Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου..



  Κατά τη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου 2015, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα, επισημαίνοντας τα παρακάτω ζητήματα ως σημαντικά σε σχέση με την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος την Κυριακή 05/07/2015:
1) την ομαλή πορεία του ελληνικού λαού προς το αποφασισμένο Δημοψήφισμα, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς φόβο και χωρίς υπερβολές που υποθάλπουν τον διχασμό του.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Να τους σταματήσουμε με το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας - της Δημοκρατίας - της ΖΩΗΣ…



  Εκπρόσωποι των δανειστών με τη βοήθεια των πρόθυμων εντός της χώρας επενδύουν στο φόβο και την καταστροφή. Αξιωματούχοι της Ε.Ε προχωράνε σε δηλώσεις κάνοντας τον μπαμπούλα στον ελληνικό λαό.

Πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, ενόψει του Δημοψηφίσματος…



  ΟΧΙ στις προτάσεις για Συμφωνία, τόσο των τριών θεσμών, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης.
  Κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τραπεζική αργία…



  Από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική ΠΝΠ που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
  Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα σχετικά με την τραπεζική αργία.
1. Τι σημαίνει τραπεζική αργία;
  Τραπεζική αργία σημαίνει ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες.

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζόμενων Δ.Ε.Η. Ν. Φλώρινας…



  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου  Εργαζόμενων Δ.Ε.Η. Ν. Φλώρινας, ευχαριστεί θερμά όλους τους παρακάτω  Συλλόγους και Ομάδες που ανταποκρίθηκαν  και συμμετείχαν στην 3η   Διοργάνωση «ΦΥΣΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» την Κυριακή   28  Ιουνίου  2015  στην    Κατασκήνωση της  Κλαδορράχης:

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

H Πρώτη Φορά Αριστερά έγινε Πρώτη Φορά Δημοκρατία…



  Με τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος της Κυριακή 5 Ιουλίου, για το αν οι Έλληνες πολίτες αποδέχονται ή απορρίπτουν την πρόταση των θεσμών...
Είναι το πρώτο δημοψήφισμα που διεξάγεται στη χώρα μας, μετά από 41 χρόνια.

Γιάννης Σηφάκης: «Προστατεύσαμε το παρόν και το μέλλον της λίμνης Βεγορίτιδας»...



Απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη:
- Κλείνει το θυρόφραγμα της Βεγορίτιδας προς Άγρα
- Ορίζεται προσωρινή ανώτερη στάθμη η στάθμη των δεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού ΤΚ Αγ. Παντελεήμονα
- Το θυρόφραγμα θα ανοίγει σε υψόμετρο 1,00 m κάτω από τις δεξαμενές του βιολογικού καθαρισμού της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα ( 521 m απόλυτο υψόμετρο)

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Διακοπή ηλεκτροδότησης στο Αμύνταιο και στις ΤΚ. Κλειδιού και Πετρών...



  Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών συντήρησης, στις 28.06.2015, ημέρα Κυριακή και για το διάστημα από 08:00 έως 14:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στο σύνολο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Κλειδιού και Πετρών.

Φύση – παράδοση – πολιτισμός…



Κυριακή 28 Ιουνίου στην κατασκήνωση της Κλαδοράχης…
  Τα αρώματα της φύσης ανακατεύονται με το άρωμα της γαστρονομίας, της μουσικής και της παράδοσης σε ένα χώρο που για τους περισσότερους Φλωρινιώτες ξυπνά αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

Πανηγύρι Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στο Λέχοβο…

Ποδηλατογιορτή και Εκκίνηση της Κανονικής Λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Φλώρινας...



  Ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 στην πλατεία Γ. Μόδηποδηλατογιορτή με αφορμή τα εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και την παράδοσή του στο κοινό προς χρήση.
  Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης του συστήματος, θα μοιραστούν αναμνηστικά και θα γίνει ποδηλατοβόλτα εντός της πόλης με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό ποδηλάτων που βρίσκεται στην ανωτέρω πλατεία.

Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαΐδας: Καλοκαίρι με τεχνικό έλεγχο, καλά ταξίδια και χωρίς τροχαία ατυχήματα…



  Σε ασφαλείς μετακινήσεις, με καλά και αναίμακτα ταξίδια που αυξάνονται δυστυχώς κατά την περίοδο του καλοκαιριού στην οποία έχουμε εισέλθει, συμβάλλουν οι τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων και δικύκλων, σύμφωνα με όλα τα στατιστικά στοιχεία και τις σχετικές έρευνες που έχουν γίνει και στην Δυτ. Μακεδονία.

Εκδήλωση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας…



  Σας προσκαλούμε  στην Εκδήλωση Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 17.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος).

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στην Φλώρινα…



  Η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ σας προσκαλεί, την Κυριακή 28 Ιούνη2015, στις 11:00΄ το πρωί, στην καφετέρια «Οδός ονείρων»,ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις, στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η ώρα του μεγάλου «ΝΑΙ» ή του μεγάλου «ΟΧΙ» για την κυβέρνηση…



Διαβάζει ο αξέχαστος Μίμης Σουλιώτης, (Ανέκδοτη ηχογράφηση, Αθήνα 2002)
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε.
Φανερώνεται αμέσως όποιος τό ‘χει
έτοιμο μέσα του το Ναι και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθηση του.
Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει.
Αν ρωτιούνταν πάλι,όχι θα ξαναέλεγε.
Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό —  εις όλη τη ζωή του.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ημερίδα με θέμα την «επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων αστικών λυμάτων στη γεωργία» στο Αμύνταιο…

Ο θόρυβος που ακούγεται στην Αθήνα, είναι από τα ...κόκαλα που τρίζουν στο μνημείο της Καισαριανής…



  Η βασική πρόταση της κυβέρνησης για το νέο μνημόνιο-συμφωνία ή όπως κι αν ονομαστεί προβλέπει -μαζί με την αποδοχή των μέτρων που είχαν ληφθεί από τα προηγούμενα 2 μνημόνια και δεν έχουν υλοποιηθεί (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π.):

Μένουμε Φλώρινα! Εκθέσεις αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη…



  Για 5 ημέρες, από 22 έως 26 Ιουνίου, οι απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, εκθέτουν σε επιλεγμένους χώρους τους πειραματισμούς και τις δημιουργίες τους σε μια προσπάθεια να εκφράσουν και να «οπτικοποιήσουν» τις προσωπικές τους ιδέες, σκέψεις και απόψεις.

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας...



  Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, ανακοινώνει ότι ήδη δέχεται εγγραφές για το σχολικό έτος 2015-2016. Είναι δημόσιο σχολείο.
  Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες και είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και πάνω που έχουν τελειώσει το Δημοτικό ή εγκατέλειψαν το Γυμνάσιο.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Θεατρική παράσταση «Ο θάνατος του Περικλέους» του Δ. Κορομηλά στον «Αριστοτέλη»…



  Οι «Καθηγητές εν απο-δράσει» παρουσιάζουν την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 στις 8,30 το βράδυ στη θεατρική σκηνή του «Αριστοτέλη» την κωμωδία του Δημητρίου Κορομηλά «Ο θάνατος του Περικλέους» - Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου…




  Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 24 Ιουνίου 2015 ημέρα Τετάρτη  και ώρα  20:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Νέος προπονητής της ΘΥΕΛΛΑΣ Φιλώτα ο Βασίλης Παπαδόπουλος...



  Από την Κυριακή 21/6/2015/ νέος προπονητής της ομάδας της ΘΥΕΛΛΑΣ Φιλώτα είναι ο Παπαδόπουλος Βασίλης.
  Στην διάρκεια των συζητήσεων υπήρξε ταύτιση απόψεων για τον σχεδιασμό της ομάδας και η συμφωνία ολοκληρώθηκε άμεσα.

Γιορτή λήξης του τμήματος Latin του «Αριστοτέλη» Φλώρινας…



  Το Τμήμα Latin και Ευρωπαϊκών Χορών του «Αριστοτέλη», σας προσκαλεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στην γιορτή λήξης -σε ένα Latin River Party για όλους- στο θεατράκι του συλλόγου, στην παραποτάμια περιοχή στις 8,30 το βραδάκι.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τη λίμνη Βεγορίτιδα, που θα ικανοποιήσει και τους πολίτες που την αγαπούν, αλλά και τους αγρότες…



(Γράφει ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 31/5/15)

  Αρχικά, θα περιγράψουμε (και θα κρίνουμε) την ισχύουσα κατάσταση, ενώ στο τέλος θα παρουσιάσουμε μια λύση που να ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις της πληττόμενης μερίδας των αγροτών, και που θα ικανοποιεί τόσο τις ανθρωπιστικές ανάγκες, την λίμνη καθώς και το περί δικαίου αίσθημα…

«Δεν σε φοβάμαι»! Το συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ για την ΕΛΛΑΔΑ, που κάνει το γύρο του κόσμου…



  Το βίντεο για την Ελλάδα, που έχει προβληθεί …σε 148 χώρες με βάση τα στατιστικά του Youtube, και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω των όσων ζούμε αυτές τις ημέρες.

  Τίτλος του τραγουδιού που ερμηνεύει η Μελίνα Ασλανίδου «Με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι», αν και η φράση που μάλλον «μένει» από το τραγούδι είναι το «δεν σε φοβάμαι»...

Από τη βεβαιότητα της καταστροφής στην ελπίδα της αβεβαιότητας…

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Εμποροπανήγυρη στην Τ.Κ. Αρμενοχωρίου…



  Ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει εμποροπανήγυρη στην Τοπική Κοινότητα Αρμενοχωρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Οσίου Ναούμ.
  Η εμποροπανήγυρη θα ξεκινήσει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015.

Οι θέσεις της αντιπολίτευσης για την Λαϊκή Συνέλευση Λεχόβου…



  Για την μεθοδευμένα στημένη σύναξη που ο κ. Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου βάφτισαν Λαϊκή Συνέλευση Λεχόβου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.
  Η Λαϊκή Συνέλευση στήθηκε σκόπιμα την 14 Ιουνίου, σε ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη προ διμήνου, εκδρομή του «ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΧΟΒΟΥ», γεγονός που γνώριζε πολύ καλά ο κ. Δήμαρχος.

Ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου σχετικά με την Λαϊκή Συνέλευση της Τ.Κ. Λεχόβου…



  Ο δήμαρχος Αμυνταίου Κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμυνταίου κος Μωϋσιάδης Κων/νος, ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κος Χαριτίδης Ευθύμιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου: Θεοδωρίδης Μάκης, Θεοδώρου Απόστολος, Καραγιαννίδης Σάββας καθώς  η δημοτική σύμβουλος Γοράντη Ειρήνη και η πρόεδρος του ΝΠ κ. Ιωαννίδου Ελένη, συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, συνδιοργάνωσαν από κοινού με το τοπικό συμβούλιο Λεχόβου λαϊκή συνέλευση την 14 Ιουν 2015.

Στο Αμύνταιο το 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΧΑΝΤΜΠΟΛ Open Παγκορασίδων …

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχόβου για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την Λαϊκή Συνέλευση στο Λέχοβο…



  Προς αποκατάσταση των όσων έγιναν, για τον τρόπο που έγινε, αλλά και για την αποκατάσταση αλήθειας σχετικά με την Λαϊκή Συνέλευση στην Τ.Κ. Λεχόβου, νιώθω την υποχρέωση σαν Πρόεδρος της Κοινότητας να ενημερώσω τους συγχωριανούς μου.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση με την Dilek Koc του Συλλόγου Γυναικών Αμυνταίου…

  Την Κυριακή 28/6, στο Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου είστε όλοι καλεσμένοι από τον Σύλλογο Γυναικών Αμυνταίου σ' ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση με διαχρονικά Σμυρνέικα, Λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.

Την τεχνική ηγεσία του Μακεδονικού Αγίου Παντελεήμονα αναλαμβάνει ο Στέλιος Νταμπίζας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016...

  Το Δ.Σ. του Μακεδονικού Αγίου Παντελεήμονα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας, για 2η φορά στην ιστορία του συλλόγου, με τον προπονητή Στέλιο Νταμπίζα.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ανοικτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου προς τον νέο διοικητή του ΟΑΕΕ…



Αγαπητοί Κύριοι
  Εξ αιτίας της ατελείωτης ύφεσης η λέξη  χρέος έχει  εισβάλλει  στο καθημερινό  μας  λεξιλόγιο  ως  κάτι  φυσιολογικό  και  αυτονόητο, παρ’  όλο  ότι  είναι  αλήθεια  πώς  μέχρι  πριν  λίγα  χρόνια  …ο  γνωστός «Τειρεσίας»  ήταν  ο  φόβος  και ο  τρόμος  της μικρομεσαίας  επιχείρησης, καθώς  οι  ακάλυπτες  επιταγές  ήταν ο  κυριότερος λόγος για  να  συμπεριληφθεί  κάποιος  στη «μαύρη  λίστα».

Επιμορφωτική Ημερίδα «Απολογισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και Στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς»



  Με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015, πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Απολογισμός Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και Στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς»,

Εσπερινό Γυμνάσιο – τάξεις Γενικού Λυκείου Φλώρινας. Οι εγγραφές άρχισαν…



  Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Τάξεις Γενικού Λυκείου Φλώρινας για το σχολικό έτος 2015-2016 οι εγγραφές έχουν αρχίσει και γίνονται καθημερινά 6:30-9:30 μ.μ. μέχρι τις 30 Ιουνίου στη Δ/νση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου που είναι:

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πότιζε εσύ …κορόιδο!!!



  Το απαράδεκτο φαινόμενο του παρκαρίσματος των αυτοκινήτων και ημιφορτηγών στην πρασινάδα του κεντρικού πάρκου του Αμυνταίου, συνεχίστηκε με «μεγάλη επιτυχία» και αυτή την Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς της πόλης.

Το Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαΐδας στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό…



  Σταθερά και διαχρονικά προσανατολισμένο στον κοινωνικό του ρόλο, το Ι.ΚΤΕΟ  Πτολεμαΐδας της AUTOVISION, στήριξε με την παρουσία του, τόσο τις πρόσφατες εκδηλώσεις των αγώνων μοτο - κρος που διοργανώθηκαν από τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εορδαίας (Α.Μ.Ο.Ε «Φίλιππος»)

Λύση συνεργασίας Παπανώτα – ΘΥΕΛΛΑΣ Φιλώτα…



  Το Δ.Σ ανακοινώνει πως σταμάτησε η συνεργασία της ομάδας με τον κ. Παπανώτα Νίκο.
  Η απόφαση της λύσης της συνεργασίας οφείλεται αποκλειστικά στον κο Παπανώτα, που για δικούς του λόγους μας ανακοίνωσε τηλεφωνικά το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουνίου πως με «βαρειά» καρδιά πήρε την απόφαση να σταματήσει.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«Η ώρα της αλήθειας για το ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»…



Εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα…

  Ενώ οι δανειστές σκληραίνουν όλο και περισσότερο τη στάση τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, με μοναδικό σκοπό να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή, η ιστοσελίδα RProject.gr διοργανώνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ, 7:30 μμ, ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας με θέμα «Η ώρα της αλήθειας για το ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»…

Εκδήλωση λήξης της χορευτικής χρονιάς του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας…



  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα παιδικά και νεανικά χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, γιορτάζουν τη λήξη της χορευτικής χρονιάς και παρουσιάζουν την παράσταση «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα». Μια παράσταση που θα μας γοητεύσει και θα μας ταξιδέψει μέσα από το χορό, σε όλη την Ελλάδα.

Γενική Συνέλευση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου «Η Αγκαλιά»…


  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου στις 21/6/2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00.
  Θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τελετή λήξης τμημάτων Μπαλέτου και Παιδικής Χορωδίας του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου…



  Ο Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ, σας προσκαλεί στην τελετή λήξης των τμημάτων Μπαλέτου και Παιδικής Χορωδίας του Συλλόγου, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, την Δευτέρα 15 Ιουνίου και ώρα 19:00.
  Η παρουσία σας θα είναι τιμή και αρά για εμάς.

Έκθεση βραβευμένων φωτογραφιών του 21ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας…



  Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης βραβευμένων φωτογραφιών  του 21ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας που θα πραγματοποιηθούν  στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στις 8.30 μ.μ.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά στο Αμύνταιο…



  Το βιβλιοπωλείο «Πασχάλης»  - Τεγόπουλος Παναγιώτης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου και οι Εκδόσεις «ΨΥΧΟΓΙΟΣ, σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά, με τίτλο «Μια συγγνώμη για το τέλος».

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών…



  Από τη Δ/νση  Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν  στις 17 Ιουνίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Έφυγε ο Γκότσικας… (Γιώργος Πριωνάς)…



Γράφει ο Άγγελος Θ. Ρακόπουλος  
(Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)

  Μια εμβληματική φυσιογνωμία της μεταπολιτευτικής Αριστεράς στην περιοχή μας. Γνωστή σε φίλους κι εχθρούς. Ιδίως, την προ 30 – 40 χρόνια εποχή.
  Όταν, ένστολοι και κουστουμαρισμένοι ασφαλίτες του νομού μας, είχαν για έργο τους –εθνοσωτήριο- την παρακολούθηση του αεικίνητου Γκότσικα

Αμύνταιο & Νυμφαίο: Ημερολόγιο - Άνοιξη 2015...



Γράφει ο Νεκτάριος Καλαντζής
Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης
(Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)



  Η επίσκεψή μου στο νομό Φλώρινας, θα ήταν μόλις για 24 ώρες και αιτία αποτέλεσε η πρόσκληση ενός φίλου και συναδέλφου στην αυτοδιοίκηση που βάπτιζε το παιδί του στο Αμύνταιο.

  Η διαδρομή έξι ωρών ταξίδι περίπου από την Αθήνα ήταν πρόκληση, για έναν νομό που δεν είχα ξαναεπισκεφθεί και είχα ακούσει τόσα πολλά για αυτόν.

Διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών, Δωρεάν Παροχής Βιβλίων και Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου του ΛΑΕ /ΟΓΑ έτους 2015



  Από τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι η υποδοχή και ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων παροχών Αγροτικής Εστίας στα Προγράμματα του ΛΑΕ έτους 2015, μέσω on-line διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ και του Κλάδου Μηχανογράφησης του ΟΓΑ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.