Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: Δράσεις 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου...



  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΥΠΕΠΘ και πραγματοποίησε ενημερωτική  εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο», με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.
 
  Καλεσμένος του Συλλόγου διδασκόντων ο διατροφολόγος - διαιτολόγος Εμμανουήλ Θεόδωρος, από το γραφείο της Διατροφολόγου - Διαιτολόγου Μαρίνας Αραμπατζή.
  Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουήλ, οι λύσεις που υπάρχουν  βρίσκονται στα χέρια μας, αλλά και στα… πόδια μας, και περιλαμβάνουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά  μας, με περισσότερη κίνηση και ισορροπία στη διαχείριση των θερμίδων.
  Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε σε σχέση με αυτές που καίμε για να μειώσουμε το σωματικό βάρος, αλλά και να προσέχουμε να τρώμε απ' όλα με μέτρο. Δε χρειάζεται να εξοστρακίσουμε τίποτα από τη διατροφή μας, αυτό που χρειάζεται είναι ποικιλία και ισορροπία, καθώς η στέρηση μπορεί να οδηγήσει στην υπερκατανάλωση με τελείως αντίθετα αποτελέσματα.
  Ο κ. Εμμανουήλ απάντησε στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από τους μαθητές.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ - ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥΣ κ. Θ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ  κ. Μ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.