Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! 20χρονος Ξινονερίτης συνταξιοδοτήθηκε μετά από καταμέτρηση ενσήμων!!!



  Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δε θα είχε σκεφτεί ο Βασίλης Σ. από το Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου,  ότι στα 20 του χρόνια θα λάμβανε σύνταξη από το δημόσιο!
  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της απίστευτης ιστορίας.

Ε… ε… έρχεται!!!



  Το καλύτερο τεύχος του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ ...μέχρι το επόμενο!

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σχολή Θεάτρου στη Φλώρινα…



  Η τέχνη του θεάτρου ψυχαγωγεί, ελευθερώνει τη σκέψη, βελτιώνει τον άνθρωπο. Είναι παρούσα σε όλη της τη διάσταση στη σύγχρονη ζωή και αποτελεί σήμερα μια μορφή αντίστασης στη γενική καθίζηση, στη σύγχυση και στην αβεβαιότητα των εν γένει κοινωνικών και πολιτισμικών πραγμάτων.

Διημερίδα με «Μάθηση και Εκπαίδευση: Διορθώνοντας το λάθος και Ενισχύοντας το σωστό» στην Φλώρινα…



  Αποτελεί ευχάριστο γεγονός να σας ανακοινώσουμε ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν Διημερίδα με κεντρικό θέμα «Μάθηση και Εκπαίδευση: Διορθώνοντας το λάθος και Ενισχύοντας το σωστό», στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2014, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

Με επιτυχία το 2ο τουρνουά STREET HANDBALL του ΑΜΥΝΤΑ…



  Το Σάββατο 27/9, το τμήμα χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου έδωσε την ευκαιρία σε πολυάριθμους μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων, να συμμετάσχουν στο τουρνουά street handball που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό προαύλιο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού, όπου οι λιλιπούτειοι φίλοι του αθλήματος πέρασαν ένα τρίωρο γεμάτο παιχνίδι, ενθουσιασμό, μουσική και χαμόγελα.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκη - πρόκριση για τον ΑΡΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με καλό πρόσωπο εμφανίσθηκε σήμερα ο Άρης που πήρε αγχωτικό διπλό πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής, επικρατώντας -έστω και επεισοδιακά- της «Θύελλας» Φιλώτα στο ΔΑΚ Φλώρινας με σκορ 2-1.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Φοροελαφρυνθήκαμε!... Ή: ξαλαφρώσαμε!.. Ή: χ€σ€ ψηλά κι αγνάντευε...


  Πριν καλά-καλά κρυώσει η μηχανή του πρωθυπουργικού τζετ που πηγαινοφέρνει τον λεβεντόπουλο ανά τον κόσμο, ζήτουλα και επαίτη, …η τρόικα διαμήνυσε ότι αποδέχεται μόνο τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη νέα ρύθμιση με τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  Και οι άλλες φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργούλης στην ΔΕΘ; Γιατί κυρία;

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δήμος Πρεσπών αλλάζει τα δεδομένα, χαράσσει νέα γραμμή ανάπτυξης!



  Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου τις πρωινές ώρες ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης Παναγιώτης συγκάλεσε σύσκεψη με παρόντες τους κ.κ Αντιδήμαρχο Ναλπαντίδη Κωνσταντίνο, Πάσγα Ρέππα Σοφία πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, Μανούρη  Κωνσταντίνο δημοτικό σύμβουλο, Καραγιάννη  Ευάγγελο  υπάλληλο τεχνικής υπηρεσίας, Πετράκο Μιχάλη γενικό επιστημονικό συνεργάτη.

Φιλικών συνέχεια για τα κορίτσια του Αμύντα…



  Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις σημείωσε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Αμύντα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της εν όψει των υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Έκπτωση 50% σε τριτέκνους από το ΚΤΕΛ Φλώρινας…


  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Φλώρινας ανακοινώνει ότι: Το Δ.Σ. ΚΤΕΛ Α.Ε. Φλώρινας χάρη στην κοινωνική ευαισθησία που το διακρίνει, ανταποκρινόμενο στο αίτημα μας, χορηγεί έκπτωση 50%, στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας (γονείς, παιδιά έως 18 ετών ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν) από 01 Οκτωβρίου 2014, στα δρομολόγια: Φλώρινα - Θεσ/νίκη - Φλώρινα και Φλώρινα - Αθήνα - Φλώρινα, με την επίδειξη της ταυτότητας - μέλους του Συλλόγου.

Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ…



  To Εργατικό κέντρο Φλώρινας, σας γνωστοποιεί ότι την 01/10/2014 ξεκινά ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Νικόλαος Μέρτζος: Ωρολογιακή βόμβα τα Σκόπια στα Βαλκάνια…



  Γελοίο και άκρως επικίνδυνο χαρακτηρίζει ο Νικόλαος Μέρτζος το εγχείρημα του Αντώνιο Μιλοσόσκι να φωτογραφηθεί με το αστέρι της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου.
  Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών άστραψε και βρόντηξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση των Σκοπίων που τους τελευταίους δυο μήνες δείχνει -όπως είπε- πανικόβλητη αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνη για την σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η ενημέρωση του σώματος από τον Δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη για συναντήσεις του με κυβερνητικούς παράγοντες και με στελέχη της ΔΕΗ στην Αθήνα, προηγήθηκε της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

  Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης, μετά από σχετική ερώτηση του Προέδρου της Τ.Κ. Πετρών Γ. Κυριακόπουλο, ενημέρωσε για την πορεία των αιτημάτων των κατοίκων σχετικά με θέματα που χρονίζουν στην Τοπική Κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τιμούν τη μνήμη του Νυμφαιώτη Στέφανου Γιώρη με αφορμή το Φιλώτας - ΑΡΗΣ!



  Το μυαλό τους στον ΑΡΗ και στο ματς κυπέλλου έχουν πλέον οι παίκτες της «Θύελλας» Φιλώτα, έχοντας αφήσει πίσω τους το παιχνίδι πρωταθλήματος και την ήττα από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

  Μάλιστα, οι ιθύνοντες του συλλόγου, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, θα τιμήσουν τη μνήμη του Νυμφαιώτη Στέφανου Γιώρη,παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στον γιο του.

Ο Νεβεσκιώτης Γιάννης Μπουτάρης υποψήφιος «Παγκόσμιος Δήμαρχος της Χρονιάς»…



  Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προτάθηκε μαζί με άλλους 25 συναδέλφους του από πόλεις σ’ όλο τον κόσμο να είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Δημάρχου της Χρονιάς» για το 2014.

Επικήρυξη 1000€ για τον φονιά των Εργατικών Κατοικιών Αμυνταίου!



  Χθες βράδυ (23/9/14), χάσαμε τον Guy μας από το χέρι ενός φονιά, ενός δολοφόνου πιθανόν κατ' εξακολούθηση μιας και στο συγκεκριμένο σημείο έχουν πέσει φόλες αμέτρητες φορές.

  Δυστυχώς ο Guy μας δεν τα κατάφερε...Πέθανε μόνος και αβοήθητος μέσα σε φριχτούς πόνους και τρομερή αγωνία... Ευτυχώς ο μικρόσωμος φίλος του που χαροπάλευε είναι καλά, σώθηκε από μέλος της «Αγκαλιάς» και των ανθρώπων που τον φρόντιζαν.

Φθινοπωρινά προγράμματα της Σχολής Γονέων Ν. Φλώρινας…



  Μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζουν τη λειτουργία τους και τα επιμορφωτικά προγράμματα των Σχολών Γονέων από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλους τους νομούς της χωράς καθώς και στο Ν. Φλώρινας.

Α’ Συνέδριο Ιστορίας Δυτικής Μακεδονίας…



  Η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Α’  Συνεδρίου Ιστορίας Δυτικής Μακεδονίας από 2 ως 5 Οκτωβρίου 2014 στα Γρεβενά και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να το παρακολουθήσει.

Street Handball από τον ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου…

Ο Δήμος Φλώρινας τοποθέτησε φανούς επισήμανσης κινδύνου!



  Πρόσφατα ο Δήμος Φλώρινας τοποθέτησε φανούς επισήμανσης κινδύνου επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Ηρώων, Αριστοτέλους, Κων. Καραμανλή και 7ης Νοεμβρίου.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Βόμβα» στο Δημόσιο: Τέλος η μονιμότητα και πρώτος μισθός 586 ευρώ! με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου…



Άντε ζήσε και άνοιξε οικογένεια…
  Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νεοπροσλαμβανόμενους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.

«Επέστρεφε…»



  Το ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ σε συνδιοργάνωση με τον ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», καθώς και με την υποστήριξη της ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, σας προσκαλούν στην παράσταση «Επέστρεφε…» την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στην αίθουσα του Αριστοτέλη.

Έναρξη εγγραφών στα τμήματα του ΑΜΥΝΤΑ…



  Ο σύλλογος  Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ»  ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των τμημάτων που θα αναφερθούν παρακάτω θα γίνουν στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου στις 5:οο-7:00 μ.μ.
  Εκεί θα συζητηθούν  οι ώρες και μέρες του κάθε τμήματος ξεχωριστά σύμφωνα και με τις άλλες δραστηριότητες των παιδιών ώστε να διευκολυνθούν στο πρόγραμμα τους καθώς και τα τμήματα ενηλίκων.

Έναρξη μαθημάτων θεωρίας - αρμονίας και αυτοσχεδιασμού της JAZZ…



  Θα λειτουργήσει και φέτος στο Ωδείο Φλώρινας τμήμα Jazz θεωρίας - αρμονίας και αυτοσχεδιασμού. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της Jazz αρμονίας.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αίνιγμα με το γαλλικό πεντικιούρ στις Καρυάτιδες της Αμφίπολης…



  Διχασμένοι για άλλη μια φορά οι αρχαιολόγοι, ύστερα από την αποκάλυψη ξεκάθαρων υπολειμμάτων λευκού χρώματος, στις άκρες των νυχιών στα πόδια των καρυάτιδων που ήρθαν χθες στο φως.
  Τα ξεκάθαρα ίχνη από λευκή μπογιά (ή μανό), που αναμένεται να ανατρέψουν όλα όσα θεωρούσαμε βέβαια μέχρι σήμερα στον τομέα της περιποίησης νυχιών.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου του Στάθη Κωνσταντινίδη...



  Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Κυριακή  21/9/2014 ο βουλευτής Φλώρινας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα - Συνεργασία», Στάθης Κωνσταντινίδης, μιλώντας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για τα πολιτικά δρώμενα στο Δήμο της Φλώρινας.   Αναλυτικά, ανέφερε:

Έναρξη λειτουργιάς ομίλων στο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας…



  Ανακοινώνεται η έναρξη εγγραφών στους ομίλους αριστείας και καινοτομίας του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας μέχρι τη Δευτέρα 29η Σεπτεμβρίου 2014.

Θα το κάψουμε φέτος…



 Ο χειμώνας αναμένεται καυτός. Όχι από λαϊκές κινητοποιήσεις και άλλα τέτοια μπανάλ! Ποιός ο λόγος άλλωστε; Μετά από τόσες παροχές, φοροελαφρύνσεις, επιδόματα, θα είμαστε και αχάριστοι!
  Καυτός αναμένεται ο χειμώνας λόγω καλοριφέρ! Τζάμπα πετρέλαιο και τα μυαλά στα κάγκελα!

Αγώνας παλαιμάχων ΕΡΜΗ Αμυνταίου – Λιβαδερού Κοζάνης…



  Τη Δευτέρα 22/9/14 και ώρα 18:30 στο ΔΑΚ Αμυνταίου θα γίνει ο αγώνας παλαιμάχων του Ερμή Αμυνταίου με την αντίστοιχη ομάδα του Λιβαδερού Κοζάνης, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος παλαιμάχων Δυτικής Μακεδονίας.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Αληθεύει το ενδιαφέρον του Μάκη Ιωσηφίδη για τη βουλευτική λίστα της Λ. Συγγρού στο Νομό Φλώρινας;



  Πολιτικές φήμες  φέρουν  τον  απελθόντα  Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη να σκέπτεται σοβαρά  την επιδίωξη της συμμετοχής του  στη  λίστα του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό μας, ως συνυποψήφιος με τον νυν Βουλευτή  κ. Στάθη Κωνσταντινίδη.

  Αν τελικά ο Μάκης Ιωσηφίδης επιλέξει αυτό το δρόμο θα έχει πράξει ακριβώς αντίθετα από την επιλογή του  Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη, από Βουλευτής για Δήμαρχος.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου…



  Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου, στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Μεταρρύθμιση τώρα!!! Για τη νέα Ελλάδα που χρειαζόμαστε...



Του Γιάννη Στρατάκη
π. Νομάρχη Φλώρινας (2003-2006),
μέλος Δ.Σ  Ε.Ν.Α.Ε (2003-2010),
υπ. βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ (1993, 2009).
  Αξιοπιστία του κράτους; Αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού; Δεν υπήρξε ποτέ! Θεωρούνταν αυτό  που ξέραμε μέχρι τώρα ως μία κατάσταση μόνιμη και διασφαλισμένη.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον ΕΝΦΙΑ - Τρεις περιπτώσεις προσφυγών….



  Τρόπους για την αντιμετώπιση του ΕΝΦΙΑ από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, ανακοινώθηκαν σήμερα από την πολιτική κίνηση “Έλληνες Φορολογούμενοι” και αναρτήθηκαν υποδείγματα προσφυγών τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τον κάθε φορολογούμενο.

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΧΑΝΜΤΠΟΛ: Ανακοίνωση για τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2014-2015



  Η Επιτροπή χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου με σύνθημα "Αμύνταιο η πόλη μου, Χάντμπολ το άθλημά μου, Αμύντας η ομάδα μου"! προσκαλεί τους  φίλους της ομάδας να προμηθευτούν το ενιαίο διαρκείας και την κάρτα μέλους αξίας 20, 50 και 100 ευρώ.
  Η ανακοίνωση:
  «Η Επιτροπή χάντμπολ με γνώμονα τη δίψα του κόσμου για το άθλημα και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης των καρτών διαρκείας για την περίοδο 2014-2015.

Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Ιστορία, τοπική ιστορία, έρευνα και διδακτική»…



  Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ιστορία, Τοπική Ιστορία Έρευνα και Διδακτική»  (ΦΕΚ 2087/τ. Β/31-7-2014) και καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παλινωδίες ΔΕΗ στο Κλειδί…



Του Γιάννη  Στάϊου
   Γνωστά τα ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια της  ΔΕΗ και του εγχώριου συστήματος, που τα χαρίζει όλα  στους ξένους  δυνάστες, προκειμένου να συνεχίσουν να ελέγχουν την κατάσταση  εδώ, πάντα, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων…
  Οι δικοί μας ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ, ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ δουλοπρεπείς και προσκυνημένοι, τι κάνουν; Απολαμβάνουν τα πρόσκαιρα και παροδικά;

Εγγραφές στα τμήματα χορωδίας του Ωδείου Φλώρινας…



   Το Ωδείο Φλώρινας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της παιδικής και της μικτής χορωδίας.

  Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων του Ωδείου περιλαμβάνει συμμετοχή της χορωδίας σε ενδιαφέρουσες παραγωγές και εμφανίσεις.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στο δρόμο της επαναλειτουργίας το ορυχείου Κλειδιού...



  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε ομόφωνα την επαναλειτουργία του ορυχείου Κλειδίου που αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα όλων των φορέων του νομού.
  Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Πολυπολιτισμικός θησαυρός…



  Χωρίς, επ’ ουδενί να θέλω να θίξω τα πολιτισμικά μουσικοχορευτικά ακούσματα και δρώμενα κάποιας άλλης Ελλαδικής περιοχής, που έχει έναν συμπαγή, ομοιογενή τοπικό πληθυσμό, όλοι νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι, η εναλλαγή, η ποικιλομορφία μελωδίας και εικόνας στο πανηγύρι του χωριού, το γάμο, το γλέντι, φτιάχνει ένα καλύτερο ομολογουμένως σκηνικό και κλίμα, πολύ πιο ευχάριστο για τους συμμετέχοντες.

Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών από τον Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας…



  Από τον Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας Νομού Φλώρινας, ανακοινώνεται η έναρξη μαθημάτων παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα. Θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικά και ενηλίκων. 

Έναρξη χορευτικών τμημάτων του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου…



  Ο  Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ»  ανακοινώνει ότι τα τμήματα του χορευτικού θα ξεκινήσουν για την νέα χρονιά 2014-2015 το Σάββατο στις 20/9/14, στα γραφεία του συλλόγου στο ανοιχτό γήπεδο Αμυνταίου στις Εργατικές κατοικίες.
  Οι εγγραφές θα γίνουν την ημέρα της έναρξης.
  Τα τμήματα είναι ως εξής:

Παράταση έκπτωσης εγγραφών στο Ωδείο Φλώρινας…



  Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος το Ωδείο ανακοινώνει την παράταση της έκπτωσης 50% επί του ποσού της εγγραφής, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
  Θα λειτουργήσουν και φέτος:

Εθελοντική αιμοδοσία από τον «ΣΠΑΡΤΑΚΟ»…



  Η Τράπεζα Αίματος του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, στο Ορυχείο Αμυνταίου, σε συνεργασία με το  Νοσοκομείο Φλώρινας.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εμπλουτισμός της Βεγορίτιδας με γόνους κυπρίνου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Στον εμπλουτισμό της λίμνης Βεγορίτιδας με πάνω από 20.000 γόνους κυπρίνου, προχώρησε ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Αμυνταίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ενστάσεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής…



Εγγραφές στα τμήματα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας...



Εγγραφές στα τμήματα του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλη» Φλώρινας…



Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλος με τον σκελετό γοργόνας που βρέθηκε στην Βεγορίτιδα…



  Άμεση ήταν η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας μετά το γεγονός της ανεύρεσης σκελετού γοργόνας, στην περιοχή όπου εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση του σπασμένου αγωγού λυμάτων, στη λίμνη Βεγορίτιδα.

  Ο Μηχανογραφικός Οργανισμός Υδάτων - Φαινομένων Ακτοπλοΐας επιβεβαίωσε επίσημα την πληροφορία της ύπαρξης του σκελετού, μήκους περίπου 2 μέτρων και 11 εκατοστών…

Μετάταξη υπαλλήλων στον Δήμο Αμυνταίου…


  Σας ενημερώνουμε ότι όποιος υπάλληλος ΟΤΑ, επιθυμεί να μεταταχτεί στο δήμο Αμυνταίου στα πλαίσια του προγράμματος της εθελοντικής κινητικότητας και μετά την παράταση που δόθηκε, μπορεί να υποβάλλει αίτηση μέχρι 30/09/2014, (4ος όροφος γραφείο προσωπικου,τηλ.2386350168).

10.000 προσλήψεις σε Δήμους, αρχές Οκτωβρίου...



  Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου και όσοι θα προσληφθούν θα εργαστούν για πέντε μήνες.

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση εξελίσσετε στην Στέγη Φιλότεχνων Φλώρινας - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης…



Εικαστική Έκθεση της Αλεξάνδρας Μαράτη και Γιώργου Διβάρη, υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κυκλοφόρησε...

  Το καλύτερο τεύχος του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ ...μέχρι το επόμενο!

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμυνταίου…



  Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αμυνταίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αμυνταίου στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.