Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι φωτογραφίες της ημέρας...

Νυμφαίο, που αλλού...

Συνεδρίαση του ΕΒΕ Φλώρινας στο Αμύνταιο… (video)

 Ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής Αμυνταίου, η τοποθέτηση κάλπης στο Αμύνταιο, υλοποιήθηκε μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας που πραγματοποίησε την 2η συνεδρίαση του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Φλεβάρη.
 Παρακολουθήστε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ…

Πέρασε ένας χρόνος και αντί το σφύριγμα του τραίνου ακούμε το σφύριγμα της …χύτρας!


Μετωπική σύγκρουση Βοσκόπουλου και «Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας»…
Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας: «Τελικά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 44 μέρες κοσκινίζει»!
Γ. Βοσκόπουλος: «Στόχος της Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας δεν είναι η ενημέρωση αλλά να λύσουν υπαρξιακά τους προβλήματα…»

Ανοιχτή επιστολή "αγανακτισμένου" Νυμφαιώτη…


  Το «φάντασμα των εκλογών» έχει ριζώσει –δυστυχώς- για τα καλά στο Νυμφαίο. Είναι ο τόπος καταγωγής μου, γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις και κυρίως τους ανθρώπους που ζουν και δίνουν τον δικό τους αγώνα για την επιβίωση, σε έναν τόπο ιστορικό, σε ένα τόπο στολίδι των Βαλκανίων που δυστυχώς –και με πικραίνει αφάνταστα αυτό- ο φετινός χιονιάς πάγωσε εκτός των άλλων, τις σχέσεις και τα χαμόγελα των συγχωριανών μου.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ντάριο Φο – μήνυμα προς αγανακτισμένους…


  Σ’ έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν’ αναπνεύσω κι εγώ; Θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε…»
  Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στη Φλώρινα…


Ο Ισίδωρος, της Ντόρας καλέ, ο άνθρωπος με το εκατομμύριο…


Ημερίδα για τα Τοπικά Σχέδια απασχόλησης και Κοινωφελούς εργασίας…


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Χειμωνιάτικα Κούλουμα…


 Παρόλο το τσουχτερό κρύο και το χειμωνιάτικο σκηνικό, η Καθαρά Δευτέρα γιορτάστηκε και φέτος στην Τ.Κ. Άγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου, με την παραδοσιακή λαγάνα, ζεστή φασολάδα και χαλβά, εδέσματα που προσέφεραν τα μέλη του Πολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου, τόσο στους εκδρομείς του τριημέρου, όσο και στους κατοίκους της περιοχής που επέλεξαν τον Άγιο Παντελεήμονα για τον εορτασμό του εθίμου.

H «Τρόικα φιλμς» παρουσιάζει: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα»…


Τι χαρταετός όμως! Δείτε το πολύ σύντομο ΒΙΝΤΕΟ…

Παραιτήθηκε από υπουργός ο Παπουτσής – διεκδικεί την προεδρία του ΠαΣοΚ…


Β.Π. Τι κατάντια και αυτή... Από την μια πλευρά ένας «σκληρός νεοφιλελεύθερος» και από την άλλη ένας ψεκαστής διαδηλωτών!
  Και επειδή εμείς κοντή μνήμη δεν είχαμε ποτέ!! ...το παρακάτω βίντεο το αφιερώνουμε στον υποψήφιο αρχηγό του πάλαι ποτέ Σοσιαλιστικού Kινήματος...
Υ.Γ. Και όταν ο Χρήστος Παπουτσής αυτοπροβάλλεται ως η «αριστερή» άποψη για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σκέψου πόσο δεξιά έχει στρίψει το «κίνημα»!!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μόνο με …χαρταετό ανεβαίνεις στο Νυμφαίο…


  Η Ιστορική έδρα του Δήμου Αμυνταίου, το …κατά τα άλλα πανέμορφο χιονισμένο Νυμφαίο, παραμένει αποκλεισμένο (ώρα 2.30μ.μ.)! Σήμερα, Καθαρή Δευτέρα, από το πρωί λαμβάνουμε «απελπισμένες φωνές» κατοίκων και επαγγελματιών του οικισμού οι οποίοι καταγγέλλουν –για άλλη μια φορά την φετινή χρονιά- την ασυνεννοησία μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας – Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Αμυνταίου, ώστε να παραμείνει το Νυμφαίο προσβάσιμο στους επισκέπτες της περιοχής.

Ήρθε η ώρα να …εξοργιστούμε ελεύθερα!

  Η Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας, αποφάσισε ομόφωνα –επιτέλους- να προβεί σε δραστικούς τρόπους διεκδίκησης. 
  Πρώτο και μοναδικό αίτημα, η μείωση του πετρελαίου θέρμανσης.
  Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και του τραπεζίτη πρωθυπουργού, απομονωμένη από τον λαό, πανικόβλητη μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή και την θύελλα που πλησιάζει, πρέπει επιτέλους να λάβει το μήνυμα και από την ακριτική Φλώρινα (ασχέτως αν ο ένας εκ των δυο βουλευτών της, είναι μνημονικός)!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ξινό Νερό …καρναβάλι 2012 (video)…



Και αν χιονίζει
και αν βρέχει
το Ξινό Νερό αντέχει…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Το 17ο Μουφικό συνέδριο…

  Στη χιονοσκεπή κορυφή του Βαρνούντα (Pelister), στο γραφικό Hotel Molynka, στη γειτονική Fyrom, θα διεξαχθεί φέτος το καθιερωμένο ετήσιο –ανοιχτό- Μουφικό Συνέδριο, στις 10 - 11 Μαρτίου.
  Υπο τους ήχους Εθνικο-Λυρικών Βαλκανικών μελωδιών και τις ανάλογες χορευτικές δεξιότητες ορισμένων μελών (π.χ. Άκης), θα χαραχθεί η πορεία του κινήματος, για τον ενεστώτα χρόνο.

Καρναβάλι στο Ξινό Νερό…

  Ο «κακός μας ο καιρός» (Νο 326 και βάλε), έχει στοιχειώσει τη Φλώρινα. Αυτή τη φορά, θύμα του, το καρναβάλι του Ξινού Νερού.
  Η μοναδική «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς που περίμεναν οι κάτοικοι της κατεχόμενης αποικίας της Φλώρινας, οι πολίτες του Γερμανικού προτεκτοράτου στον Βαλκανικό Νότο, οι υπήκοοι της ύπατης αρμοστείας και της διμερούς χουντικής συγκυβέρνησης, υπό δοτό τραπεζίτη που κατέκλισαν το χώρο της παρέλασης, το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φλεβάρη, διεξήχθη κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, γεγονός αποτρεπτικό για ξέφρενη διασκέδαση, όπως προστάζει το έθιμο της αποκριάς.
  Λέτε να ‘ταν η «βρώμα» που κυκλοφόρησε περί …έλευσης του «μπουγατσούλη» στο Αμύνταιο αυτή που χάλασε τη σούπα; …

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εκ της διευθύνσεως…


  Από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ονόματος του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο, είναι ολοφάνερο πως -στο μεταξύ- κάτι έχει αλλάξει.
  Δεν αναζητούν πια ένα βουλευτή που έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό αλλά αυτόν τον ένα βουλευτή που κράτησε τα χρήματά του στην Ελλάδα. Αν υπάρχει…

«Τι είδους τέχνη είμαστε;» Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Ξινό Νερό (video)…


  Τα έργα των 37 φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, λίγο πριν την …διασπορά τους, απόλαυσαν τόσο οι μαθητές όσο και οι επισκέπτες της έκθεσης στο Δημοτικό Σχολείο του Ξινού Νερού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ των εγκαινίων…

Βοσκάτε πρόβατα, μέχρι …να ‘ρθει το Πάσχα!


  Σήμερα θα απευθυνθώ σε αυτούς που ψηφίζουν τα κόμματα της καταστροφής.
 Ευτυχώς μείνατε λίγοι. Αν δεν είστε πλουτοκράτες ή κομματόσκυλα, τότε είστε αφελείς. Για να μη σας ονομάσω διαφορετικά. Για πιο λόγο εξακολουθείτε να στηρίζετε αυτούς που σας εξοντώνουν; Μήπως σας αρέσει; 

Γιάννης Βοσκόπουλος: «Σε κάθε διεκδίκηση θα είμαι παρόν»…

  Με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ήρθε η ώρα του μεγάλου αγώνα για τη Φλώρινα…

Συμπολίτισσα – συμπολίτη,
-Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ισότιμα με τους υπόλοιπους έλληνες.
-Σε καλούμε να συμμετέχεις ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε από κοινού όλοι οι φορείς του νομού.
-Η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων διαχείρισης,  μας έχουν φέρει σε απόγνωση.
-Σήμερα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ, διεκδικούμε και απαιτούμε αυτά που μας στερήσανε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων…


Αμύνταιο 1981, το τελευταίο καρναβάλι… (video)

Αναμνήσεις από το τελευταίο καρναβάλι στο Αμύνταιο, 
Μάρτης του 1981...
  Σε αυτό το μικρό μας αφιέρωμα, πρωταγωνιστές είστε εσείς, ή οι συγγενείς και φίλοι σας… 
  Θα αναγνωρίσετε αγαπημένα πρόσωπα, που δεν είναι πια κοντά μας. Θα θυμηθείτε οι παλαιότεροι και θα γνωρίσετε οι νεότεροι, γιατί το Αμυνταιώτικο, παραδοσιακό καρναβάλι είχε ξεπεράσει σε φήμη τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας…  
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Την ταινία "DRIVE" προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας...


Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύει ο Δήμος Αμυνταίου, για μια κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο…

Η ανάγκη των καιρών γεννάει ιδέες…
  Η μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη. Οι πολίτες, πολλές επιχειρήσεις και κοινωνικοί φορείς έχουν δείξει την ευαισθησία τους απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που ξεκίνησαν να εμφανίζονται λόγω της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα στο Αμυνταιώτικο καρναβάλι… (video)


 Ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στο ξακουστό καρναβάλι του Αμυνταίου, 
της δεκαετίας του ’60 
και ’70…
  Ένα βίντεο που αξίζει να βρίσκεται σε κάθε 
ψηφιακή βιβλιοθήκη…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ...

ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις Σχολικών μονάδων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου… (video)


  Ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, στην πρόταση – εισήγηση του Δ/ντή Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Μανιακίου και Βεγόρας με αυτά της Λεβαίας και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Η Φλώρινα στο δρόμο των κινητοποιήσεων…


 Δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, της συντονιστικής επιτροπής φορέων νομού Φλώρινας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη και με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία του νομού και οι οποίοι συμφωνούν μαζί μας και  θα υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας.

Μάκης Ιωσηφίδης: «Αναξιόπιστη η κυβέρνηση, πουλώντας τη ΔΕΗ πουλάει τις ψυχές μας»… (video)

  Εκτενή αναφορά για το ενεργειακό μέλλον της ευρύτερης περιοχής, έκανε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20 Φλεβάρη, με αφορμή την ερώτηση που του τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικολαϊδη.
  Μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν θα δεχτούμε τη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ», «Η τοπική κοινωνία θα αντιδράσει δυναμικά», «Δεν θα δεχτούμε να βάλουν πάνω μας έναν κεχαγιά, έναν γενίτσαρο»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

«Τι είδους τέχνη είμαστε - We ART What»…


Η διεσπαρμένη έκθεση σε Φλώρινα, Ξινό Νερό, Νυμφαίο, Αετός, Σκλήθρο, 
Αμύνταιο, Άγιο Παντελεήμονα και Π. Άγιος Αθανάσιος…

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας με ...συγκεκριμένους αποδέκτες…

«Όσους ψήφησαν τη νέα δανειακή σύμβαση, 
θα τους κρίνει ο λαός»…

Συνέντευξη του βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ., Στάθη Κωνσταντινίδη: «Ο Αντώνης Σαμαράς τήρησε υπεύθυνη πολιτική στάση»!!!


«…Εμπιστεύομαι τον Α. Σαμαρά για την αποφασιστικότητα, την υπευθυνότητα και τις ικανότητες του»…

Κοπή πίτας του Συλλόγου φίλων Λαογραφικού - Εθνολογικού Μουσείου, στο Αμύνταιο… (video)


  Στο Αμύνταιο επέλεξε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου στο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ... 

Η Φλώρινα ξύπνησε;


«Η Φλώρινα δεν αντέχει άλλο 
την άνιση μεταχείριση 
σε βάρος των πολιτών της»…

Προς ηγέτες …λόγια καρδιάς, που λένε μόνο αλήθειες!


Του Γιώργου Νούτσου
τ. Δήμαρχου Γρεβενών

  Οι εξελίξεις ραγδαίες. Καταιγιστικές και χωρίς τελειωμό. Γεγονότα, που διαπερνούν την πεπατημένη και οδηγούν σε νέους δρόμους, αχαρτογράφητους ακόμα και σίγουρα χωρίς βέβαιο προορισμό.
  Το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται, αλλά καμώνεται πως τάχα δεν συμβαίνει τίποτα. Οι καθημερινές πολιτικές κυβιστήσεις, τείνουν αντί να αποτελούν την εξαίρεση, να καθίστανται κανόνας.

Εύκολη επικράτηση της ομάδας του Φιλώτα επί της Ακαδημίας των Σπορ Φλώρινας…


  Εύκολη νίκη πέτυχε η γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ γυναικών με την Ακαδημία των Σπορ  Φλώρινας με σκορ 30-9, που πραγματοποιήθηκε στο Δ. Α. Κ Αμυνταίου.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο "τρελός χορός" της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου... (2 video)


Μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, κράτησε ο τρελός αποκριάτικος χορός της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΑΙΘΡΙΟ» στο Αμύνταιο…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ…

Οι Ευρωπαίοι φωνάζουν: «Είμαστε όλοι Έλληνες», εμείς όμως γίναμε … «Τούρκοι»!!!

  Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, χιλιάδες Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις  υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα: «We are all Greeks» («Είμαστε όλοι Έλληνες»). Τους ευχαριστούμε αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα! 
Τώρα πλέον εμείς -από αγανάκτηση- γίναμε ...«Τούρκοι»!

Οι φωτογραφίες της ημέρας...


Σοκ, ντροπή, αηδία… (και λίγα είναι)!
*ΦΩΤΟ ακατάλληλες για ανηλίκους…

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΜΥΝΤΑΣ VS ΚΑΣΤΟΡΙΑ... (video)

Ισόπαλος 22-22 έληξε ο αγώνας μεταξύ 
του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου 
και του Α.Ο.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Τελικά, οι αγώνες του ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, αποδείχθηκαν 
ότι δεν ενδείκνυται για …καρδιακούς!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Η αγάπη των Κυπρίων για την Ελλάδα…


Ένας αδελφός λαός που η μισή του πατρίδα κατέχεται από τους Τούρκους, 
δακρύζει κάθε φορά που δοκιμάζονται οι Έλληνες της Ελλάδας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης…


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου… (video)


Βασίλης Μπούτσης: «Η νέα τριετία θα είναι πιο δημιουργική, μακριά από ψιθύρους, εξωτερικές παρεμβάσεις και ανθρώπους που πιστεύουν στην κατ’ ιδίαν προβολή»…
Δημήτρης Νάντσης: «Πρέπει να ξεφύγει ο Εμπορικός Σύλλογος από τα πολιτικά παιχνίδια»…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
Να προσγειωθώμεν…


* Ειδικά αφιερωμένο … 
(Πάσα ομοιότητα κ.λπ κ.λπ)

Ιταλοί πιο Έλληνες από τους Έλληνες! Δεύτερος Ιταλός Δήμαρχος προσφέρει τον μισθό του για την Ελλάδα…


  Μετά τον Δήμαρχο της Cava de’ Tirreni, Marco Galdi, ακολουθεί ο Giovanni Moscatiello, Δήμαρχος της Baronissi, ο οποίος δωρίζει τον μισθό του (780 ευρώ) από αυτό τον μήνα υπέρ της Ελλάδας!
Διαψεύδονται οι φήμες πως οι 300 εθνοπατέρες μας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη στο Ξινό Νερό… (video)



Μέχρι …τελικής πτώσεως!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Παίξτε για την αξιοπρέπεια σας…


  Η Ανδρική ομάδα του Αμύντα δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι με την ουραγό Αναγέννηση Άρτας, από την οποία και ηττήθηκε με 24-21, με συνέπεια να κινδυνεύει να μπει στην διαδικασία των πλει αουτ σε περίπτωση που δεν κερδίσει το Σάββατο 18/2 την Καστοριά, για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και τελευταία για την ομάδα του Αμύντα (τελευταία αγωνιστική η ομάδα έχει ρεπό).

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων…


  Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης.
  Ομοφωνία και ταύτιση των απόψεων των μελών του Δικτύου επικράτησε σε όλα τα θέματα. Τα σημαντικότερα θέματα της συζήτησης αφορούσαν τη στάση του Δικτύου έναντι της διαφαινόμενης πώλησης μονάδων παραγωγής ενέργειας και της

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πρόκληση Λιάνη: «Δεν ζω εγώ με 4.000€, θα ζήσει άλλος με 400;»…


  Τουλάχιστον προκλητικός στις δηλώσεις του ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης. «Εδώ εγώ δεν μπορώ να ζήσω με 4000 ευρώ... Θα ζήσει κάποιος με 400;», τόλμησε να μας πει ο κ. Λιάνης σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε αναφερόμενος στο μνημόνιο 2.   
   Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Sentra" δεν άφησε ασχολίαστο το επίμαχο άρθρο 19 του νέου νομοσχεδίου, τις αντιδράσεις της ΕΠΟ και την απόφαση του Γερουλάνου να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα για τον ελληνικό αθλητισμό.
Απολαύστε τον...

Δεσποινίς ετών …38!


Τι έγινε ρε παιδία;  Πως άλλαξε έτσι το πρόσωπο της Δημοκρατίας 
στις μέρες μας;
Θα δεχόσουν ποτέ να κοιμηθείς 
στην αγκαλιά της;
Κι όμως αυτό κάνεις χρόνια τώρα…

Τη βασιλόπιτα έκοψε ο Δήμος Αμυνταίου…

  Σε ξενοδοχείο της περιοχής έκοψε τη βασιλόπιτά του ο Δήμος Αμυνταίου. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, στην προσαρμογή στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» και στο παραγόμενο έργο του Δήμου, ενώ έκανε αναφορά και στη μεγάλη προσφορά των εργαζομένων στον αποχιονισμό των τελευταίων ημερών.

Αποχιονισμός δρόμων στη Φλώρινα…

  Στον καθαρισμό κεντρικών οδών προχώρησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν από τις τεράστιες ποσότητες χιονιού που είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες μέρες με τις έντονες χιονοπτώσεις.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σεξ, κόκα, ελπίδα…


- Καλά.. στις εποχές μας βγάζεις βιβλίο;
- Όχι. Βγάζω το «ΣΕΞ KΟΚΑ, ΕΛΠΙΔΑ».
- Γιατί να το πάρω;
- Γιατί μέσα γράφονται πράγματα που φαντάζεσαι πως υπάρχουν… και υπάρχουν… γράφονται αυτά που έχεις ζήσει και φοβάσαι να τα πεις… γράφονται όσα κάποιοι παθαίνουν και εσύ πρέπει να αποφύγεις… γράφονται  οι απαντήσεις σε ερωτήσεις σου για τη ζωή… γράφεται η απελπισία, ο έρωτας, η ανάγκη, το πάτωμα, ο ουρανός, η ψευτιά, η αλήθεια… γράφεται η δύναμη του να ελπίζεις.

Ο ασθενής ευρίσκεται επί της χειρουργικής κλίνης…


  Ο Βενιζέλος, ο υπουργός πολιτισμού επί Ολυμπιάδας,  επιμένει να μας ξανασώσει. Για πολλοστή φορά μέσα σε δύο χρόνια. Και είναι λογικό. Γιατί ποιοι ξέρουν καλύτερα να μας σώσουν, αν όχι αυτοί που μας κατέστρεψαν. Γνωρίζουν καλά ότι η χώρα καταστράφηκε λόγω του υψηλού βασικού μισθού. 
  Όταν ο Παπανδρέου έλεγε προεκλογικά για την γενιά των 700ων ευρώ, εννοούσε ότι παίρνει πολλά και όχι το αντίθετο που νόμιζαν πολλοί από αυτούς που τον ψήφισαν. Είναι άλλωστε κατανοητό ότι 500 ευρώ είναι αρκετή ανταμοιβή για κάποιον που έχει το προνόμιο στις μέρες μας να εργάζεται.

Οι φωτογραφίες της ημέρας…


«Κοσμήματα» που ποτέ δεν θα αποκτήσουν οι σαράφηδες.
 Γιατί ούτε αγοράζονται ούτε πουλιούνται. 
Ανήκουν στη Μακεδονική φύση…

Πήγε τρείς; Ώρα για Γιωργάκη (θεός!)… video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Δέκα επενδυτικά σχέδια υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας…



Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εσείς, πόσες φορές είδατε αυτό το video σήμερα;

...Μόνο μια;;; ααα... θα σας μαλώσω. 
Τουλάχιστον ...πέντε πρέπει να το δείτε!!!
Και φυσικά, να το δείξετε και σε όσους δεν το είδαν... 
Άντε κι έρχονται κι εκλογές, λέμε...

Συγκέντρωση τη Τετάρτη 15.2.2012 έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για το πετρέλαιο και την τηλεθέρμανση…


  Ο σκληρότερος χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας συνδυάστηκε με τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες της μεταπολίτευσης για να οδηγήσει πολλούς από μας σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας: δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας.
  Τα ήδη μικρά εισοδήματα στην περιοχή μας έχουν καταρρακωθεί από τα περιοριστικά μέτρα των μνημονίων.
  Τα σπίτια στις πόλεις και τα χωριά της ΠΕ Φλώρινας δεν είναι αρκετά μονωμένα.
  Οι τιμές των καυσίμων, του πετρελαίου αλλά και των ξύλων και των παραγώγων τους αυξάνονται συνεχώς.

Η φωτογραφία της ημέρας;

Φυσικά και θα είναι επίκαιρη. Αποκαλύπτουμε τα πρόσωπα 3 ταραχοποιών. Δύο κουκουλοφόρων και ενός αναρχικού…

Το Αμύνταιο γιορτάζει 35 χρόνια ΧΑΝΤΜΠΟΛ…


  Με αφορμή την συμπλήρωση των 35 χρόνων από την ημέρα που το χαντμπολ έκανε την εμφάνιση του στην Ελλάδα και την κωμόπολη του Αμυνταίου, όταν στις 13 Φεβρουαρίου  του 1977 στο προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου διεξήχθη ο πρώτος αγώνας χάντμπολ στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αμύνταια 1977» με την συμμετοχή 4 ομάδων ανδρών και 2 γυναικών,

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αδέρφια, οι Θερμοπύλες έπεσαν...


Ήτανε γραφτό τους να πέσουν, οι εφιάλτες ήτανε πολλοί, και οι Πέρσες περισσότεροι.
Υπομονή όμως, υπάρχει και η Σαλαμίνα...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Αποκαλυπτικό βίντεο ξεβρακώνει την αστυνομία…


Το βίντεο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Δείχνει ομάδα διαδηλωτών στην οδό Μητροπόλεως στην Θεσσαλονίκη, που κινείται συντεταγμένα στη μέση του δρόμου. Δείτε πώς οι αστυνομικοί τους επιτίθενται τελείως αναίτια με χημικά και οδηγούν σε έκτροπα (αυτή την εντολή έδωσε το γελοίο καθεστώς, το θέμα είναι γιατί υπηρετούν το βρώμικο καθεστώς τα …παιδιά του λαού!).  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Έλεος πια με τα σκουπίδια…


  Συνάνθρωποι, φίλοι, γνωστοί, γείτονες και συμπολίτες, το να πετάτε τα σκουπίδια σας εκτός του κάδου αποκομιδής, δείχνει: 1) Την καταγωγή σας, 2) Την παιδεία σας, 3) Τον πολιτισμό σας.
  Σεβαστείτε το περιβάλλον, σεβαστείτε τον γείτονα, σεβαστείτε την πόλη. Σεβαστείτε κυρίως την προσπάθεια των εργαζομένων στο Δήμο, που με τέτοιες συνθήκες που βιώνουμε, είναι στο δρόμο για να κάνουν τη δουλειά τους.

Σήμερα θα μπορούσε ο Στάθης Κωνσταντινίδης να ήταν ένας λαϊκός ήρωας…

  Σήμερα θα μπορούσε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ., Στάθης Κωνσταντινίδης να ήταν ένας λαϊκός ήρωας, αν δεν υπάκουε στην κομματική πειθαρχία και διαχώριζε τη θέση του από το άρμα της κατευθυνόμενης ξεπουλημένης και δοσίλογης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πριν βοηθήσει με την ψήφο του στο απόλυτο ξεπούλημα της χώρας και την απόλυτη οικονομική αφαίμαξη και εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη.

Ζήσης Τζηκαλάγιας, βουλευτής Καστοριάς: «Γιατί είπα ΟΧΙ»…

Αλέκος Αθανασιάδης, βουλευτής Κοζάνης: «Γιατί είπα ΟΧΙ»…


Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου…


  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση ψήφων μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθηκαν με επιτυχία, σήμερα Κυριακή 12.2.2012, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων Οργάνων του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Μεγάλος νικητής ο ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου στο ντέρμπυ ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ Γυναικών με τον ΦΙΛΩΤΑ…


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…