Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  Πραγματοποιήθηκαν στη Φλώρινα με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
  Την παραμονή της επετείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στη διάρκεια του έπους του ‘40, στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην ομώνυμη πλατεία.

Παραπλέοντας από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ…

Διακυβέρνηση της προσοχής.
  Η ελευθερία, σαν ένας τρόπος διακυβέρνησης των ανθρώπων, σημαίνει να εξετάζουμε την απουσία περιορισμών σαν ένα είδος περιορισμού, κάτι που είναι παράδοξο.
  Νέοι καλλιτέχνες, από τις Σχολές Καλών Τεχνών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Φλώρινας (3ο εικαστικό εργαστήριο), σε συντονισμό του τελευταίου, βρέθηκαν σε συνέργεια με το Νίκο Χαραλαμπίδη στον τόπο της καρναβαλικής του παύσης με την Σχεδία ΑΔΙΠΛΕΩ και το project KSERO και διασφάλισαν με την ανασκοπική υπαγωγική μέθοδο Ρελτίχ (Ανάστροφη γραφή του Χίτλερ) την ηθική και εικαστική υποστήριξη της συγκρουσιακής ευταξίας του καλλιτέχνη.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σκοτώθηκε ο πρώην πρύτανης του Α.Π.Θ. Γιάννης Αντωνόπουλος...

  Την τελευταία του πνοή ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομότιμος καθηγητής φυσικής, Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
  Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ο οποίος τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Αμύνταιο, (ο πατέρας του διετέλεσε Δ/ντής του Δημόσιου Ταμείου), ήταν πτυχιούχος Φυσικός. 

Η ανάσα ανακούφισης του Γιώργου…

  Μετά τα θριαμβευτικά αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, διοργανώθηκε ένα μεγάλο πάρτι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και για τις ανάγκες της η οδός Ιπποκράτους παρέμεινε κλειστή για 6 ώρες, καθώς στο οδόστρωμα στήθηκαν 25 ψησταριές που σουβλίζονταν αρνιά, κατσίκια και γουρουνόπουλα. Οι ψησταριές υποδήλωναν τους μήνες του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία.

Εκδήλωση για τα 20χρονα της Τράπεζας αίματος της εκκλησίας του Αμυνταίου…

Τιμήθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες.
(Κάλλιο να σε βραβεύει η εκκλησία, 
παρά η …εφορία)!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η "Γιορτή μελιού και πίτας" στο Λέχοβο...

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις «Γιορτή Πίτας και μελιού» στην Τ.Κ. Λεχόβου του Δήμου Αμυνταίου.
  Η πρώτη ημέρα (Παρασκευή 28.10) περιλάμβανε Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και έκθεση τοπικών προϊόντων, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λεχόβου, όπου συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από την Δυτική Μακεδονία.

Χάρρυ Κλυν: «Επίσημοι» είναι ο Ελληνικός Λαός…

Ακούστε παρωχημένοι πολιτικοί…
Άκουσε, κατοχικέ πρωθυπουργέ της χώρας…
Ακούστε άπραγοι, δειλοί και μοιραίοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης…
Ακούστε μιαροί υπουργοί και kareklolovers βουλευτές…
Ακούστε ανύπαρκτε, διακοσμητικέ πρόεδρε της Δημοκρατίας…
  Ο Ελληνικός λαός σας έστειλε σήμερα ένα μήνυμα, που αντί να το παραλάβετε και να σκύψετε το κεφάλι ως κύριοι υπεύθυνοι του διασυρμού της χώρας μας…
Αντάρτης στα 11 ο Παπούλιας;
Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας από την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν «προδότη», γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.. Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών… Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η λαϊκή οργή ξέσπασε... Το ΟΧΙ του 1940 δεν μπορούσε να γιορταστεί ως ΝΑΙ του 2011!

  Το καλύτερο ΟΧΙ είπαν σήμερα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο εργαζόμενος λαός!!! Σήμερα είναι μία μέρα θλίψης και περισυλλογής. Παρελάσεις «παρωδία» χωρίς «επισήμους» (αυτό δεν είναι κακό!), με αυγά στον αέρα, με ύβρης και κατάρες προς την πολιτειακή και πολιτική «εξουσία» σε όλη τη χώρα. Σε σκηνικό χάους η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Κοζάνη, Ηράκλειο, Φλώρινα, Σύρο, Πειραιά, Χαλκίδα, Λάρισα, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Πύργο, Βέροια, Καλαμάτα και πολλές - πολλές άλλες πόλεις από ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που αντιδρούν για το ξεπούλημα της χώρας…
Η πιο συγκινητική στιγμή της παρέλασης στην Κοζάνη (video).
Παρέλαση - κηδεία στη Φλώρινα (video). 

Με σκυφτά κεφάλια και αγέλαστα πρόσωπα και η νεολαία του Αμυνταίου στην καθιερωμένη παρέλαση... (video)


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε Πρωθυπουργός, γυρίζει… έπαρχος!!!

   Νέο μνημόνιο με όρους περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας ανακοίνωσαν τελικά στον Γιώργο Παπανδρέου και αυτός δήλωσε ότι …αυτό επιθυμεί και ο ίδιος (!)
  Έφυγε πρωθυπουργός μιας ανεξάρτητης χώρας και γυρίζει έπαρχος μιας χώρας υπό μόνιμη εποπτεία από επικυρίαρχους.
Σας θυμίζει κάποιον;

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

  Έχει όρια η ξεφτίλα (video)...
      «Μνήμες Αμυνταίου 
– Έπος του ‘40». 
Φωτογραφίες ντοκουμέντα στο παλίο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου...   

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό μουσείο της Τ.Κ. Αγραπιδιάς του Δήμου Αμυνταίου.

  Το Λαογραφικό Μουσείο της Τ.Κ. Αγραπιδιάς εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Λιάση, των Αντιδημάρχων Κώστα Μωυσιάδη, Μέλης Γιαννιτσοπούλου, Σπύρου Τσαχειρίδη, Δημοτικών Συμβούλων και των κατοίκων του χωριού.

Πρόσκληση επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο Εφέδρων Αξ/κών & Ανθ/στών και το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου στη Φλώρινα. 

Μια πρόταση για τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…

  «Η επέτειος για την 28η Οκτωβρίου 1940 πλησιάζει. Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοι ετοιμάζουν λόγους, αναθέτουν σε μαθητές ποιήματα  με πατριωτικό περιεχόμενο, οργανώνουν τη χορωδία για τα τραγούδια της εποχής ή και τα αντιστασιακά τραγούδια της κατοχής.
  Ξέρω βέβαια ότι πολλοί τα έχουν βαρεθεί όλα αυτά λόγω πολιτικής στάσης ή και λόγω της καταιγίδας των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν μετατρέψει τις σχολικές γιορτές σε επιπλέον «αγγαρεία».

Μανώλης Γλέζος: «Διαστρεβλώνουν το νόημα των εθνικών επετείων»…

  Διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών επετείων καταγγέλλει ο Μανώλης Γλέζος με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
«Η 28η Οκτωβρίου έρχεται. Θα τιμηθεί και πάλι ως μια επέτειος, η οποία συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον ενός εισβολέα. Είναι χαρακτηριστικό, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών».
Οι … "διαπραγματεύσεις" του Παπανδρέου …κατά Λαζόπουλο! (video)
Επεισοδιακή η αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου (video)...
  Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη Τακτική Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου Αμυνταίου, (25.10.2011), λόγω μη απαρτίας των μελών της πλειοψηφίας.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011



Με μαύρα περιβραχιόνια οι καθηγητές στις παρελάσεις…

Διαρκής ελεγχόμενη πτώχευση 
από Τετάρτη.
Ακόμα όμως και τώρα μπορούμε. Πριν φάμε μεταξύ μας τις σάρκες μας, απολέσουμε, τις δημόσιες και τις ατομικές περιουσίες μας και γίνουμε μόνιμοι σκλάβοι των γερμανών και των αμερικανών, μπορούμε.
Όχι στη νέα συμφωνία. Άμεση χρεοκοπία τώρα και ας πάει μαζί μας στο διάολο και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σχεδιάζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ την ημέρα επιστροφής του Παπανδρέου…

  Ακραίες μορφές κινητοποιήσεων σχεδιάζει , σύμφωνα με πληροφορίες το συλλογικό όργανο των επαγγελματικών ομάδων, (γιατροί συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες και 25 κλάδοι ακόμη), που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας.   Εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του «Ελ. Βενιζέλος» την Τετάρτη ή την Πέμπτη, την ώρα που θα προσγειώνεται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ώστε να μην επιτρέψουν στον Παπανδρέου να γυρίσει στην Αθήνα αν έχει υπογράψει πέρα από το «κούρεμα», την κηδεμονία της χώρας στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τι ζούμε σήμερα; Απλά, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ αυτό το video!  

  Ούτε πέντε λεπτά δεν χρειάστηκαν, στην εκπαιδευτικό Νίνα Γεωργιάδου, από την Κάλυμνο, με έναν υποδειγματικό πολιτικό λόγο να δώσει την εικόνα της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και να «ξετινάξει» κάθε συνείδηση, ακόμα και τις θεωρούμενες (ή και επιλεγόμενες) «επαναστατικές»!!!

Πονηρούληδες παραπαίοντες βουλευτές… υπό προθεσμία!
Του Γιώργου Νούτσου
τ. Δημάρχου Γρεβενών

Η συνάντηση των νέων επιστημών και του Δημάρχου Αμυνταίου…   

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Έφαγε» τελικά η κυβέρνηση «δράκος» του μνημονίου τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς, Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό…

Απομακρύνθηκε από την Κορυτσά ο «Ιων Δραγούμης» της Βορείου Ηπείρου…
   Σε μια σεμνή αλλά συγκινητική τελετή με γεύμα στο χωριό Μπομποστίτσα της Βορείου Ηπείρου, το διπλωματικό προσωπικό του Προξενείου, αλλά και οι εκπρόσωποι της «Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς», μαζί με άλλους Ομογενείς και φορείς της περιοχής, αποχαιρέτησαν τον Γενικό Πρόξενο Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό, που απομακρύνεται με εντολή της Κυβέρνησης του Μνημονίου, στις πλέον κρίσιμες ώρες…


Γιώργο Λιάνη, προσγειώσου…

 Γράφει ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - 
(Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ)


Κρίμα…
  Όταν στα 1973 έγραφα ένα άρθρο με τίτλο «Το κόμμα και η ιδεολογία. Κίνημα μαζών: πολιτική επανάσταση - σοσιαλιστική αλλαγή» (Το Χρέος, τόμος Β΄, σελ. 761), δεν φανταζόμουν ότι μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, η κατάσταση στο ελληνικό μαζικό προοδευτικό κίνημα θα ήταν ίδια. Θα πρέπει μόνο να αντικαταστήσουμε τη λέξη «Δικτατορία» με τη λέξη «Τρόικα».

 Δαμάζοντας τη …φύση!!! 

  Μεγάλη επιτυχία για τον Φλωρινιώτικο αθλητισμό αποτελεί η κατάκτηση της 11ης θέσης του Θανάση Ν. Νάτση (δημότη Αμυνταίου και κατοίκου Φλώρινας), στον αγώνα αντοχής μεγάλων αποστάσεων Rodopi Ultra Trail, -τον μοναδικό αγώνα trail 100 μιλίων στην Ελλάδα-, που πραγματοποιήθηκε στα δάση της Ροδόπης, από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011.
  O ROUT απευθύνεται εξ ορισμού και λόγω της φιλοσοφίας του μόνο σε έμπειρους αθλητές, από τους οποίους απαιτεί την απόδοση του μέγιστου των δυνάμεών τους, φυσικών και ψυχικών.

Συντομεύει ο δρόμος προς τη χρεοκοπία. Κούρεμα με την ψιλή μηχανή;
Του συνεργάτη μας Σωκράτη Γούλιου
(Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)
  Στις μέρες μας η λέξη κούρεμα βρίσκεται στην πρώτη θέση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Δικαίως, γιατί κούρεμα δεν γίνεται πλέον μόνο στα πρόβατα τον Μάιο και κατά διαστήματα στα κεφάλια μας, αλλά κάπου-κάπου και σε κεφάλαια επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα.    

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την απαγόρευση χημικών ουσιών εναντίον διαδηλωτών.  

Διαλύεται το κόμμα της Ντόρας; Αποχώρησε ο κομματάρχης της Θεσσαλονίκης!!!  
  Διαλύεται σιγά – σιγά η «Δημοκρατική Συμμαχία»; Τα στελέχη που είχαν προσχωρήσει στη «Δημοκρατική Συμμαχία», βλέποντας τα ποσοστά αλά …Μάνου, που συγκεντρώνει το κόμμα της Μπακογιάννη, σταδιακά αποχωρούν!


Μπαμπινιώτη, άμα βγάλεις ... «φωτογραφικό» λεξικό σου’ χω έτοιμο, έναν ορισμό.
Του πούστη, ή μάλλον του παλιο-πούστη!!
Όταν η πολιτική καθημερινότητα κάνει  ακόμα και τον Χειρουργό να σκέφτεται πως θα την περιγράψει…
Γράφει ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – 
(Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)

Πέταξαν διαδηλωτή από ύψος 5 μέτρων …και τον χτυπάνε με κοντάρια!!! (video)

Έγινε στις συγκρούσεις ΠΑΜΕ διαδηλωτών  στο Σύνταγμα την Πέμπτη.
Χτυπάνε με κοντάρια τον διαδηλωτή και τον πετάνε στο κενό από ύψος 4-5 μέτρων!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τι πέτυχε η Ελλάδα αποφεύγοντας πριν από 2 χρόνια να κάνει το κούρεμα που σχεδιάζεται για τώρα;
Γράφει ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – 
(Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ)

Stimulator games (άλλως «οι Μικροί Αλχημιστές και τα Πράσινα Άλογα σε νέες περιπέτειες»).

Γράφει ο Νικήτας Π. Κακκαβάς
Ιατρός Καρδιολόγος                                       
(Άρθρο από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ).

«Κάθε αποκλειστική εξειδίκευση κάνει κάποιον εξαιρετικά ικανό σ’ αυτήν και ηλίθιο σε οτιδήποτε άλλο». Philip Sidney, 1554-1586, Άγγλος ποιητής.
«Ο οικονομολόγος θα έπρεπε, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον, να υφίσταται ελέγχους εγκυρότητας. Ελάχιστα επαγγέλματα σωρεύουν ένα παρόμοιο ποσοστό λαθών και σφαλμάτων, για τα οποία δεν τιμωρούνται ποτέ». Πασκάλ Μπρυκνέρ.

Ζήτω! Σωθήκαμε! Πήραμε την 6η δόση!!!

Εγκρίθηκε η 6η δόση από το Eurogroup!!!
- Αλήθεια ρε Βαγγέλη, την ...πήραμε;;;
- Ναι σου λέω ! Κι είναι τεράστια!
- Και τώρα, τι κάνουμε;;;
- Τι θες να κάνουμε... ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ... Ετοιμάζουμε ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, για την 7η!!!
- Θα πάρουμε κι άλλα μέτρα, ρε Βαγγέλη;;;
- Ναι σου λέω ! Και θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!

Οικόπεδο και ταπεραμέντο…

Του συνεργάτη μας Α.Θ.Ρ. – 
Από την έντυπη έκδοση του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ).

  Μεσούσης της πρωτοφανούς οικονομικής μας κρίσης και με την αγωνία της επικείμενης 6ης δόσης, που, σαν το προσφερόμενο καρότο, μας κάνει να ξεχνάμε το ρόπαλο που τρώμε κατακέφαλα, μια ανασκόπηση των δεδομένων και παραμέτρων είναι όντως χρησιμότατη.
  Κάτι σαν το παλιό σχολικό ποίημα για την πατρίδα, που έλεγε …τι ήταν, τι έχει, τι της πρέπει!! Φυσικά, χωρίς διόλου εθνικο-λαϊκίστικες ελληνικούρες και μεγαλοϊδεατισμούς, που τόσα δεινά μας επισώρευσαν άλλοτε.
Τα δρώμενα του Δήμου Αμυνταίου…
Του Γιάννη Στάϊου
Οδοντίατρου - τ. Δήμαρχου Αμυνταίου
(Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ).

  Ένας χρόνος πλησιάζει από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή. Και όποιος πάει στις συνεδριάσεις, νοιώθει έντονα την απογοήτευση, τη δυσαρέσκεια και την απραξία. Δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μαλώνουν.
Νίκος Μέρτζος: «Ο «Καλλικράτης» είναι καταστροφικός και οι καταστροφικές συνέπειές του θα φανούν σταδιακά πολύ σύντομα».
Ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Δημοσιογράφος Νίκος Μέρτζος, μιλάει για το μακεδονικό ζήτημα, το μέλλον των Σκοπίων, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης».

Η «ομερτά» έσπασε την… ομερτά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

  Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην εξουσία και να κυβερνά επί ερειπίων έχει οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερη καταστροφή και από αυτήν την δημοσιονομική.
  Στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, που είναι οικονομικός, και στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, με άγριες συγκρούσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Φωτογραφία - ντοκουμέντο για το διπλό παιχνίδι ΜΑΤ - κουκουλοφόρων...


Ολοκληρώθηκαν οι ανοικτές συναντήσεις για το «Καλάθι των αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

«Ελεύθερος ή δούλος»...

 Το τελευταίο άρθρο του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη 
(ΚΑΙΡΟΣ) στην Ελευθεροτυπία. 
Κατόπιν, με συνοπτικές διαδικασίες, ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ!

  Η ΜΕΓΑΛΗ πλειονότητα του κόσμου πιστεύει -και δικαίως- ότι με την πληρωμή των δυσβάσταχτων φόρων και την περικοπή των αμοιβών θα έρθει μια μέρα που θα ξεπληρωθεί το χρέος, ή θα ισορροπήσει ο προϋπολογισμός σ' ένα βιώσιμο σημείο.

Το καλύτερο πανό των τελευταίων κινητοποιήσεων 
 κατά της πολιτικής της κυβέρνησης...
Μπράβο Αλέξη Τσίπρα – εγκληματεί κατά του Ελληνικού Λαού ο Βενιζέλος!
  Η επιστολή ξεγυμνώνει τον Προφέσορα, ο οποίος την έκρυβε γιατί δεν ήθελε να αποκαλυφθεί ότι η Τρόικα δεν ζήτησε το άρθρο 37!!

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας.
 Johnny English: Η Επιστροφή (Johnny English Reborn)

Εκτάκτως το Σάββατο 22/10: 20.00
Κυριακή 23/10: 17.30 & 20.30 & 22.30
Δευτέρα 24/10: 19.00 & 22.00
Τρίτη 25/10: 21.00

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καληνύχτα...

  Αυτή την ώρα, η κοινοβουλευτική, οικονομική (ή όπως θέλετε πείτε την) χούντα, υπερψήφισε το «πολυνομοσχέδιο»...
  Αυτή την ώρα, οι νενέκοι χειροκροτούν και χαίρονται, επειδή θα πάρουν κι άλλα δανεικά και θα παρατείνουν τη θητεία τους, στη (γλυκιά) εξουσία, την ώρα που βυθίζουν το λαό, πιο βαθιά στη φτώχεια και στη δυστυχία. 
   Αυτή την ώρα, το λαϊκό κίνημα, ετοιμάζεται να κηδέψει άλλον ένα νεκρό, του αγώνα. 
Ας το σκεφτούμε όλοι αυτό κι ας κάνουμε ...σιγή -στη μνήμη του-, έστω για λίγο, σε όποιο χώρο κι αν ανήκουμε.

«Εγώ δεν κυβερνάω με 153 βουλευτές»...

  Ψηφίστηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία και το μισθολόγιο. Μια ψήφο λιγότερη πήρε το άρθρο 37 (Το συγκεκριμένο άρθρο διευκολύνει τις επιχειρήσεις να περικόψουν τη μισθολογική τους δαπάνη συνάπτοντας επιχειρησιακές συμβάσεις, αντί για κλαδικές) και ήταν από την Λούκα Κατσέλη η οποία και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
  Κατόπιν τούτου υπενθυμίζουμε τι έλεγε ο Πρωθυπουργός στις 19/6/2010: «Εγώ δεν κυβερνάω με 153 βουλευτές».

Γ. Λιάνης: «Υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δε θα ξαναψηφίσουν τέτοια μέτρα»

  «Εμένα είναι δεδομένη η θέση μου ότι θα ψηφίσω όχι, αλλά οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους είδα χθες είναι σε όρια θραύσης» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Λιάνης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.
  «Πιστεύω ότι υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και δεν τους παροτρύνω δεν είναι στο χαρακτήρα μου, που το άκουσα, το είδα το διαισθάνθηκα, το μύρισα στην ατμόσφαιρα, δεν θα ξαναψηφίσουν τέτοια μέτρα».
  «Ο λαός έχει βγει και είναι φανερό ότι διεκδικεί ακραία τα πράγματα. Λέω λοιπόν ότι έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να ακούσει, γιατί αυτά που ο λαός ζητάει είναι αντίθετα από αυτά που κάνει η κυβέρνηση».

Διαδηλώσεις τέλος, ανέλαβαν τα Ορκς. Ώρα για πολιτική σκέψη…

  Και το πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση των μετρίων είναι απλό: «Αφήστε μας να ζήσουμε, γιατί θα σας γαμ….».
  Οι σημερινές διαδηλώσεις ήταν από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Ο Ελληνικός λαός δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να συνεχίσει να μας σώζει. Μετά, τις 3, όπως πάντα, αφού ξύπνησαν, ήπιαν τον καφέ τους, χτύπησαν την πρέζα τους, έβαλαν την κουκούλα και τη μάσκα, ανέλαβαν τα Ορκς: οι τεμπελχανάδες κουκουλοφόροι, προς τέρψιν της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που αβαντάρουν.

Τι διάολο είναι αυτό το άρθρο 37 που δεν θέλουμε να ψηφίσουν; Τι σημαίνει για μένα;

  Το περιβόητο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, οδηγεί πολλούς βουλευτές στην κόντρα με την κυβέρνηση. Για να είστε καλά ενημερωμένοι, δείτε τι ακριβώς σημαίνει το άρθρο 37, αρχικά με απλά λόγια, και μετά πιο ...δικηγορίστικα.
Με πολύ απλά λόγια:

Οι top 20 δηλώσεις ψηφοφόρων ΠαΣοΚ! (VIDEO)

Αντιπροσωπευτικό δείγμα Ελλήνων ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να βλέπουμε ποιοι ψήφιζαν (και ψηφίζουν) όλα αυτά τα χρόνια εκπροσωπώντας και απαρτίζοντας το σύνολο που ονομάζεται «Πάνσοφος Ελληνικός λαός». Δείτε το…

Τι θα συμβεί αν τη Κυριακή μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε και επίσημα, παρότι οι πασόκοι θα ‘χουν ψηφίσει το κολασμένο πολυνομοσχέδιο;

  Πληθαίνουν όσο περνά η ώρα οι φήμες περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών καθώς τα αδιέξοδα της κυβέρνησης είναι πλέον περισσότερο από φανερά. Κι αν αυτά δεν μας αφορούν, τα αδιέξοδα της χώρας είναι πολύ σοβαρότερα και επικίνδυνα.
  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και ζητήσει από τον κόσμο να αποφασίσει για το τι θα γίνει. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τα εξής γεγονότα:

Ημερίδα για την Οστεοπόρωση από το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, στην Τ.Κ. Φιλώτα.

  Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως, ένα σιωπηλό νόσημα, ιδίως στα αρχικά της στάδια. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση.
  Υπό αυτήν την προϋπόθεση πρέπει να προλαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει κατάγματα. 
Είναι το μέλλον των εμμηνοπαυσιακών γυναικών «εύθραυστο»;
  Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου, το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου οργανώνει εκδήλωση στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα, όπου θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της πάθησης, καθώς και τα προληπτικά μέτρα που όλοι θα πρέπει να λαμβάνουμε.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στέφανος Μπίρος: «Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία»


* Ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Στέφανου Μπίρου, στην απεργιακή συγκέντρωση της 19ης Οκτώβρη 2011.
«Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι
  Είμαστε σήμερα εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι σε λάθος κατεύθυνση και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται τα μέτρα που επιβάλλουν χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας και του ελληνικού λαού. 

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης της 19ης Οκτώβρη στην Φλώρινα..

  Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, δημοσίου δικαίου και ΔΕΚΟ, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι επιχειρηματίες, οι φοιτητές και οι νέοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 19 Οκτωβρίου 2011 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα: