Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Επιμελητηριακή Ανανέωση» - Συνδυασμός «δημιουργίας και διαμαρτυρίας» (video)…


Η παρουσίαση του συνδυασμού…

  Ο πρώτος συνδυασμός που απαρτίζεται από έμπορους, βιοτέχνες και επαγγελματίες από τη περιοχή Αμυνταίου είναι γεγονός. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού Βασίλη Μπούτση, αποτελεί ένα προϊόν διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό χρόνων των επιχειρηματιών της περιοχής του Αμυνταίου.
  Σε συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΑΙΘΡΙΟΝ» στο Αμύνταιο, ο Βασίλης Μπούτσης, τόνισε:

Έκρηξη αισιοδοξίας στην Ελλάδα…
  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου:

3ο Πανελλήνιο Βραβείο για το εκπαιδευτικό φιλμ «Το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας» (video)...

Συνεργάστηκαν μέλη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Δείτε το...

Δήμος Αμυνταίου: Μηδενική αύξηση Δημοτικών φόρων & τελών για το 2012!!


  Ο Δήμος Αμυνταίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να μην αυξηθούν οι δημοτικοί φόροι και τέλη για το έτος 2012.
  Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης ανέφερε σχετικά: «Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, καθώς οι ανάγκες σε όλα τα χωριά του Δήμου είναι μεγάλες και στόχος μας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες. Παρόλα αυτά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει ιδιαίτερα την περιοχή μας και ο Δήμος Αμυνταίου δεν θέλει να βάλει και άλλα βάρη στους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των συνδημοτών μας».

«Αθάνατοι» (Immortals), η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας…

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12: 20.30
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 6/12: 21.00

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Με το ευρώ δεν υπάρχει σωτηρία, απλά παράταση της χρεοκοπίας…


  Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις συντάξεις και τους μισθούς του, η δε αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.
  Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε τη μικρή φιάλη εμφιαλωμένου νερού από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά.

Φαύλη ακοή – D. Bizos + Evnus (video)…


  Όποιος έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ξέρει πως οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι ενός σταθμού δεν είναι οι παραγωγοί – είναι οι ηχολήπτες.
  Ο Δημήτρης Μπίζος από τον ΣΚΑΪ και ο Δημήτρης Κοττάκης (Evnus) από τον Βήμα FM, σε ένα τραγούδι από το cd του Evnus «Ψυχή εις τη Ν» που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Madbox Entertainment.

Και ο Δήμος Φλώρινας κατά του χαρατσιού!


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  Η κυβέρνηση, προχωρεί στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στις απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων, τύπου ‘’εργασιακής εφεδρείας’’. Η μικρή και μεσαία επιχείρηση καταστρέφεται. Ο αγροτικός κόσμος ξεκληρίζεται.

Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών της Δόξας Κωτσαλίδου στην Φλώρινα.


Η Λέσχη Ανάγνωσης «Venetia» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», παρουσιάζει τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια «Η Νεραϊδούλα και ο Αϊ Βασίλης» και «Το Χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα» της Δόξας Κωτσαλίδου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 στην αίθουσα πινακοθήκης «Φλωρινιωτών Ζωγράφων» του ΦΣΦΑ.

Συνάντηση Δημάρχου Φλώρινας με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ.


Συζητήθηκε ανταλλαγή οικοπέδων.
  Με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των ΚΤΕΛ Φλώρινας κ.κ.  Σαράντη Γεωργακόπουλο και Τραϊανό Παπαγεωργίου και το Νομικό Εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ κ. Αριστείδη Μήτκα, συναντήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ενός ευρώ νιάτα…


  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, από όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται σήμερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πιο αδικημένη ομάδα είναι οι συνταξιούχοι. Αυτή είναι μια σκέψη που με τριγυρνάει πολύ καιρό αλλά δεν καθόμουν να την γράψω.
  Ποιοι είναι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα του 2011; Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα της Κατοχής, του Εμφυλίου Πολέμου ή αμέσως μετά.
  Μπορεί εμείς να παραπονιόμαστε –και δικαίως- για έλλειμμα δημοκρατίας αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους συνανθρώπους μας δεν είχαν καν την πολυτέλεια για τέτοιες σκέψεις.

«Κοράκια» αρπάζουν, με αθέμιτα μέσα και χωρίς κανέναν έλεγχο, μερίδιο της αγοράς των αγροτικών προϊόντων...


  To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, ύστερα από Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 23/11/2011 με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων της και της Νομικής Υπηρεσίας, αλλά και η έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 27/11/2011 ανακοινώνουν τα εξής:

Ηττήθηκαν οι ομάδες ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ του Μ.Π.Σ. Φιλώτα…


  Στην αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, το Σάββατο η ομάδα κορασίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ. έπαιξε με την αντίστοιχη ομάδα του Φ.Σ. «Εθνικού» Κοζάνης, στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης, οπού και ηττήθηκε με σκορ 40 - 3, ενώ την Κυριακή η ομάδα των νεανίδων έπαιξε με την αντίστοιχη ομάδα του Φ.Σ. «Αρίωνα» Πτολεμαΐδας, στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυνταίου οπού και ηττήθηκε με σκορ 21 - 30.

Μέχρι σήμερα το πρωί, 1.300 οι συλλήψεις στη «δημοκρατική» Γερμανία…


  Στη Γερμανία χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούν να σταματήσουν το τρένο του θανάτου, το οποίο μεταφέρει 11 κοντέινερ με 300 τόνους πυρηνικών απόβλητων ουρανίου από τη Γαλλία για να ταφούν με «υγειονομικούς» όρους στη Γερμανία ή να «σταλούν» με αντίτιμο οικονομικά οφέλη σε φιλικές χώρες, ή στη μαφία για να τα βυθίσει στη Μεσόγειο με τις γνωστές μεθόδους…

Μήπως πρέπει οι λαοί να πλακώσουν στα κλωτσίδια τους ψευτοσοσιαλιστές;


  Νομίζω αγαπητοί φίλοι, ότι δεν υπάρχει κανείς από μας, που να μην τα παίρνει στο κρανίο, βλέποντας το ομολογουμένως εντυπωσιακό βιντεάκι, με τον γραμματέα των Ευρωπαίων «σοσιαλιστών», να προλογίζει τον George Papandreou ως «street fighter», που μάχεται τις αγορές !

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Συνεργασία»


  Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Λύγκος», η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Συνεργασία», που θα διεκδικήσει τη ψήφο εμπόρων και βιοτεχνών στις εκλογές της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Επιμελητήριο Φλώρινας.

Γιάννης Στάϊος: "Ο άλλος άνθρωπος, ο ανώτερος άνθρωπος"!!!!.

Ο άλλος άνθρωπος, ο ανώτερος άνθρωπος. 
Ο πρώτος στην Ελλάδα.
Ο άνθρωπος, ο κινούμενος σε υψηλές κοινωνικο-πολιτικές σφαίρες, παραιτήθηκε και μάλιστα, 
από πρωθυπουργός.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Smoke on the water...


Η ιστορία πίσω από το πιο γνωστό riff της κλασικής ροκ….
  Τον Δεκέμβρη του 1971 φτάνουν στο Montreux της Ελβετίας οι Deep Purple με σκοπό να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ. Με δανεικό εξοπλισμό από τους Rolling Stones, αλλά γεμάτοι όρεξη, νέες ιδέες και πολύ ταλέντο…. Καλεσμένοι από τον Claude Nobs (Funky Claude) θα ηχογραφούσαν στο καζίνο, δίπλα στην λίμνη Γενεύη. Ο χώρος φιλοξενούσε το περίφημο Jazz festival και ηχογραφούσαν αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσα τους κι ο Freddy Mercury.

Απάντηση σε ανώνυμο κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ενημερωτικό ιστότοπο…


Η απάντηση από το γραφείο τύπου 
του Δήμου Αμυνταίου:

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης: «Πως κρίνετε την εικόνα της Δημοτικής σας Αρχής»…


  Αφού συγκεντρώσαμε ένα ικανό αριθμό ψήφων για ασφαλή συμπεράσματα και αφού ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους αναγνώστες μας που έλαβαν μέρος, πιστεύουμε ότι ο χρόνος της συγκεκριμένης δημοσκόπησης «Πως κρίνετε την εικόνα της Δημοτικής σας Αρχής» ολοκληρώθηκε.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011



Αλλαγή επιχειρημάτων…

  Η επερχόμενη κατάρρευση του ευρώ είναι μια πολύ χαρμόσυνη εξέλιξη και με έχει ενθουσιάσει. 
  Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως ...

Η δημοκρατία είναι τόσο απλή που χωράει σε ένα φύλλο Α4


 Χρησιμοποιούμε όλοι την λέξη δημοκρατία και τα παράγωγά της σχεδόν καθημερινά. Ομως η άγνοιά μας για το τι είναι δημοκρατία είναι τεράστια. Κι όμως δεν θα ‘πρεπε μια και για να περιγραφεί το τι είναι η δημοκρατία, φτάνει και περισσεύει ένα φύλλο Α4.
  Η δημοκρατία είναι μία απλή μέθοδος για να αυτο-κυβερνηθεί ένα σύνολο ανθρώπων. Είναι μια διαδικασία που μοιράζει την πολιτική ισχύ, την εξουσία δηλαδή, εξίσου σε όλα τα μέλη αυτού του συνόλου. Είτε πρόκειται για έναν σύλλογο, είτε πρόκειται για μια ολόκληρη χώρα.

Κωλοτούμπες…


  Κάτι που η Ελλάδα ετοιμάζεται για το οριστικό κανόνι, κάτι που το ευρώ πάει στο διάολο, τις τελευταίες ημέρες οι κωλοτούμπες πέφτουν βροχή. Οπότε, ετοιμάσου να το ακούσεις και αυτό:

Δικαιωνόμαστε!
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αρνήσεις πληρωμών του ειδικού τέλους ακινήτων 
μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ…

Η Αριστερά, το τέλος του κόσμου και ο Φόρεστ Γκαμπ...


  Προειδοποιώ. Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι πολιτικά ορθό.
  Δεν είναι ευχάριστο, ούτε κομψό, ούτε ντελικάτο. Δεν τηρεί τους τύπους και τους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Δεν είναι καν ψύχραιμο. Και δεν είναι ψύχραιμο, γιατί ανάμεσα σε τόσους τόνους ανοησίας και φυγοπονίας, η διατήρηση της ψυχραιμίας καταντά μία υπεράνθρωπη άσκηση.

Επέστρεψε από το Αμπού Ντάμπι και η ομάδα Ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαϊδας


  Αμπού Ντάμπι, 20 Νοε. 2011. Ολοκληρώθηκε η 8η Διεθνής Μαθητική Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (W.R.O 2011)  με τη  συμμετοχή 1500 μαθητών  από 34 χώρες. 
  Ο W.R.O. είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαθητικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή από το Συμβούλιο Εκπαίδευσης του Αμπού Ντάμπι σαν μέρος της μακροπρόθεσμης πολιτικής για οικονομία βασισμένη στην γνώση και τη καινοτομία για το 2030.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Δήμαρχε, κοιμάσαι ήσυχος»;


  Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, Αμύνταιο, Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011.
  Εκτός ημερήσιας, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα προς το Προεδρείο και τον Δήμαρχο Αμυνταίου, τόσο από δημοτικούς συμβούλους, όσο και από πολίτες.
  Εντύπωση προκάλεσε το μοναδικό και λακωνικότατο ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα Θεοδωρίδη:

Συνεχίζει τον αγώνα του ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας…


  Σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνική διαίρεση έχει αναχθεί σε επιστήμη και εμφανίζονται έντονα τα σημάδια πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού ιστού και της συνεκτικότητας της κοινωνίας, ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη.

Εργατικό Κέντρο Φλώρινας: «Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πώληση των μονάδων της Φλώρινας»

"Έδωσε" το Αμύνταιο, την Αχλάδα και την Μεγαλόπολη ο Παπακωνσταντίνου;


Η κυβέρνηση πασόκ, νουδου και λάος, πούλησε τον ιδρώτα και το μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων;;
* Αν αληθεύει, Κωνσταντινίδη, Λιάνη, Δακή,
Ηλιάδη, Ιωσηφίδη, «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων», και λοιποί «άρχοντες» της Δυτικής Μακεδονίας, εργαζόμενοι, φορείς και πολίτες, θα συγκρουστείτε επιτέλους μετωπικά με τους "δωσίλογους" ;

Εις μνήμη του Γιάννη Αντωνόπουλου…


  Η ανακήρυξη του Γιάννη Αντωνόπουλου, 
ως Επίτιμου Δημότη Αμυνταίου…
 (Όταν λίγες φωτογραφίες, διηγούνται την ιστορία)…

Το έθιμο «τσιριβάρβαρα» στο Αμύνταιο…


Κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου.

Δεν κέρδισαν τον πόλεμο, απλώς ανέβαλαν την μάχη!


«…ὕβρις δὲ δὴ πολυώνυμον – πολυμελὲς γὰρ καὶ πολυμερές…»
ΦΑΙΔΡΟΣ 238α

Καλή δύναμη να έχουμε όλοι μας.
Δεν κέρδισαν τον πόλεμο, απλώς ανέβαλαν την μάχη.
Εδώ και 30 χρόνια έχουν καταλάβει όλα τα υψώματα, ποιος είναι αυτός που θα έρθει να τους αμφισβητήσει; Ο Αντώνης; Ο Καμμένος; η Ολυμπία; Ο ΠΠ; Ο Θράξ; Μερικά πληκτρολόγια;

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα…


  Η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 στάθηκε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του σύγχρονου Ελληνισμού, ήταν προέκταση και ολοκλήρωση του έπους των Αλβανικών βουνών, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης.
  Ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1941-1944 υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τον αγώνα και τη συνολική στάση ζωής τους, αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και ανήκει σ' ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου που πήραν την πρώτη θέση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Προεδρικό Μέγαρο…


  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 23.11.2011, την ομάδα Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, που πήραν την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Abu-Dhabiτων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Συγκεκριμένα δέχθηκε τους 10χρονους μαθητές Κώστα Ηλιάδη, Γιώργο και Βαλάντη Ελευθεριάδη.

Κατάλαβες τώρα γιατί;


Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν  θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Ο λαός θέλει να τους κρεμάσει κι εκείνοι επιμένουν να σχεδιάζουν διαδοχή στο ΠαΣοΚ και μακροημέρευση των δανειακών, με υπογραφές της ΝΔ…


  Η κοινωνία και ο λαός ζυγώνουν στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης και απόγνωσης. Δεν είναι μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ (αυτό θέλουν να συζητάμε τώρα όλη μέρα). Είναι η συνολική μας κατάσταση.
  Δηλωμένοι άνεργοι κοντά στο εκατομμύριο. Χώρια και άγνωστο πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είναι επίσης άνεργοι.

Κραυγή αγωνίας για τη σωτηρία της λίμνης Πετρών..


  Την αγωνία τους εξέφρασαν για το μέλλον της λίμνης Πετρών, τόσο ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γρηγόρης Κυριακόπουλος, όσο και εκ μέρους της Μ.Κ.Ο. «Πετριέων Γη», Αλέκος Χατζηκωνσταντίνου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, ζητώντας την άμεση επέμβαση του Δήμου και την ένταξη της λίμνης σε Ευρωπαϊκά προγράμματα προστασίας.

Ο Δήμος Αμυνταίου κοντά στους δημότες του (video)…

Νομική και πρακτική στήριξη του Δήμου Αμυνταίου σε όσους δεν μπορούν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω ΔΕΗ.
Οι …νοσταλγοί του «βαθύ ΠΑΣΟΚ» 
και οι «Ρομπέν των πολιτών»…

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, συζήτηση περί δολοφονίας των αδέσποτων (22.11.2011).

  Το θέμα που εξόργισε την κοινωνία του Αμυνταίου την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό της εξόντωσης με απάνθρωπο και βασανιστικό τρόπο των αδέσποτων και όχι μόνο σκυλιών, έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αποστόλης Θεοδώρου στην σημερινή (22.11.2011) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.
  Παρακολουθήστε το σχετικό video, καθώς και την απάντηση του Δημάρχου, Μάκη Ιωσηφίδη.

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Φλώρινα


  Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Φλώρινας, με ευθύνη της Π.Ε. Φλώρινας.
  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον  Έφεδρο Λοχαγό Πυροβολικού, Δημήτριο Θεοδώρου.

Η EUROBANK EFG «επενδύει» στο χώρο της παιδείας...

Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές των Π.Ε. Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας 
και Φλώρινας.

Την πραγματική της αποστολή, να σταθεί συμπαραστάτης στους πολίτες στα δύσκολα, καλείται να εκπληρώνει σήμερα η Δημοτική Αρχή Αμυνταίου!


  Δεκάδες ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα, βάζουν πλάτη και καλύπτουν νομικά όσους επιλέγουν να μην πληρώσουν το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε γιατί αντικειμενικά δεν μπορούν, είτε γιατί θεωρούν το ειδικό τέλος ακινήτων παράνομο.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου…

  Στην Κοζάνη βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Ανδρική ομάδα χάντμπολ του «Αμύντα» Αμυνταίου όπου αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση τον «Εθνικό» Κοζάνης, εν αναμονή των αποφάσεων της ΟΧΕ για την έναρξη των πρωταθλημάτων.
 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Διδάσκουμε ζωή, κύριε...

  Αντιγράφω το πρωτότυπο ποίημα και το κείμενο από τη Λέσχη:
  Μια απαγγελία από την Παλαιστινιακής καταγωγής Rafeef Ziadah που διδάσκει περηφάνια!
  Το ποίημα το έγραψε η ίδια σαν απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου όταν τα τύμπανα του πολέμου είχαν ηχήσει ξανά πάνω από την ηρωική Γάζα. 
  Η Rafeef Ziadah ήταν τότε εκπρόσωπος τύπου της μεγάλης αντιπολεμικής καμπάνιας.

Έφτασε η ώρα για το κόμμα των Αγανακτισμένων…


  H αηδία και η απόγνωση για τους πολιτικούς όλων των κομμάτων διαπερνά  σαν ρίγος το ανθρώπινο κορμί της πατρίδας μας.
  Όσες στημένες δημοσκοπήσεις κι αν παρουσιάσουν οι εργολάβοι της διαστρέβλωσης η σιχασιά του μέσου πολίτη για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και τη πρόσφατη κυβέρνηση Παπαδήμου, ξεχειλίζει.
Περί συντρόφων …
 (video ντοκουμέντο από τα κρυμμένα του youtube)
  Το βίντεο που παραθετω, βρέθηκε στα κρυμμένα του youtube και με παρακίνησε να γράψω αυτό το σύντομο πλην ατόφιο κείμενο. Ένα πολιτικό μανιφέστο, που θα θύσει την έννοια της συντροφικότητας σε νέες βάσεις. Ένα κείμενο ΟΡΓΗ για το πως αντιμετωπίζεται το κίνημα μας αυτό τον καιρό. 
  Δείτε το και τα λέμε μετά….

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και το Τεστ – Παπανικολάου στο Αμύνταιο…


  Τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του Αμυνταίου ενημέρωσαν οι μαίες του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου  Δέσποινα Καραγκούνη και Ελένη Σαγώνα, σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, σχετικά με τον έλεγχο του καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και το Τεστ – Παπανικολάου, μοιράζοντας έντυπο υλικό αλλά και με οπτικοακουστικές παρουσιάσεις, μπροστά από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βρισκόταν σε κεντρική πλατεία της πόλης.
«Μια νέα αρχή» ημερίδα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα…
  Η 1η ημερίδα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 22 Νοέμβρη στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας στις 12 το μεσημέρι.
  Το πρόγραμμα της ημερίδας:

Βασίλης Τσέπας: «Στις Πρέσπες έχουν μειωθεί τα στρατιωτικά φυλάκια …εύχομαι κανείς να μην ξεχνά ποια είναι η γεωγραφική θέση του Δήμου μας».


Μήνυμα του Δημάρχου Πρεσπών Βασίλειου Τσέπα για την ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων (21η Νοεμβρίου). 
  «Την 21η Νοεμβρίου τιμούμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στα στελέχη και τα στρατευμένα νιάτα  της πατρίδας μας, που με θάρρος και αυταπάρνηση επιτελούν το χρέος  τους απέναντι στην Ιστορία μας και  μας εξασφαλίζουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ξεχνάω παιδάκι μου, ξεχνάω!


Του ΕΛΕ
(Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)
  Ένα φτωχόσπιτο ισόγειο ήταν όλο κι όλο. Ένας μεγάλος χώρος που ήταν ταυτόχρονα καθιστικό, μαγειρείο, αποθήκη και τραπεζαρία μαζί. Δίπλα δυο δωμάτια σε στυλ «καμαρούλα μια σταλιά» που λέει και το λαϊκό άσμα. Δυο σκιές κακοφωτισμένες που δεν ήξερες να τις πεις γυναίκες ή γιαγιάδες. Μια σκάφη στο πάτωμα γεμάτη νερό που άχνιζε κι ένα γκιούμι στην πυροστιά που έβραζε ή που καπνιζόταν μάλλον.
  Στο διπλανό δωμάτιο ένας όμορφος νέος με αρχή φαλάκρας, ανακάτευε κάτι ρούχα από μια κρεμάστρα καρφωμένη στον τοίχο. Έπιασε ένα φακελάκι κι άρχισε να ονειροπολεί.

Για δες κάτι συμπτώσεις! Ότι έχει μέσα τη Λέξη «Μακεδονία», σβήνει…


- Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, τετέλεσται.
- Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, κλείνει.
- Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, κλείνει.
- Εφημερίδα Μακεδονία κλείνει.
- Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, έτοιμη για λουκέτο λόγω φόρων και τελών.
... Εφιστούμε την προσοχή σας. Το τέλος της Μακεδονίας ως λέξη, θα έρθει όταν με πρόσχημα «συγχωνεύσεις» θα εξαφανίσουν το ισχυρότερο brand name της Μακεδονίας, που είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Το University of Macedonia και τα μάτια σας!!!

Συνέχεια των φιλικών αναμετρήσεων για τον Αμύντα Αμυνταίου…


  Συνεχίζουν τα φιλικά παιχνίδια οι ομάδες ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ του ΑΜΥΝΤΑ, εν όψει των πρωταθλημάτων των ηλικιακών κατηγοριών. Αυτή τη φορά η ομάδα Μίνι-Αγοριών του Παναγιώτη Δημητρίου, φιλοξενήθηκαν στο κλειστό της Πτολεμαΐδας από τον «Διγενή Ακρίτα» του Σωτήρη Αλεξανδρίδη, παρουσία σημαντικής μερίδας γονέων που συνόδευσαν την αποστολή της τοπικής μας ομάδας.