Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που γιορτάζει την ημέρα έναρξης του πολέμου και όχι την απελευθέρωση από τον γερμανικό ζυγό...



(Γράφει ο «χειρουργός» του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)
  Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε το παρακάτω ανυπόγραφο άρθρο, το οποίο παρουσιάζω συντομευμένο για λόγους οικονομίας χώρου.
  «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που γιορτάζει την ημέρα έναρξης του πολέμου και όχι την απελευθέρωση από τον γερμανικό ζυγό, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. 

31 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης στο Δημοτικό σχολείο Λεχόβου…



"Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι"… (Γνωστή λαϊκή παροιμία)
Ποιο σακούλι και ποιο φασούλι;
  Με πρωτοβουλία και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου Λεχόβου, γιορτάστηκε φέτος η παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης. Θέμα επίκαιρο και αρκετά γνωστό, λόγω των καιρών, ακόμα και στους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Άκρα του τάφου απογοήτευση…



  Ο ενθουσιασμός για τον τάφο της Αμφίπολης έδωσε την θέση του στην απογοήτευση, αφού η ανασκαφή πλησιάζει στο τέλος της και τα ευρήματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες κοινού και αρχαιολόγων. Αυτά παθαίνεις, όταν εναποθέτεις όλες τις ελπίδες σου σε ένα τάφο. Θάβεις μόνος σου τις ελπίδες.

Με ελλείψεις κόντρα στον ΠΑΟΚ ο ΑΜΥΝΤΑΣ…



  Στην Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται το Σάββατο 1/11 ο Αμύντας, όπου στις 16:00 αντιμετωπίζει στη Μίκρα το φιλόδοξο ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση συμμετοχής του Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» στην παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού…



  Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή και το συναισθηματικό κόσμο τόσο του ασθενή όσο και της οικογένειάς του, ανεξάρτητα από την έκβαση της νόσου.
  Έτσι λοιπόν, η ψυχολογική στήριξη του ασθενούς αλλά και του συγγενικού, φιλικού πλαισίου του ασθενούς καθίσταται απαραίτητη.
  Η ψυχολογική στήριξη μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Μια μορφή είναι η στήριξη σε ομαδικό επίπεδο.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Κατά το ημίωρο των ερωτήσεων, τέθηκαν διάφορα θέματα και ερωτήματα από Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες και δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις από τον Δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αμυνταίου…



Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση  ορισμένου χρόνου (δίμηνη απασχόληση)…

Έκθεση της ομάδας «POLY_MORFώN» στην Φλώρινα…



  Η καλλιτεχνική ομάδα «POLY_MORFώN» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» παρουσιάζει έκθεση μελών της με θέμα: «Looking North», που θα πραγματοποιηθεί στην «Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» και θα διαρκέσει από 1 έως 15 Νοεμβρίου 2014.

Ανακοίνωση της επιτροπής δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για την πώληση του λιγνιτωρυχείου Βεύης…



  Η πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ για παραχώρηση προς εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στην Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία ΑΚΤΩΡ αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στην παραχώρηση του ορυκτού πλούτου της χώρας στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το αίσχος του κράτους! Ένας εκ των τελευταίων ηρώων του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ζει με 342 σύνταξη… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Στον Χαράλαμπο Κουρελή, 101 χρονών που ζει στη Νεμέα, έναν απ’ τους τελευταίους πολεμιστές του Αλβανικού μετώπου, η πολιτεία αξιολόγησε τις ηρωικές του πράξεις με το ποσό των 342,60€, ενώ στον Πάγκαλο, που συνδέθηκε με τη μαύρη σελίδα των Ιμίων, δίνει 1800€! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το δικό μας «ΝΑΙ» και «ΟΧΙ», 74 χρόνια μετά…



Το «ΟΧΙ» του ’40, ηχηρό μήνυμα αντίστασης…
  Το «ΟΧΙ» του 1940, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ! Γιατί και σήμερα, ως απόγονοι εκείνων των ηρώων, έχουμε κι εμείς τα δικά μας μεγάλα «ΟΧΙ» να διατρανώσουμε.

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Το Αμύνταιο απέδωσε με τον δέοντα σεβασμό, τις καθιερωμένες τιμές για την εθνική επέτειο του έπους του "ΟΧΙ" του 1940.

  Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στο ηρώο πεσόντων της πόλης και συνεχίστηκε με την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος πολιτών. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Αρχίζουν οι εκπτώσεις Νοεμβρίου…




  Αγαπητοί Συνάδελφοι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι εκπτώσεις της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2014, θα αρχίσουν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου  2014.

Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 Δήμου Αμυνταίου…



  Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 31 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Παρασκευή  και ώρα  19:00  σε ειδική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 159 του Ν.3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέμα  ημερήσιας διάταξης:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.: Πρώτη νίκη για τον Αίαντα Αμυνταίου…



  Με νίκη συνδύασε ο Αίαντας το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.. Η ομάδα του Λάζαρου Φωτιάδη παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, επικράτησε 70-57 του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου, για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Εκδήλωση του ΚΚΕ, για τα 70 χρόνια της απελευθέρωσης της Φλώρινας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…



  Η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (1 Νοέμβρη 1944) και την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό, σας προσκαλεί, την Τετάρτη 29 Οκτώβρη 2014, στις 6:30΄μ.μ., στην «Οδό Ονείρων», σε ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

24 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας…



  Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Παχυσαρκίας, υλοποιήθηκαν στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αμυνταίου, δράσεις με στόχο οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν τάσεις και αξίες για την υγιεινή διατροφή, οι οποίες θα γίνουν πράξεις ζωής, τώρα και στο μέλλον.

Το Αμύνταιο στα …ροζ!



Εκδηλώσεις ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Σύλλογο καρκινοπαθών Αμυνταίου και περιχώρων…

Αθώος κρίθηκε ο Γιώργος Νούτσος…!



Η δήλωση του π. Δημάρχου Γρεβενών, μετά την αθώωση του από το τριμελές πλημ/κειο Γρεβενών…
  Με εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και με προσήλωση στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τους θεσμούς  της Ελληνικής πολιτείας, πορεύθηκα στη μέχρι τώρα ζωή μου.
  Πάντα πίστευα, πως το φως έχει μια μοναδική ικανότητα να νικά το σκοτάδι, προσπερνώντας τις μεθοδεύσεις ορισμένων και καθιστώντας την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα απόλυτο νικητή, απέναντι στο ανυπόστατο ψέμα, τις μεθοδεύσεις, τη λάσπη, την κακοήθεια και τη συκοφαντία.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πρώτη νίκη για τις Γυναίκες του ΑΜΥΝΤΑ…



  Με όπλο την άμυνα και αποτελεσματικές επιλογές στην επίθεση, ο Αμύντας είχε εύκολο έργο απέναντι στο Πανόραμα, κατακτώντας το πρώτο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα με το επιβλητικό 31-16, αποτέλεσμα που του επέτρεψε να εξαλείψει το αρνητικό πρόσημο από την βαθμολογία του, (εκκίνησε με -2 βαθμούς).

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: Δράσεις 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου...



  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΥΠΕΠΘ και πραγματοποίησε ενημερωτική  εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο», με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.

Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου στην παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού…



  Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα πρόληψης  κατά του καρκίνου του μαστού, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο Καρκινοπαθών Αμυνταίου και περιχώρων «Μαζί για μια ζωή» προτείνει, σε όσα  μέλη του επιθυμούν να ενταχθούν στις δράσεις της ημέρας, τις οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι το ροζ χρώμα.

Σταματήστε το σκάνδαλο εκχώρησης του λιγνιτωρυχείου Βεύης στον Μπόμπολα…



  Δριμεία επίθεση εναντίον του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, εξαπολύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνασης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, με αφορμή την απόφασή του, με την οποία καλεί την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» να υπογράψει εντός 30 ημερών την σύμβαση για την παραχώρηση της έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.

Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών…



  Για άλλη μια χρονιά, διεξάγεται το 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών «Δημήτρης Ψαθάς».
  Το 10ο συναπάντημα θα γίνει στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης (ΕΑΚΛ) την 1η Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης: 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δρόσισε λιγουλάκι στο Νυμφαίο…



  Η ιστορική έδρα του Δήμου Αμυνταίου, το ονομαστό και πάντα -σε όλες τις εποχές- όμορφο κι ελκυστικό Νυμφαίο, άσπρισε για τα καλά!
  Ένα κάτασπρο πέπλο χιονιού έχει αγκαλιάσει αυτό τον πανέμορφο τόπο και του δίνει τώρα μια ξεχωριστή αίγλη και ομορφιά!

Πώς ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου δείχνει την ηλικία του κατόχου του! -Κάντε το τεστ…



  Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ένα μαθηματικό και άκρως διασκεδαστικό τεστ με προσθέσεις, αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς που ξεκινά από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου καταλήγει να δείχνει την… ηλικία του κατόχου του.
Το τεστ:

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ελεύθερη κυκλοφορία των ΑμΕΑ στις διαβάσεις αναπήρων...



  Σήμερα σκέφτηκα γενικότερα περί θετικότητας... θεωρώ ότι είναι αρκετά εύκολο να το παίζεις «θετική σκέψη» όταν δε σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τον εαυτό σου!...
  Ράμπες αναπήρων… θα μου πείτε λιγοστές, έστω, υπάρχων όμως.

«Δανικός και επικίνδυνος» ο δρόμος του ορυχείου για τους κάτοικους των Τ.Δ. Αχλάδας και Σκοπού...



  Την δυνατότητα πρόσβασης  έχουν εδώ και μέρες οι κάτοικοι της Αχλάδας και του Σκοπού, μέσω  του νέου δρόμου που έχουν κατασκευάσει για τις ανάγκες του  ορυχείου  οι εμπλεκόμενες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεδομένου πως οι προαναφερόμενοι έχουν διακόψει την κυκλοφορία του δημόσιου δρόμου.

Δημιουργικό Εργαστήρι από τον ΑΜΥΝΤΑ…



  Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου, ανακοινώνει την δημιουργία Τμήματος Δημιουργικού Εργαστηρίου για παιδάκια του Παιδικού Σταθμού.
  Τι  είναι λοιπόν αυτό το Εργαστήρι για τόσο μικρά παιδάκια, ίσως αναρωτηθεί κάποιος.

Εντυπώσεις από την συμμέτοχη στο πρόγραμμα «leonardo da vinci» στην Ισπανία…



  Το πρόγραμμα leonardo da vinci, το οποίο είχε ως στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας πάνω στις τουριστικές επιχειρήσεις, θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητα σημαντικό σταθμό στη ζωή μου.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Προτεραιότητα η Πανεπιστημιούπολη στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου…



  «Δεν τίθεται θέμα Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας. Ό,τι έχει προγραμματιστεί θα υλοποιηθεί. Έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τον κατήφορο που κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν» δήλωσε κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα σενάρια του τελευταίου διαστήματος για την εξέλιξη του έργου της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας.

3 νέες θέσεις εργασίας προτείνει το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας…



  Το Εργατικό κέντρο σας ενημερώνει ότι εταιρεία που δραστηριοποιείτε στο χώρο του αυτοκινήτου, ζητά να προσλάβει υπεύθυνο προσωπικό με πλήρη απασχόληση για τη στελέχωση τριών θέσεων εργασίας όπως παρακάτω:

Έναρξη χειμερινού ωραρίου για τα καταστήματα του Αμυνταίου…



Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, προς συναδέλφους και καταναλωτές…

Πρωτάθλημα παλαιμάχων Δυτικής Μακεδονίας: Με όπλο την έδρα το Αμύνταιο κόντρα στην Αιανή Κοζάνης…



  Την Αιανή Κοζάνης φιλοξενεί σήμερα (Τετάρτη 22/10) στις 20:00 το Αμύνταιο, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, των παλαιμάχων Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόσκληση για «τσάι πάρτι» από τον ΑΜΥΝΤΑ…



  Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» και το Τμήμα Χορωδίας σας προσκαλούν στο Τσάι Πάρτι που θα γίνει στις 28Η Οκτωβρίου 2014 στο κέντρο «ΝΥΧΤΕΡΙ».

Εκλογές στην Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας…



  Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας καλεί τα μέλη της την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και, εφόσον δεν υπάρχει απαρτία, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. στο καφέ «Οδός Ονείρων» στη Φλώρινα σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση με θέματα:

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Συνωστισμός!



Παγκόσμια φρενίτιδα για την τρελή φθινοπωρινή προσφορά του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ!!!!
(Λήγει σε λίγες ημέρες… ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ)!

Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας ο Γιάννης Βοσκόπουλος…



  Ομόφωνα, (με 15 ψήφους), εξελέγη νέος πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.
  Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2014, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα ως εξής:

Ήρωες, μάρτυρες, άνθρωποι…



Γράφει ο Α.Θ.Ρ. (Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Είναι ηρωικό και μεγαλειώδες και τ’ όνομα σου θα γραφτεί στο ηρώο του χωριού σου, παρά την τραγικότητα που συνιστά η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής κι όλα τα φρικτά συμπαρομαρτούντα, που σέρνει για τους οικείους ο θάνατος ενός νέου στον πόλεμο, στο πεδίο της τιμής, στην υπεράσπιση της φιλτάτης πατρίδας, στο όνομα κάποιας δοξασίας, ακόμα και μιας χίμαιρας…

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Μαθήματα Κρητικών χορών για αρχαρίους…



  Ο Σύλλογος Κρητών και φίλων Αμυνταίου, ανακοινώνει την έναρξη Τμήματος εκμάθησης Κρητικών χωρών για αρχαρίους.

Για ένα ημίχρονο άντεξε ο ΑΙΑΝΤΑΣ Αμυνταίου απέναντι στο Βελβεντό…



  Προσπάθησε ο Αίαντας Αμυνταίου, αλλά δεν τα κατάφερε στο Βελβεντό απέναντι στον τοπικό Α.Σ., γνωρίζοντας την ήττα με το πλασματικό 76-51 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. (Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας).

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Γιατί πρέπει να φταίει πάντα η τροχαία;



Οι αστυφύλακες βεβαιώνουν παραβάσεις σε  υπερπολυτελή και όχι αυτοκίνητα χωρίς εξαιρέσεις… Εύγε!!!
  Κάθε πεζόδρομος έχει ένα και μοναδικό στόχο, την ελεύθερη και ακίνδυνη διάβαση των πεζών… εάν γίνει κατανοητό από τους οδηγούς θα πάψουν να μπαίνουν με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο εκεί όπου περπατούν μικρά παιδιά και κυρίες με παιδικά καρότσια,

Στο Πρωτάθλημα Φλώρινας και Κοζάνης συμμετείχαν τα τμήματα υποδομής της Θύελλας Φιλώτα…



  Στα Πρωταθλήματα Φλώρινας και Κοζάνης συμμετείχαν τα τμήματα υποδομής Θύελλας Φιλώτα το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Οκτωβρίου.
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Οδηγός Επιβίωσης…



Της Ευδοξίας Ζαφειρίδου, Δικηγόρου
(Από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Αναμφίβολα, μία από τις εκπλήξεις που μας επιφύλασσε το φετινό φθινόπωρο ήταν και η καταβολή του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ή αλλιώς ΕΝ.Φ.Ι.Α.
  Ουδείς μπορεί να ξεχάσει τις μακροσκελείς ουρές στις τράπεζες, την μακρά αναμονή, τους εκνευρισμούς, τα τηλεφωνήματα σε λογιστές, τον πανικό.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κι όμως! Η τρελή μόδα του «Bucket Challenge», αναβίωσε στο πανηγύρι του Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



«Πρωτοβρόχια» ή «Μπουγέλο»;

Η τρελή μόδα του «Bucket Challenge», της πιο πολυσυζητημένης φιλανθρωπικής καμπάνιας του καλοκαιριού, έκανε την εμφάνιση της στο πανηγύρι του Αμυνταίου και σημείωσε …αναπάντεχη επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

NAI! Υπάρχουν τρόποι εξόδου από τα Μνημόνια...



  Η κυβέρνηση ανήγγειλε πανηγυρικά έξοδο από τα Μνημόνια αλλά -μετά την αντίδραση των αγορών- άλλαξε γνώμη και η έξοδος από τα Μνημόνια έγινε στόχος.
  Κι όμως, υπάρχουν τρόποι εξόδου από τα Μνημόνια που παρακάμπτουν τις αντιδράσεις των αγορών.

Μήνυμα του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Πληττομένων Βαλτονέρου…



  Με αφορμή της εκλογής του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Πληττομένων Βαλτονέρου αισθανόμαστε την ανάγκη να στείλουμε ένα μήνυμα πως όλοι εμείς που βρισκόμαστε στον Σύλλογο, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο του χωριού και των κατοίκων του.

Συναυλία του Ωδείου στο Αμύνταιο…



  Το  Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Παράρτημα Αμυνταίου, σας προσκαλεί στη συναυλία της τάξης Μονωδίας της κ. Ξένιας Τσαβκοπούλου, που θα γίνει την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αμυνταίου.

Ξεκίνημα στο Βελβεντό για τον ΑΙΑΝΤΑ Αμυνταίου...



  Εκκίνηση του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. (Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας) το Σαββατοκύριακο (18-19/10), με τον Αίαντα σήμερα Σάββατο 18/10 στις 19:00 να αντιμετωπίζει στο Βελβεντό την ομώνυμη ομάδα.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αποχαιρετισμός στον Σωφρόνη Χατζησαββίδη…



  Με ειλικρινή οδύνη αποχαιρετούμε τον εξαίρετο φίλο και συνεργάτη μας, τον λαμπρό  επιστήμονα και σπάνιο άνθρωπο, Σωφρόνη Χατζησαββίδη, Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που υπήρξε για πολλά χρόνια καθηγητής και στο Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας και αρωγός σε κάθε επιμορφωτική προσπάθεια στην οποία καλούνταν να συνεισφέρει με τις πλούσιες γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία του.