Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άδωνις πήρε τα βουνά…

    Σαν υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη ναυτιλία, θα περιμέναμε να κάνει πρωτοχρονιά σε κανα παραθαλάσσιο, ή σε κανα νησάκι, άντε, το πολύ πολύ στην Αθήνα, την γιορτή που ετοίμασε ο δήμος Αθηναίων και έχει γεμίσει ΜΑΤ όλο το κέντρο της για την προστασία των «επισήμων» από τον Λαό.
  Αλλά να πάρει τα βουνά! Κλεισούρα και Αμύνταιο! Θα μου πείτε, ο άνθρωπος από δω κατάγεται. Βεβαίως – βεβαίως και ξαφνικά… μπάμ!!! το θυμήθηκε! Εδώ μπαίνει το ερώτημα: Ποιος να τον κάλεσε; Γιατί, κάποιο κάλεσμα θα υπάρχει (κάπου πάει το μυαλό μας) για να ανέβει εδώ, στο φιλήσυχο και … «υποταγμένο»(!) Αμύνταιο…
  Εκτός, εκτός και αν θέλει να δικαιολογήσει τις προεξοφλημένες υπερορίες των αστυνομικών – συνοδών του…
ΔΕΙΤΕ το …ΘΑΥΜΑ!!!!

«Έκλεισε» η τελευταία για το 2011, δημοσκόπηση του eperiskopio…


Δείτε 
τα αποτελέσματα…

Tα τέσσερα καλύτερα ανέκδοτα του 2011…

Ακολουθεί σύντομος σχολιασμός, για γέλια και για κλάματα, τον οποίο αφιερώνουμε αποκλειστικά σε όσους εμφορούνται από αχειραγώγητη σκέψη… 
  Τα τέσσερα καλύτερα ανέκδοτα της χρονιάς που φεύγει. Επιβεβαιωμένα και από τις καταγγελίες των δύο θαρραλέων οικονομικών εισαγγελέων: του Γρ. Πεπόνη και του Σπ. Μουζακίτη:

Καζαμίας 2012 απευθείας από το …Μαντείο των Δελφών!

  Ποιο είναι το Παπαδήμειο θεώρημα; Να αγοράσουμε μετοχές για το 2012; Θα παραμείνουμε στο ευρώ; Πότε θα επιστρέψει στην εξουσία ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος; Θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη; Ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός τους ΠΑΣΟΚ; Πότε θα δώσει η Άννα τα βιβλία στα σχολεία; Αυτά και άλλα πολλά θα διαβάσετε σήμερα στον Καζαμία...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ – ΔΕΗ: μια …ερωτική σχέση! Φυσικά, άλλος γ.(μπιπ) άλλος πληρώνει!

Και δεν νομίζω, ότι μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά η ιστορία, μετά το τέλος ακινήτων και μετά την τελευταία αύξηση...
  Προσέξτε. Η γελοιογραφία του kalio, δημιουργήθηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο (29/12/2010)!!! και αποδείχτηκε διαχρονική. Εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, όχι μόνο σήμερα, αλλά -κυριολεκτικά- κάθε στιγμή !!!, γιατί μέσα στο 2010 και στις αρχές του 2011 (δεν θυμάμαι άλλες, χάθηκε ο λογαριασμός),  το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε ...11 φορές!!!
Ας τις θυμηθούμε:

Η ΔΕΗ καταρρέει κι αυτός βάζει χαράτσια! Καλά, που ζει ο άνθρωπος;

  Διαβάζαμε το ενημερωτικό του υπουργού ΠΕΚΑ της κυβέρνησης Πασοκ-ΝΔ-Λάος, για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είναι δυνατόν ο υπουργός που έχει την ευθύνη της επιχείρησης τα τελευταία 2 χρόνια, ως μέτοχος (από τη θέση του υπουργού Οικονομικών) και ως εποπτεύων (ως υπουργός ΠΕΚΑ) να παραδέχεται γραπτώς ότι η ΔΕΗ:

Ο νέος πρόεδρος του πασοκ; … (video)

I Love...
I Love...
Loverdose
Loverdose

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πάει ο παλιός ο χρόνος, τα νέα τεκμήρια έρχονται...


  «Ποδαρικό» με ...διπλά τεκμήρια  κάνει το 2012 στους έλληνες φορολογουμένους.  Στο «παρά τρία» της αντίστροφης  μέτρησης για τη νέα χρονιά, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγίες προς τις (κλειστές  λόγω απεργίας σήμερα) εφορίες, για το πώς θα υπολογίζουν το εισόδημα κάθε έλληνα με  το γύρισμα του χρόνου.
  Με το σύστημα που καθιερώνει η κυβέρνηση, δεν θα έχει σημασία πόσα βγάζει ή πόσα δηλώνει κανείς, αλλά... πώς  θα υπολογίζει η εφορία από μόνη της το εισόδημά του –και τους φόρους φυσικά. 

Αμύνταιο και νέοι επιστήμονες: «σαν το παλιό, καλό κρασί»… (video)


  Απρόσμενη επιτυχία σημείωσε η βραδιά γευσιγνωσίας κρασιών που πραγματοποίησε η ομάδα Αγροτικής Ανάπτυξης των Νέων Επιστημόνων Δήμου Αμυνταίου, την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, στο Ξενοδοχείο «ΑΙΘΡΙΟΝ».

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τώρα οι παπάδες πλακώνονται και τα ...Χριστούγεννα! (video)


  Ιερό, άγριο ξύλο στο ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ μεταξύ Αρμένιων και Ορθόδοξων κληρικών για το ...ετήσιο σκούπισμα του Ναού!
Έγινε θεσμός το «κλωτσομπούνι» κάθε Πάσχα για το «Άγιο Φως» και αποφάσισαν να τον εξελίξουν και να τον διευρύνουν και τα ...Χριστούγεννα !!! 
  Έλα παπά 'μ στη θέση σου, δηλαδή... 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Eμφύλιος στη Φλώρινα»…


  Κυκλοφόρησε από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και από τη σειρά «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ» το  βιβλίο του Νίκου Κέντρου «Ο Eμφύλιος στη Φλώρινα».
  Στο βιβλίο περιγράφονται οι μάχες που διεξήχθηκαν στην περιοχή κατά την περίοδο του Εμφυλίου, ενώ στο τέλος περιλαμβάνεται κατάλογος των πεσόντων του Δημοκρατικού Στρατού, που κατάγονταν από το νομό Φλώρινας, μαζί με σύντομο βιογραφικό τους.
  Ο Νίκος Κέντρος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1924 και το 1943 πρωτοστάτησε στην δημιουργία της ΕΠΟΝ στο νομό. Έλαβε μέρος στον εμφύλιο με το ψευδώνυμο «Νάκος».  

Οι «ατάκες» του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ του 2011… (video)


Ατάκες που γράφτηκαν και «έγραψαν», από τους συνεργάτες του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ, Ν.Α.Τ. και ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ. 
Ένα μικρό δείγμα των όσων ωραίων και ευτράπελων έζησαν οι Δήμοι της Φλώρινας, το 2011…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Αμυνταίου»…


  Ευχαριστούμε τον «δήμο» Αμυνταίου για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες του, ενώ άλλοι δήμοι κατά την περίοδο των γιορτών στήνουν χριστουγεννιάτικα χωρία με διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως για παράδειγμα παγοδρόμια...

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ; (video)...

Η ιστορία της ΔΕΗ της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας και τα σχέδια ξεπουλήματος της…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

«Και να αδελφέ μου που μας μάθανε να κουβεντιάζουμε, ήσυχα – ήσυχα και απλά»…


Αναπαράγοντας την αδυναμία μας για κάτι ουσιαστικό.
Για αγώνα, για ζωή ας πούμε και όχι για επιβίωση.
Και η αλήθεια είναι ότι «μαθαίνουμε» γρήγορα!
Όπως κυρίως ξεχνάμε γρήγορα!
Μας «μάθανε» να ψιθυρίζουμε αντί να ουρλιάζουμε.
Μας «μάθανε» να σκύβουμε το κεφάλι αντί να τους πάρουμε το κεφάλι.

Να τα πούμε;


Δεν γίνονται 
Χριστούγεννα, 
χωρίς τις ευχές μας…

Νυμφαίο – φύση, πολιτισμός, παράδοση…


Ένα μικρό οδοιπορικό της ομάδας του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ στο Νυμφαίο…
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Όμορφες στιγμές…


Όλο το 2011, σε όλο τον πλανήτη είχαμε διαδηλώσεις γεμάτες δακρυγόνα, ξύλο και αίμα. 
Ο φωτογραφικός φακός όμως έπιασε κάποιες στιγμές που αξίζει να τις ξεχωρίσουμε. 
Στιγμές γεμάτες φαντασία, χρώμα, έρωτα και αλληλεγγύη…

«Κόλντα μπάμπο» στον Άγιο Παντελεήμονα… (video)


  Το πατροπαράδοτο έθιμο «Κόλντα μπάμπο», δρώμενο που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων, αναβίωσε και τη φετινή χρονιά, το βράδυ της Παρασκευής 23 Δεκέμβρη, στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

BEYOND THE GREEK CRISIS MATRIX...


Συγκλονιστικό βίντεο για τη χρονιά που πέρασε και για αυτή που ξημερώνει…

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κερατέα μπορεί να μην γίναμε, γίναμε όμως Σιβηρία!


  Φαίνετε ότι το αλάτι που προμηθεύτηκε(!) ο Δήμος Αμυνταίου, ήταν ...ανάλατο, με αποτέλεσμα τόσο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου, όσο και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται ακόμα και αυτή την ώρα με πολλά προβλήματα.  
  Δυσχερέστατη βέβαια είναι και η κυκλοφορία μέσα στους οικισμούς. Τουλάχιστον, στη πόλη του Αμυνταίου, του Αγίου Παντελεήμονα και Ξινού Νερού, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι που δεν έχουν καθαριστεί από μηχανήματα και η προσπελασιμότητα τους είναι άκρως επικίνδυνη για πεζούς και οχήματα.

Η Φλώρινα «στην πυρά»…


  Το έθιμο του ανάματος των φωτιών αναβιώνει σήμερα το βράδυ σε πολλές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας.
  Στην Φλώρινα, πάνω από 60 φωτιές θα ανάψουν στις γειτονιές της πόλης (με την ελπίδα να λειώσει ο πάγος και το χιόνι που τις τελευταίες ημέρες κάλυψε τη πόλη)…
  Στον Δήμο Αμυνταίου, φωτιές θα ανάψουν στον: Αετό, Άγιο Παντελεήμονα, Αμύνταιο, Ασπρόγεια,  Βαρικό, Ξινό Νερό και Πεδινό.

Το κουμάρο…


Του Α.Θ.Ρ.  (Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)
  Η εξιδανίκευση και αγιοποίηση του παρελθόντος, που σχεδόν πάντα το τυλίγει η μυστηριακή αχλή του, πάμπολλες φορές προσπερνά άσχημες παραμέτρους ή απαλείφει αιχμηρές γωνίες που μας πλήγωναν, τα τότε χρόνια. 

Και το χιόνι έπεφτε ...ραϊτ θρου! (video)

Νυχτερινή βολτούλα στο χιονισμένο Αμύνταιο,  βράδυ Πέμπτης 22 Δεκέμβρη...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επιτέλους! Άσπρη μέρα για το Αμύνταιο, ή …ο κακός μας ο καιρός!!! (video)…


  Πανέμορφο είναι το Αμύνταιο, με το χιόνι σε όποιο σημείο του και αν βρεθείς. Με λίγα ενσταντανέ από την πρωινή μας έξοδο, παρουσιάζουμε την ομορφιά του, με το χιόνι να σκεπάζει δρόμους και πλατείες. 
  Όμως, όταν το χιόνι σκεπάσει έναν τόπο, εκείνο που φαίνεται τελικά είναι η όμορφη λευκότητα και η απαστράπτουσα λαμπρότητά του!   ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης…


  Όλος ο στόλος οχημάτων του Δήμου Αμυνταίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ιδιώτες ιδιοκτήτες βαρέων μηχανημάτων έργου, έχουν ριχτεί στη μάχη για να διατηρήσουν ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Παρουσίαση των νέων αθλητικών εμφανίσεων και των χορηγών του Μ.Π.Σ. Φιλώτα… (video)


  Η παρουσίαση, τόσο των νέων αθλητικών εμφανίσεων όσο και των χορηγών που στηρίζουν οικονομικά τις ομάδες ΧΑΝΤΜΠΟΛ του Μ.Π.Σ. Φιλώτα, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο Φιλώτα από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου… (video)


  Τα κάλαντα, σε χορωδιακή αλλά και jazz εκδοχή έπαιξαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου σε συνεργασία με την μπάντα του Δήμου Αμυνταίου, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκέμβρη 2011.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Από τα «φτωχαδάκια» της βουλής Λιάνης και Κωνσταντινίδης…


  Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» όλων των υπόχρεων για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), βουλευτών, ευρωβουλευτών, τ. βουλευτών, τ. ευρωβουλευτών, τ. υπουργών και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων. 

Τσιρι - Βάρβαρα...


Γράφει ο ΕΛΕ 
(Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ). 

  Ήταν κάποτε ένα χωριό που οι λιγοστοί κάτοικοί του, αγροτοκτηνοτρόφοι κυρίως και μικροτεχνίτες και μικροέμποροι, ζούσαν με τα έθιμα τους και αναπτύσσανε τις κοινωνικές τους σχέσεις. Τις γνωριμίες τις μεταπλάθανε σε φιλίες και σε συμπεθεριά.

Και όμως, δεν βρίσκονται ακόμα στο Ειδικό Δικαστήριο!

  Παρακολούθησα άναυδος χθες βράδυ τη συνέντευξη του κ. Χρυσοχοϊδη στον Αλέξη Παπαχελά.
Τα όργανα άρχισαν όταν έκανε τον απολογισμό του. Επισημαίνω μερικά, από τα όσα συνταρακτικά είπε:
Λάθος το μνημόνιο: «έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις».

Το πρόγραμμα του Winter Festival – Balkan Jazz...


Τετάρτη 21/12/2011 «Ο πάγκος των Εν Φλω», Δημοτική Αγορά Φλώρινας.
  Από τις 6 το πρωί η εικαστική ομάδα «Εν Φλω» στήνει από το πρωί τον πάγκο της στη λαϊκή αγορά και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Φλώρινα, μια από τις δράσεις της, τα  X_ART_ONOMIΣΜΑΤΑ. Σε χειροκίνητα πιεστήρια, θα τυπώνονται και θα μοιράζονται δωρεάν εικαστικά χαρτονoμίσματα.
«Παιδικά παραμύθια» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Φλάμπουρο, 5.30 μ.μ. 

Εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμυνταίου…



  Ο Δήμος Αμυνταίου, σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση μνήμης από τον Δήμο Αμυνταίου, προς τιμή του αείμνηστου Ιωάννη Αντωνόπουλου…

  Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του αείμνηστου πρώην Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Ιωάννη Αντωνόπουλου, πραγματοποίησαν ο Δήμος Αμυνταίου και ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

5 χρονών έγινε το www.e-amyntaio.gr...

  Το e-amyntaio.gr έφτασε αισίως τα πέντε χρόνια ζωής και παρουσίας στον ηλεκτρονικό κόσμο του διαδικτύου. Αυτή η ιδιωτική προσπάθεια που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006  ως επαγγελματικός οδηγός της πόλης  με κύριο σκοπό και στόχο την  προβολή της περιοχής βρήκε μεγάλη ανταπόκριση  από τους χρήστες στο διαδίκτυο.

Ολοκληρώθηκαν οι Γιορτές Τσίπουρου του Δήμου Αμυνταίου…


  Ολοκληρώθηκαν οι Γιορτές Τσίπουρου που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Αμυνταίου σε συνέχεια του επιτυχημένου θεσμού που είχε ξεκινήσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας.

5Χ12=60 Ομαδική έκθεση ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών από το ΤΕΕΤ Φλώρινας…


  Πέντε επί δώδεκα ίσον εξήντα, είναι μια έκθεση μικρών εικαστικών έργων που αναρτώνται ως μικρά αντικείμενα ενόρασης ικανά να μετατρέψουν κάθε σκέψη σε αισθητική ποιότητα.

Νίκη για την ομάδα Νεανίδων του Μ.Π.Σ. Φιλώτα…


  Σε αγώνα ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ της κατηγορίας Νεανίδων μεταξύ των ομάδων του Μ.Π.Σ. Φιλώτα και Α.Μ..Σ. «Αλεξάνδρου» Φλώρινας, που διεξήχθη το Σάββατο 17.12.2011 στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Μ.Π.Σ. Φιλώτα με σκορ 25 – 17.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Και μια φωτογραφία,
(μην ξεχνάμε και την τέχνη μας!),
για τις κρύες νύχτες του χειμώνα…

Ο ετήσιος χορός της 3ης τάξης του ΓΕΛ Αμυνταίου… (video)



  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της 3ης τάξης του Λυκείου Αμυνταίου, σε κοσμικό κέντρο της πόλης.
  Λίγο πριν την …τελική ευθεία, οι τελειόφοιτοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους, το γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Το Αμύνταιο του χθες, του σήμερα και του αύριο»… (video)

  Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό της πόλης την παρουσίαση της 1ης φάσης του προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί η ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου με θέμα: «Το Αμύνταιο του χθες, του σήμερα και του αύριο».

Πρωταθλητής Χειμώνα ο ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου…


  Με κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες με «Θερμαϊκό» και «Πόντιους» Κιλκίς, ο ΑΜΥΝΤΑΣ σημείωσε την 3η διαδοχική του νίκη απέναντι στην «Αναγέννηση» Άρτας, ολοκληρώνοντας  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2011.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Το Αμύνταιο στον ελληνικό κινηματογράφο…

  Η καταγραφή του τοπίου από την κινηματογραφική κάμερα, ήταν η αγαπημένη ενασχόληση των κινηματογραφιστών από τα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου.
  Την θέση της, σ’ αυτήν την ιδιότυπη καταγραφή έχει και το Αμύνταιο…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO...

Η «Γιορτή Τσίπουρου» στο Ξινό Νερό… (video)


  Με το ανάλογο κέφι, την συνοδεία μουσικής, νόστιμα εδέσματα και γεμάτα ποτήρια τσίπουρο (ή «άσπρο πάτο», όπως το πάρει κανείς), συνεχίστηκαν οι «Γιορτές Τσίπουρου» που οργανώνει ο Δήμος Αμυνταίου στο αποστακτήριο του Κυριάκου Πόπτση στη Τ.Κ. Ξινού Νερού.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...