Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου…



  Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου02Ιουνίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα  19:00  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Δηλώσεις συμμετοχής στα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Φλώρινας…



  Η Αντιδημαρχεία Πολιτισμού - Αθλητισμού και το ΝΠΠΔΔ-ΚΠΑΠΑ του Δήμου Φλώρινας καλεί όλους τους πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς συλλόγους και σωματεία, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσουν συμμετοχή για τα «Πολιτιστικά Δρώμενα - Καλοκαίρι 2015».

Παράταση προθεσμίας ρύθμισης οφειλών στον Δ. Πρεσπών…



  Ο Δήμος Πρεσπών, ενημερώνει ότι η ρύθμιση οφειλών στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') που έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, που είχε προθεσμία υποβολής των αιτήσεων την 26η Μαΐου 2015 παρατείνεται με βάση την ΠΟΛ 1110(ΦΕΚ 946/Β'/26-5-2015) μέχρι και την 26η Ιουνίου 2015.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πανηγύρι Αγίας Τριάδας Πισοδερίου…



 Σας ενημερώνουμε ότι την 1η Ιουνίου 2015, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Πισοδερίου, θα πραγματοποιηθεί Θεία λειτουργία με τη συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας «Ο Άγιος Αγαθάγγελος Φλώρινας».

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπ/κών Α΄/θμιας Εκπ/σης Αμυνταίου…



  Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 -5-2015εκλογές στο Σύλλογο Εκπ/κών  Α΄/θμιας Εκπ/σης Αμυνταίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ε.Ε. και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Το ΤΖΟΚΕΡ στο Αμύνταιο!



Καταπληκτική φάρσα της «Ελληνοφρένειας»! (ΒΙΝΤΕΟ)



  Μια καταπληκτική φάρσα παρακολουθήσαμε σήμερα από την ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας». Προήλθε από τηλεφώνημα υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής που προφανώς πιστεύοντας ότι μιλούσε με κάποιον τεχνικό υπεύθυνο του υπουργείου έγινε η αιτία να ακολουθήσει ένας σπαρταριστός διάλογος με τον Αποστόλη.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Παιχνιδαγωγείο Νο 4 «Από την ιδέα στην Έκφραση»…



  Ο Όμιλος  Ενεργών Νέων Φλώρινας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά το «Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση», ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβούλιου Φλώρινας για την εκλογή του μητροπολίτη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα



  Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 26 Μαΐου 2015, με κατεπείγον θέμα, την έκδοση συγχαρητηρίου ψηφίσματος σχετικά με την εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ο νεοεκλεγείς είναι ο πρώτος Φλωρινιώτης Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, γεγονός που περιποιεί ξεχωριστή τιμή για όλους τους συμπατριώτες του και τον Δήμο της Φλώρινας.

«The S-Factor into Eurovision 201» στο Newland Park του Buckinghamshire της Αγγλίας!



  Ως εκπρόσωποι του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προγράμματα, το “S-Factor ” που διοργανώνεται ετησίως από τον βρετανικό οργανισμόMomentum World και συμπληρώνει φέτος τα δέκα χρόνια ζωής.

Πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φλώρινας…



  Η Ομάδα Πρωτοβουλίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φλώρινας, στο πλαίσιο διαμόρφωσης οργανωτικής δομής και ανάπτυξης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ανά την Ελλάδα, διοργάνωσε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ ιδρυτικών μελών και φίλων του Κινήματος στη Φλώρινα.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Νέος Μητροπολίτης Καλαμαριάς ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας...



  Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, είναι από σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου 2015, ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
  Να αναφερθεί πως ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, είχε από την πρώτη στιγμή την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Λαϊκή Συνέλευση στη Τ.Κ Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου...



  Από τον Δήμο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00μμ  θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο της Τ.Κ Αναργύρων, προκειμένου να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας για θέματα που τους αφορούν.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η Κατοχή στην Φλώρινα…



  Την Τετάρτη 27/05/2015 και ώρα 20.00, στην αίθουσα Θ. Αγγελόπουλος του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ν. Φρυτζαλα με τίτλο: «Η Κατοχή στην Φλώρινα».
  Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Πλημμύρησε η Τ.Κ. Αχλάδας…



  Πλημμύρησε η Τ.Κ. Αχλάδας από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις κακοφτιαγμένες υποδομές του νέου δρόμου του ορυχείου.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον καλοκαιρινό Αη Νικόλα στο Νυμφαίο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με τη συμμετοχή πολλών Νυμφαιωτών και κατοίκων της γύρω περιοχής, γιορτάστηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 με κάθε μεγαλοπρέπεια, η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού, στην Τ.Κ. Νυμφαίου του Δήμου Αμυνταίου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Απάντηση του Γιάννη Σηφάκη στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Φλώρινας για την Βεγορίτιδα...



«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»  Απαντώντας στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας που επιτίθεται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη, επειδή υπερασπίστηκε την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας, μεταφέροντας σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο τους αγώνες των φορέων Πέλλας και Φλώρινας, των εργαζομένων στην ΔΕΗ και του Δήμου Έδεσσας, από το γραφείο του βουλευτή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Try this at HOME - Club Λαχανικών - Το δεύτερο επεισόδιο! (BINTEO)



  Στο 2ο επεισόδιο του Try this at HOME, ακολουθήστε τον Αναστάση ο οποίος κάνει ένα διάλειμμα από την Πτυχιακή του Εργασία για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
CLUB ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Πτυχιακού επιπέδου!

  Καλή σας όρεξη !

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα κλινικών ιατρών στο διαγνωστικό κέντρο «Υγεία» Φλώρινας…

Απάντηση στην ανακοίνωση του Βουλευτή Πέλλας Γ. Σηφάκη για τη διαχείριση των νερών της λίμνης Βεγορίτιδας…


  Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σηφάκης σχετικά με τη διαχείριση των νερών της λίμνης Βεγορίτιδας, μετά τη διαπεριφερειακή σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων των δήμων που εφάπτονται της λίμνης.

Χορωδιακή Συνάντηση του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου…



  Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» και το Διοικητικό Συμβούλιο σας  προσκαλούν στην 15η Χορωδιακή Συνάντηση του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου  2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
  Οι χορωδίες που θα συμμετέχουν είναι:

Ο πιο hardcore τραμπουκισμός αστυνομικού, είχε γίνει 20 χρόνια πριν την Κωνσταντοπούλου! (ΒΙΝΤΕΟ)



  Βρες μου πιο συμπυκνωμένη περιγραφή της Ελλάδας των τελευταίων 40 χρόνων!

  Μπορεί από χτες όλοι να συζητάνε για τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής με αστυνομικό όργανο έξω από τη Βουλή αλλά, πριν είκοσι χρόνια, όσοι είχαν κάτσει να δουν τον τελικό Κυπέλλου του 1995 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ,

Γενική Συνέλευση του ΕΡΜΗ Αμυνταίου…



  Την Κυριακή στις 20:00μ.μ. στις 24-05-2015 στο πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση με σκοπό:
1.Την πορεία του συλλόγου.
2. Τις αρχαιρεσίες του Δ.Σ.
Καλούνται όσοι φίλοι του συλλόγου που θέλουν να βοηθήσουν να παρευρεθούν!

Τουρνουά Mini Volley από τον ΑΡΙΣΤΕΑ Φιλώτα…



  Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ συνεχίζοντας τις ενέργειες του για διάδοση και ανάδειξη του αθλήματος της Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ), διοργανώνει τουρνουά Mini Volley στον Φιλώτα την Κυριακή 31 Μαΐου 2015.

Ανοιχτό Σεμινάριο αφρικάνικων κρουστών...



Όλα είναι ρυθμός…
  Το Ωδείο Φλώρινας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ζήσει την μαγεία του κόσμου των αφρικάνικων κρουστών.
  Ένα διαδραστικό βιωματικό σεμινάριο, το οποίο προκάλεσε αθρόα συμμετοχή κόσμου όπου πραγματοποιήθηκε. 

Συμμετοχή του Θωμά Κώττα στην εθνική εφήβων και το Μουντομπάσκετ της Κρήτης…



  Φέτος το Ελληνικό μπάσκετ θα βιώσει μια ακόμη σημαντική στιγμή. Το Μουντομπάσκετ Εφήβων U19 θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης 27 Ιουνίου με 5 Ιουλίου 2015.
  Η Εθνική Εφήβων παρουσιάζεται πολύ δυνατή με πολύ ταλέντο και με παίκτες υψηλού επιπέδου.

Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου «Δημιουργικότητα και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση» του Στ. Γρόσδου…



Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, ώρα 7.30 μμ., «Οδός Ονείρων», Φλώρινα
Διοργάνωση:
- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας
- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παράσταση φολκλορικού συγκροτήματος της Αγίας Πετρούπολης στο Αμύνταιο…



  Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου, στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας με πολιτιστικούς συλλόγους της Αγίας Πετρούπολης, προσκάλεσε ένα φολκλορικό συγκρότημα της.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου την Παρασκευή 22/05/2015, στις 19:30.

Ιερά πανήγυρις στο Αμύνταιο…



  Στις 21 Μαΐου εορτάζουν οι πολιούχοι του Αμυνταίου άγιοι Κωνσταντίνος & Ελένη. Με αφορμή τους εορτασμούς, ο ιερός μας ναός θα υποδεχτεί τμήμα ιερού Λειψάνου του αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, το οποίο θα παρευρίσκεται στον ναό μας από τις 20-25 Μαΐου.

«Αφιέρωμα στη Βυζαντινή Μουσική» στο Αμύνταιο…



  Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμυνταίου και ο Δήμος Αμυνταίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Δ.Κ. Αμυνταίου, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Αφιέρωμα στη Βυζαντινή Μουσική», με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλωρίνης, 

Όταν ο Αριστοτέλης συνάντησε τον Αριστοφάνη...



  Τα Παιδικά Δημιουργικά Εργαστήρια του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στη γιορτή λήξης των τμημάτων τους αποτίοντας φόρο τιμής στον αρχαίο Έλληνα Αθηναίο σατιρικό ποιητή Αριστοφάνη.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Δυο μετάνοιες δρόμος …απ' το «σκύψε ευλογημένη», στα «ευλογημένα στυλό»!



  Ρε δεν αφήνουμε ήσυχο το δημοψήφισμα; Με τέτοιον λαό επιρρεπή σε κάθε είδους πολιτική, θρησκευτική και επιστημονική αγυρτεία ...δεν ξέρεις τί σ@@.. αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει!
  Μα ευλογημένα στυλό; Έλεος!

Κόσμων διασταύρωσις - Δημιουργικό εικαστικό σώμα εξ αφορμής του εορτασμού των πολιούχων του Αμυνταίου, Κωσταντίνου και Ελένης…



Η εικαστική έκθεση που θα λάβει χώρα από την Τετάρτη, 20 Μαΐου στις 21:30 μέχρι και το βράδυ της 24ης Μαΐου στο παλαιό δημοτικό σχολείο Αμυνταίου.
  Η εικόνα δυο μετωπικών  ολόσωμων  πορτραίτων, εκατέρωθεν συμμετρικά ενός λεπτότατου ξύλινου σταυρού. Πρόκειται για την άγια Ελένη μητέρα  και τον άγιο γιο της Κωνσταντίνο τον Μέγα.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των 8μηνων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας…

Νεόπτωχοι…



Γράφει ο Α.Θ.Ρ. (Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Νεόπτωχοι… Μια νεολεξία – νεολογισμός, που φωτογραφίζει τραγικά τις συνέπειες μιας αιφνίδιας κι αναπάντεχης καταρρέουσας Ελλάδας.
  Χωρίς να ‘χει προηγηθεί πόλεμος, εισβολή αλλοφύλων, ξενική κατοχή, καταστροφικός σεισμός, … καταποντισμός, λιμός, μαχαίρα… όπως εύστοχα απεύχεται η εκκλησία μας…

Ημερίδα για την εξορυκτική δραστηριότητα στην Π.Ε. Φλώρινας…



  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία - Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: «ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ» που θα πραγματοποιηθεί

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μήνυμα του Βουλευτή Κ. Σέλτσα προς τους μαθητές…



 Με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων οι σκέψεις μου είναι κοντά στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Απευθύνομαι στα παιδιά και ελπίζω να μην επαναλάβω τετριμμένες εκφράσεις.
  Πρώτα απ' όλα καλό κουράγιο σε εσάς και όσους σας στηρίζουν. Ως πατέρας γνωρίζω από πρώτο χέρι τη δυσκολία να συγκεντρωθείτε μέσα στο καλοκαίρι και πάνω στα νιάτα σας. Κάντε όμως κουράγιο, λίγο έμεινε.

Να διασφαλίσουμε όλοι μας την ηρεμία των μαθητών στις εξετάσεις…



  Στην περίοδο  της κορύφωσης των κόπων  και των προσπαθειών των μαθητών, ενόψει  των απολυτήριων αλλά  και των πανελλαδικών εξετάσεων που πρόκειται να διενεργηθούν και στην περιοχή μας, αυτό που προέχει να κάνουμε όλοι εμείς, ως  γονείς  και  πολίτες, είναι  να διασφαλίσουμε, την ηρεμία και την  απρόσκοπτη  προετοιμασία τους.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου…



  Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου19 Μαΐου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα  19:00 σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Ευχετήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη προς τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων...



  Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων σας εύχομαι από βάθος καρδιάς Καλή Επιτυχία! Κουράγιο, δύναμη και υπομονή για την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης και σημαντικής προσπάθειας.

Πανελλήνιες 2015 - Πολιτιστική Κληρονομιά το θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας…



  Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με 105 χιλιάδες υποψηφίους να διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (44.200 στα Πανεπιστήμια και 24.145 στα ΤΕΙ).
  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θέμα αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.

Καλή επιτυχία (και μην τρελαίνεστε)…



  Πανέτοιμος, σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα.

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τις πανελλαδικές εξετάσεις…



Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές,
  Ξεκινώντας τον μαραθώνιο των δοκιμασιών και εξετάσεων στα σχολεία σας και στα ειδικά κέντρα, εύχομαι κουράγιο και ψυχραιμία, για επιτυχία και θετική έκβαση των προσπαθειών σας, στους δε γονείς σας, υπομονή και κατανόηση.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Το Αμύνταιο επισκέφτηκε ο Σύλλογος Αμυνταιωτών Θεσσαλονίκης… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Την ιδιαίτερη τους πατρίδα, το Αμύνταιο, επισκέφθηκαν μέλη του Συλλόγου Αμυνταιωτών Θεσ/νίκης και περιχώρων «Ο ΑΜΥΝΤΑΣ», την Κυριακή 17 Μαΐου, στην καθιερωμένη εκδρομή που πραγματοποιούν στην ιδιαίτερη τους πατρίδα, εν όψη της εορτής των πολιούχων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Φλωρινιώτης Λουκάς Σιώκης…



  Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου 2015, στο «Σπίτι των Πολεμικών Τεχνών» στα Άνω Λιόσια Αττικής, έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Shotokan «στυλ». Ο Α.Σ «Παγκράτιον» Φλώρινας, συμμετείχε και σε αυτό το κορυφαίο γεγονός με τον Σιώκη Λουκά.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμήθηκε για άλλη μία χρόνια, με μία συγκινητική, σεμνή και ουσιαστική τελετή, όπως αρμόζει στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα, από την Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & περιχώρων το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου, στο κτίριο της Στέγης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο…



Ζούμε εις βάρος των μελλοντικών γενεών.
Η κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά και εγγόνια μας, είναι μόνο χρέη και υποτέλεια.
Η δειλία μας, ο άκρατος καταναλωτισμός, και ο εθισμός μας στην εγωιστική πλευρά του εαυτού μας, μας έχουν κάνει ιδανικά ινδικά χοιρίδια.
Μας έχει νικήσει ο Φόβος.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε οτιδήποτε περισσότερο από την σημερινή ημέρα.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Απειλές…



Ενδιαφέρουσα ...απειλή του Άδωνι. Αλλά αν πιστεύετε ότι είναι η ...χειρότερη, γελιέστε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βράβευση του Γυμνασίου Αμυνταίου από τον υπουργό Παιδείας…



  Σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, το Γυμνάσιο Αμυνταίου βραβεύτηκε από τον υπουργό Παιδείας για τη διάκριση του σε διάφορες κατηγορίες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κύπρος: 1974-2014, Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ...».

Έκθεση Παιδικής Τέχνης στην «Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη»...



  Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Φλώρινας παρουσιάζουν την έκθεση παιδικής τέχνης «Κοστούμια Όπερας: H Eκδοχή των Παιδιών».