Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αυξάνονται οι καταγγελίες εργαζομένων για φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκβιασμών προκειμένου να ψηφίσουν «ναι»…



  Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες εργαζομένων για φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκβιασμών προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» στην καταστροφική για το λαό και τη χώρα πρόταση των θεσμών στο επερχόμενο δημοψήφισμα.
 
  Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλοί εργοδότες στην περιοχή μας, απειλούν τους εργαζόμενους με τη μη καταβολή του μισθού τους ή ακόμα και με απολύσεις ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για απειλές ενάντια σε όσους δεν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις υπέρ του «ναι».
  Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις περιπτώσεις ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες με χορήγηση υποχρεωτικών αδειών, διαθεσιμότητες, μη καταβολής μισθών, χρήση εκ περιτροπής απασχόλησης ακόμα και τοποθετήσεων σε υποχρεωτική αργία.
  Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν ουσιαστικά τη μεταφορά στους εργασιακούς χώρους των προσπαθειών τρομοκράτησης και χειραγώγησης του Ελληνικού λαού από μέρος της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, την τρόικα εσωτερικού και τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ, με στόχο να αποδεχθεί τη συνέχιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν σε 1.500.000 άνεργους, 3.000.000 πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, την διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν άμεσα στα σωματεία τους και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κάθε περιστατικό τρομοκράτησης και εκβιασμού.
Την Κυριακή με ψηλά το κεφάλι ψηφίζουμε:
ΟΧΙ στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.
ΟΧΙ στις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων καταστρέφοντας την κοινωνία.
ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και  του κοινωνικού κράτους.
Η δημοκρατία θα νικήσει!
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.