Οι επιτυχόντες του μαθητικού μαθηματικού διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ»…



  Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της E.Μ.E. με ικανοποίηση ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 8ου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ», τον οποίο διοργάνωσε φέτος το παράρτημα για 8η συνεχή χρονιά.

Χριστουγεννιάτικη Αλληλεγγύη – Έκθεση έργων τέχνης από τους Μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου…

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Έμφραγμα για τους Άνδρες του Αμύντα…



  Ιδανικοί αυτόχειρες, οι παίκτες του Αμύντα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Καστοριά, προηγήθηκαν με διαφορά 8τερμάτων (15-7) στο 35 λεπτό, όμως δεχόμενοι επι μέρους σκόρ 16-7, υπέστησαν τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα στο πρωτάθλημα (22-23).

Αυτοκτόνησε ο Αίαντας Αμυνταίου στο Βελβεντό!



  Ο Αίαντας Αμυνταίου στο φινάλε του πρώτου γύρου της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ, γνώρισε την ήττα από το γηπεδούχο Βελβεντό με 69-65 και με απολογισμό 3 νίκες και 4 ήττες, ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2015.

Φινάλε με νίκη για τις Κορασίδες του Αίαντα Αμυνταίου…



  Με νίκη ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα οι κορασίδες του Αίαντα. Στην τελευταία αγωνιστική, επικράτησαν εντός έδρας 63-30 επι του Άργους Ορεστικού.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ελλάδα: Η χώρα που σπάει το «καραγκιοζόμετρο»…



  Η αλήθεια είναι ότι περίμενα με μια κάποια αγωνία το χθεσινό «Αλ Τσαντίρι» του Λαζόπουλου.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Φλώρινας…

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου…



  Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου, σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή όλων των τμημάτων του συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου την Κυριακή στις 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ.

Έκθεση φωτογραφίας από την Φωτογραφική Ομάδα «Ροές»…



  Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας σας  προσκαλεί  στην  έκθεση  Φωτογραφίας με θέμα "8 ÷ ΡΟΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ".

Κλειστό το ορυχείο Αχλάδας. Στον αέρα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι….



  Κανένας δεν δουλεύει στο ορυχείο Αχλάδας μετά  τη διαθεσιμότητα όλων των εργαζομένων που αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ‘’λιγνιτωρυχεία Αχλάδας’’  την οποία και τους ανακοίνωσαν, αφοπλίζοντας τους πάντες.

Δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους του Δ. Φλώρινας…



  Όσοι δικαιούχοι δεν προμηθεύτηκαν ρύζι τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμο Φλώρινας, καλούνται την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στους χώρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου, και από τις 09:00 μέχρι τις 14:00, όπου θα διανεμηθεί για τελευταία φορά.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

«Florinano»: ένα μαθητικό φιλμ σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τη νανοτεχνολογία …



Δείτε το και κάντε το δικό σας like!

  Η Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας συνεργάστηκε με δύο σχολεία, τα δημοτικά Αμμοχωρίου και Βαρικού, για να δημιουργήσει μέσα σε 15 μέρες ένα μαθητικό φιλμ για τη νανοτεχνολογία.

Πρόσκληση Λαϊκής Συνέλευσης στον Φιλώτα…



  Από το Δήμο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα  18:00 μ.μ. στην Τ.Κ. ΦΙΛΩΤΑ, θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων στο Αμφιθέατρο, κτίριο πρώην Δημαρχείου, προκειμένου να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις οι κάτοικοι της τοπικής Κοινότητας, για θέματα που τους αφορούν.

Βλέπει Final-4 στο Κύπελλο ο Αμύντας Αμυνταίου…



  Η κλήρωση της β’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΧΕ, από την οποία προέκυψαν τα 4 ζευγάρια του θεσμού.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Παιδικής Χορωδίας "Δημήτρης Λιώτσης" του "Αριστοτέλη"…



  Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Παιδικής Χορωδίας "Δημήτρης Λιώτσης" του Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης", την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου και ώρα: 20.00 στη αίθουσα θεάτρου του συλλόγου. Είσοδος ελεύθερη.

Εορταστικές συναυλίες του Ωδείου Φλώρινας…



  Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στη σειρά συναυλιών και παραστάσεων που διοργανώνει για την εορταστική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα στις:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Στο νοσοκομείο με πόνους στη μέση ο Τσίπρας... Φυσιολογικοί οι πόνοι από τις επικύψεις στην τρόικα λένε οι γιατροί…



  Το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από έντονους πόνους που ένιωσε στη μέση.

Ετήσιος χορός της ΘΥΕΛΛΑΣ Φιλώτα…

«Χριστούγεννα ι-δανεικά» - θεατρική παράσταση από τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια του «Αριστοτέλη»…



  Τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια απασχόλησης και φαντασίας του «Αριστοτέλη» παρουσιάζουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα στο θέατρο του συλλόγου τη θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα ι-δανεικά».

Παιδική μουσικοχορευτική παράσταση στην Φλώρινα…


  Παιδική μουσικοχορευτική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Θεά… Τρίνες… Τρίνοι»  του ΤΕΙ Μαιευτικής της Δυτικής Μακεδονίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Καυκάσου με τίτλο: «Περπατώ εις το δάσος».

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Συνεργασία των Δήμων Αμυνταίου και Μοναστηρίου για θέματα ενέργειας… (ΒΙΝΤΕΟ)



Ημερίδα με θέμα «Χρήση Βιομάζας στην Τηλεθέρμανση: Μια ρεαλιστική προσέγγιση» στο Αμύνταιο…

Εθελοντική Αιμοδοσία από την Αρχιερατεία Αμυνταίου…



  Σας ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας…



  Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:

Παιδιά(δα) στο τουρνουά βόλεϊ του ΑΡΙΣΤΕΑ Φιλώτα…



  Ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τουρνουά Μίνι Βόλεϊ στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στο οποίο συμμετείχαν οι σύλλογοι, Φ.Σ. Πάνθηρες Κοζάνης και Γ.Σ. Κοζάνης.