Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Το φουκαρά τον Σήφη…



  Νεκρός εντοπίστηκε ο κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών, στο Ρέθυμνο. Ο Σήφης, όπως τον είχαν βαφτίσει οι ντόπιοι, δεν άντεξε το... κρύο που επικρατούσε στην περιοχή και δεν κατάφερε να επιβιώσει.
  Το φουκαρά το Σήφη. Δεν άντεξε το χειμώνα και πέθανε. Τη γλύτωσε από τους κυνηγούς, από τους δημοσιογράφους, και πήγε από το κρύο.

«Το χρέος είναι χρέος»… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Ο Αργύρης Σφοντούρης, επιζών της σφαγής στο Δίστομο (όπου σε μια μέρα έχασε 30 συγγενείς), πρωταγωνιστεί σε σκετς του δεύτερου Γερμανικού δημόσιου καναλιού, όπου και λέγονται αλήθειες που δεν έχουν ειπωθεί από κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς, προέδρους, υπουργούς, πρεσβευτές, διπλωμάτες, εδώ και 60+ χρόνια…

  Δείτε το, πριν πλακώσουνε τίποτα επιστολές διαμαρτυρίας από ευρωτσολιάδες και το κατεβάσουνε…

Παραλαβή πιστοποιητικών ΚΠγ…



  Καλούνται ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων Νοεμβρίου 2014 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που είχαν υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, να προσέρχονται στα γραφεία της Διεύθυνσης (Διοικητήριο) για να παραλάβουν το Πιστοποιητικό Επιτυχίας τους κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο 6ο Agro Quality Festival…



  Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το Agro Quality Festival - Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα, παράλληλα με το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στο οποίο θα παρουσιαστούν τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Δήλωση ΟΣΔΕ 2015…



  Η Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ) ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της περιοχής, πως πρέπει να προσέλθουν για να κάνουν την δήλωση ΟΣΔΕ 2015 μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αυλαία για το «Δίπορτο» στο Νυμφαίο…



  Μετά από μια ολοκληρωτική ανακαίνιση, το Cafe Bar - Εστιατόριο «ΔΙΠΟΡΤΟ»  (πρώην Λινούρια) στον πανέμορφο και ιστορικό Νυμφαίο, επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, την Κυριακή 5 Απριλίου.

Ευχαριστήριο της οικ. Στέφανου Κολίτση…



  Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας, για την καθολική αγάπη και συμπαράσταση της οποίας τυγχάνουμε, στο βαρύ πένθος από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Στέφανου Αν. Κολίτση.

«Αλλάζοντας τους εαυτούς μας αλλάζουμε και τον κόσμο», η φιλοσοφία και ο σκοπός της ΜΚΟ «Εν Γνώσει» στη Φλώρινα…



  Στα πλαίσια ανάδειξης αξιόλογων ΜΚΟ και ανάλογων φορέων που προσφέρουν πραγματικό έργο για τον τόπο εντάσσουμε και τη σημερινή  παρουσίαση της Εν Γνώσει. Πρόκειται για μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που αποσκοπεί στην βελτίωση της ζωής των πολιτών της περιοχής Αμυνταίου, Καστοριάς αλλά και της ευρύτερης Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την δραστηριοποίηση και την προσφορά των μελών της αλλά και εθελοντών, την ενεργό συμμετοχή και την αγάπη για τον τόπο.

Ημερίδα με θέμα «Η ώρα των εξετάσεων»…



  Το παράρτημα Φλώρινας της Ε.Μ.Ε. σε συνεργασία με την ΔΔΕ Φλώρινας διοργανώνει την Παρασκευή 3/4/2015 στις 9.00π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας  ημερίδα με εισηγητή τον κ. Γιάννη Θωμαΐδη, Σχολικό Σύμβουλο Κιλκίς, Λαγκαδά & Ωραιοκάστρου.

Ανώνυμοι σχολιαστές οι «κωδωνοκρούστες» των Blog…



  Πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικές πτυχές του θέματος που θα πρέπει να εξεταστούν με την ανάλογη βαρύτητα από κάθε διαχειριστή ξεχωριστά και μιλώ για τα πανελλήνια Blog, θα ήταν ανόητο να περιοριστώ μόνο σε αυτά της περιφέρειας μας.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ημερίδα χαρακτικής στην Φλώρινα…



Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
με χαρά σας προσκαλούμε στην ημερίδα για τη Χαρακτική που διοργανώνει το Εργαστήριο Χαρακτικής και Έντυπης Τέχνης - Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - με τη «Σχολή - Μουσείον Χαρακτικής  Χαμπή» από την Κύπρο.

Σύμμαχοι, φίλοι, κι άσπονδοι εχθροί…



(Γράφει ο Α.Θ.Ρ. – Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)

  …Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται… λέει θυμόσοφα ο Λαός μας, κι έχει τα δίκια του.
  Κι ο Καζαντζίδης λέει …αν τους έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς…

Ζωντανούς αλλά και ...νεκρούς ξεσπιτώνουν τους κάτοικους της Τ.Κ. Αχλάδας τα λιγνιτωρυχεία…



  Προκλητική  επιστολή από τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, δέχτηκε πριν λίγες μέρες το Εκκλησιαστικό  συμβούλιο της Τ.Κ. Αχλάδας,  με την οποία θρασύτητα  ζητούν, την παύση ταφής και την μετακίνηση των νεκροταφείων και των ναών, καθώς «γνωρίζουμε (εμείς οι κάτοικοι)» τόνισαν πως πρόκειται να επεκταθεί η εκμετάλλευση και εντός των οικισμών.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Έκθεση αγιογραφίας και ιερά πανήγυρης Παναγίας «Ρόδον το αμάραντον» στο Αμύνταιο…



  Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Ιεράς πανηγύρεως της Παναγίας «ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ» στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Αμύνταιο, με την έλευση στον Ι.Ν., τμήματος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Διάκριση στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος: 1974-2014. Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ» για το Γυμνάσιο Αμυνταίου…



  Σας ανακοινώνουμε ότι το Γυμνάσιο Αμυνταίου  διακρίθηκε στο  Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος: 1974-2014. Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 420 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και πάνω από 20.000 μαθητές με 3.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες. 

Μοναδική καινοτομία από Φλωρινιώτες: Βιβλίο που ζωντανεύει!



  Ένα μοναδικό καινοτόμο βιβλίο - παιχνίδι δημιούργησαν 3 αδέρφια από την Φλώρινα, που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το παιδικό βιβλίο “Ο Ντίνος στα ίχνη των δεινοσαύρων”, το οποίο ζωντανεύει μπροστά στους αναγνώστες, με χρήση tablet ή smartphone. 

Συνάντηση - διαβούλευση για τα γεωργικά φάρμακα…



  Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) και ο Γεωπονικός Σύλλογος N. Φλώρινας, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων καλούν τους Γεωπόνους – Εμπόρους & Ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο συνάδελφο σε συνάντηση – διαβούλευση επί του θέματος.

Στην μάχη των πλει- άουτ ο Αμύντας Αμυνταίου…



  Στη μάχη των πλέι-άουτ ρίχνονται αύριο (28/3) τα κορίτσια του Αμύντα, που φιλοξενούν στις 18:00 τον Εθνικό Κοζάνης, με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, από την οποία θα προκύψει η ομάδα που συμπληρώσει τις Ελληνικές συμμετοχές στο Τσάλεντς Καπ της επόμενης περιόδου.

Κυπελλούχος κεντροδυτικής Μακεδονίας 2015 στο σκάκι η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας...



  Την Κυριακή 22 Μαρτίου διεξήχθη στο Αμύνταιο ο τελικός Κυπέλλου Σκάκι της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, μεταξύ των ομάδων «Σκακιστικός Όμιλος Πτολεμαΐδας, Πτολεμαίος» και της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Επιστολή διαμαρτυρίας…



  Αγαπητοί διευθυντές των τοπικών Μ.Μ.Ε, έντυπων και ηλεκτρονικών, της Φλώρινας, θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ εν πρώτοις και να βάλω λίγο τα πράγματα στην θέση τους. Παλαιότερα είχα στείλει μια επιστολή με τίτλο “οι πραγματικοί Πρωταθλητές” μίλησα γενικά και είπα ότι θα επακολουθήσουν και επώνυμα.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Περιβάλλον και Κοινωνία» - Περιβαλλοντικό Συνέδριο στη Φλώρινα…



  Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνουν Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα «Περιβάλλον και Κοινωνία» από 27 έως και 29 Μαρτίου 2015.

Πανήγυρης Παναγίας «Ρόδον το αμάραντον» του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Αμυνταίου..



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015
6:30 μ.μ.:Υποδοχή έμπροσθεν του Ιερού Ναού τμήματος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων-Δέηση

Τα ΘΑ... που έμειναν στα λόγια!



  Κάποια στιγμή, βρέθηκαν σωτήρες... Σωτήρες (Μούφα), που εκμεταλλεύτηκαν  την ομάδα που όλοι αγαπάμε για προσωπικούς τούς λόγους...
  Σωτήρες, που με τα κούφια λόγια τους, έφτασαν την Θύελλα Φιλώτα, σε οικονομικό αδιέξοδο!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αναβλήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Αναβλήθηκε, λόγω βροχόπτωσης, η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της έναρξης της επανάστασης του 1821 κατά των Τούρκων, στο Αμύνταιο…

  Παρόλα αυτά, ας δούμε (έτσι για το έθιμο), μια παρέλαση από την… Κίνα!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Οι μπάντες του στρατού μετά τα εμβατήρια παίζουν …Μαχαιρίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)



  Πλησιάζει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και θυμήθηκα πως πέρυσι, αφού τελείωσαν με τα εμβατήρια, οι μπάντες του στρατού που έκαναν παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, άρχισαν τα έντεχνα με προτίμηση στα τραγούδια του Μαχαιρίτσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου - Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του λύκου! (ΒΙΝΤΕΟ)



Πώς θα ήταν κάθε ιστορία, αν τη βλέπαμε και από την πλευρά του άλλου; Και δεν εννοώ μόνο τα παραμύθια, αλλά γενικότερα τη ζωή και στην προκειμένη περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου!

Διαβάστε το «διαφορετικό» παραμύθι και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ταυτίστε τον λύκο και την κοκκινοσκουφίτσα με την Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση…

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο τρόμος, δεν λέει να φύγει…



  Ο τρόμος, δεν λέει να φύγει… Δεν λέει να μειωθεί η τρομοκρατία που ασκεί στα δύο χέρια του δύστυχου γράφοντα.

  Ο τρόμος είναι ασθένεια του νευρικού συστήματος, δύσκολα ιάσιμη και μπορεί να εξελιχθεί σε Πάρκινσον. Δυσκολίες.

Το θερινό και εορταστικό ωράριο ανακοινώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου…



  Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου, για την ενημέρωση των συναδέλφων καθώς και των καταναλωτών της περιοχής μας, σας κοινοποιούμε το Θερινό καθώς και το Πασχαλινό Ωράριο πού θα ισχύσουν για το έτος 2015.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βραδιά Ποίησης στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση ποιοτικής διασκέδασης και πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι που κατέκλισαν  την αίθουσα της Στέγης Ποντίων, όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαρτίου από την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, εκδήλωση αφιερωμένη στην Γυναίκα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση Φωτογραφίας της «Εν Γνώσει»… (BINTEO)



  Άνοιξε τις πύλες της για το φιλότεχνο κοινό η έκθεση Φωτογραφίας που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Εν Γνώσει», στο παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Αμύνταιο…



  Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου 2015, από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ., θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σήμερα Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας της «Εν Γνώσει»…



  Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εν Γνώσει, με υπερηφάνεια ανακοινώνει την έκθεση φωτογραφίας, στα πλαίσια του προγράμματος «Νέοι Εν Τυπογραφείω».

  Θα εκτεθούν επιλεγμένες φωτογραφίες από τοπία του Καλλικρατικού Δήμου Αμυνταίου, παραλειπόμενες, καθώς και φωτογραφίες  πειραματισμών και έκφρασης της καλλιτεχνικής ανησυχίας των νέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας K. Σέλτσα με αφορμή την ημέρα δράσης κατά του Ρατσισμού…



  55 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη διαδήλωση στο Σάρπβιλ της Ν. Αφρικής, ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις, δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλά μέρη του πλανήτη. Από το Φέργκιουσον των ΗΠΑ, μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας, κάποιοι επιμένουν να καταδικάζουν χωρίς δίκη τους ανθρώπους, που διαφέρουν στη φυλή και στο χρώμα.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Εκπαιδευτικών για θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στο Γυμνάσιο Αετού…



  Το Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας και το Παράρτημα της Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την 32η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη Δυτική Μακεδονία σε Θέματα ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών).

«Σίγησε η Φωνή της Φλωρίνης»...



Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Θεόδωρου Βόσδου, εκδότη της εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης»

Εκδήλωση - αφιέρωμα για τα ενενήντα χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, Μ. Αναγνωστάκη στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, η εκδήλωση - αφιέρωμα για τα  ενενήντα χρόνια  από τη γέννηση του ποιητή, Μανόλη Αναγνωστάκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ξυλοδαρμό ιατρών και νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Φλώρινας καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων…



  Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φλώρινας το βράδυ της Τρίτης 17 Μαρτίου.
  Πιο συγκεκριμένα συνοδοί επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στη συνέχεια έδειραν άγρια δυο γιατρούς της χειρουργικής κλινικής που εφημέρευαν, καθώς και την νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κύκλος σεμιναρίων στο Ωδείο Φλώρινας…



  Στο πλαίσιο του “φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής 2015” το Ωδείο  διοργανώνει όπως και πέρυσι μια σειρά σεμιναρίων.
  Τα φετινά σεμινάρια δεν θα απευθύνονται μόνο στο κλασικό τμήμα του Ωδείου αλλά θα περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και για το μοντέρνο και για το παραδοσιακό τμήμα, με εξέχουσες φυσιογνωμίες του κάθε χώρου.

Έκδοση ηλεκτρονικών καρτών ΑΜΕΑ…



  Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αμυνταίου θέλει να ενημερώσει τα μέλη της αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τις διελεύσεις των ατόμων ΑΜΕΑ από τους σταθμούς διοδίων ευθύνης της, έχει ξεκινήσει την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, που διατίθενται σε δικαιούχους Δελτίων στάθμευσης για ΑΜΕΑ.

Γρίφος, για …παιδιά νηπιαγωγείου!



Είμαστε 100% σίγουροι ότι, θα βρείτε την λέξη που χαρακτηρίζει το γεγονός, στο… πιτς φιτίλι…

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Περιφερειακές εκδηλώσεις στην Φλώρινα…



  Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), την Τετάρτη 1,  Πέμπτη 2 και  Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στις 9:00 μμ.

Τα … «χρειάστηκε» ο Αίας Αμυνταίου απέναντι στην Δύναμις!



  Νίκη - οξυγόνο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Α’ κατηγορία της ΕΚΑΣΔΥΜ, σημείωσε ο Αίας Αμυνταίου επί της Δύναμις Κοζάνης με 82-78.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το ρεπορτάζ για τη δηλητηρίαση των μαθητών του Λυκείου Αμυνταίου, όπως το μετέδωσε η Νέα Τηλεόραση Κρήτης… (ΒΙΝΤΕΟ)



Τι δήλωσαν οι καθηγητές - συνοδοί και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ηρακλείου…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναβάλλονται οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου…



   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου Συνεδρίασε την Παρασκευή 13-3-2015 και αποφάσισε ομοφώνα την αναβολή των ορισθέντων για την Κυριακή 22-3-2014 αρχαιρεσιών του συλλόγου, διότι

Μαθήματα ψηφιδωτού από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας…



  Με θέματα παρμένα από την Άνοιξη ξεκινάει ένας καινούριος κύκλος ψηφιδωτού  δώδεκα μαθημάτων στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Γιατί ξαφνιαστήκαμε;



Γιατί ξαφνιαστήκαμε;

Δικά μας παιδιά είναι!

Ο ένας είναι ο γιός του «ξέρεις ποιος είμαι ‘γω»;

Ο άλλος γιός του «στ´ @ρχίδι@ μου».

Ο άλλος του «γ@μ@ω και δέρνω».

Ο άλλος του «εμένα δεν με πιάνουν».

Τα νεότερα για τους μαθητές του Λυκείου Αμυνταίου, που κατέληξαν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου…



  Ήρθαν από τη Φλώρινα στην Κρήτη για πολυήμερη εκδρομή και κατέληξαν ομαδικά στο νοσοκομείο, εξαιτίας τροφικής δηλητηρίασης. Ο λόγος για τους μαθητές του Λυκείου Αμύνταιου Φλώρινας, που αντί να ζήσουν την ομορφότερη εμπειρία της ζωής τους στο νησί μας ζουν από χθες έναν εφιάλτη.

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποίησης στο Αμύνταιο…



  Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου σε συνεργασία με το περιφερειακό ωδείο Φλώρινας – παράρτημα Αμυνταίου, το 3ο 3ικαστικό 3ργαστήριο ζωγραφικής & το εργαστήριο πολυμέσων ΤΕΕΤ/ΣΚΤ Φλώρινας, σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Φλώρινας και την ΔΗ.Κ.Ε.Α. σας καλούν το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 21:00 στην Στέγη Ποντίων Αμυνταίου.

Εκπαιδευτική ημερίδα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου…



  Στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Συντονισμού Δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής σας προσκαλούν στη Ημερίδα με θέμα: «Οικογενειακό πλαίσιο και πρακτικές επικοινωνίας»,