Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Γιορτή πατάτας 2015 στο Σκληθρο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Θεσμό αποτελεί για την περιοχή η «Γιορτή Πατάτας» που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στη γραφική Τοπική Κοινότητα Σκλήθρου του Δήμου Αμυνταίου.
  Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, κρατά σφιχτά τους δεσμούς της παράδοσης, προβάλλοντας κάθε χρόνο το σήμα κατατεθέν της τοπικής αγροτικής παραγωγής, την πεντανόστιμη πατάτα Σκλήθρου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

  Με δεκάδες συνταγές, παραδοσιακές αλλά και γκουρμέ, που μαγείρεψαν οι γυναίκες του χωριού, γέμισε το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, το απόγευμα της  Κυριακής 2 Αυγούστου, όπου πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η γευστική αυτή γιορτή, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους επισκέπτες που κατέκλυσαν τον χώρο για να δοκιμάσουν τα νοστιμότατα εδέσματα, να γλεντήσουν, αλλά και να συναντηθούν με τους ομογενείς συμπατριώτες τους που κάθε χρόνο αυτή την εποχή επισκέπτονται την γενέτειρά τους.
  Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο βουλευτής Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης, Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ., Γιάννης Τσαφκόπουλος, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των φετινών τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου, ενώ η παραδοσιακή ορχήστρα «Τοπική παράδοση», ανέλαβε την διασκέδαση του κοινού. 
  Αξίζει να σημειωθεί, η εξίσου ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή έκθεση καλλιτεχνημάτων αλλά και τοπικών προϊόντων που παρουσίασαν στο κοινό, γυναίκες καλλιτέχνιδες και παραγωγοί από τον ευρύτερο Δήμο Αμυνταίου.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.