Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων (και ο λαός το γνωρίζει) και των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας.

Αν η ΝΔ και η ηγεσία της θέλει:
- να γίνει κυβέρνηση
- αυτοδύναμη κυβέρνηση μάλιστα όπως ονειρεύεται
- και να μας αποδείξει κιόλας πως πρόκειται και για «πατριωτική» παράταξη και «πατριωτικό» κόμμα (δεν υπάρχει μεγαλύτερο «πατριωτικό» ζήτημα από έναν λαό που πεινάει), δεν έχει να κάνει παρά να βγάλει τον ωραιότατο πρόεδρό της στα κανάλια όπου θα κάνει την εξής δήλωση:
- «Η ΝΔ θεωρεί το δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος παράνομο και άκυρο»
- «Η ΝΔ θεωρεί το Μνημόνιο και τις «υπογραφές» άκυρες, παράνομες και αντισυνταγματικές». Και σχολάει η γιορτή.

Απολύστε τα ρουσφέτια σας...

  Είναι τρελοί αυτοί οι πολιτικοί. Τριάντα πέντε χρόνια διορίζουν από τα παράθυρα και τώρα ζητούν από τους άλλους να βρουν σε μια εβδομάδα, αυτούς που περισσεύουν στο δημόσιο. Το ΔΝΤ αν ήθελε πραγματικά να κάνει κάτι για τη χώρα θα έπρεπε να υποχρεώσει τους υπουργούς των τελευταίων 35 χρόνων να υποδείξουν αυτοί, όσους πρέπει να απολυθούν. 
  Η σκέψη είναι απλή. Την χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα την έχουν «κυβερνήσει» 2.000 άνθρωποι. Μιλώ για τους 500 υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ελάχιστους αριστερούς που έλαβαν κυβερνητικά πόστα στις αρχές της δεκαετίας του '90. 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα»...

  Νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα αλλά οι διθύραμβοι των γερμανικών εφημερίδων για τον Γ. Παπανδρέου, δεν έχουν προηγούμενο. «Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα» γράφει πρωτοσέλιδο εφημερίδας και όλοι μένουμε κάγκελο.
  Γιατί άραγε ταυτίζουν τον ΓΑΠ με τον Ομπάμα; Επειδή και οι δύο έχουν αποτύχει παταγωδώς στην οικονομικήτους πολιτική; Υπονούν οι Γερμανοί σύμμαχοι κάτι άλλο;

Με 850.000 € εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία...

  Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.
  Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Το …υψόμετρο του Νυμφαίου ανέβασε την αδρεναλίνη στην Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου Αμυνταίου (video)…

  Στην ιστορική έδρα του Δήμου Αμυνταίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νίκειου Σχολής στο Νυμφαίο, πραγματοποιήθηκε η 24η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
  Παρόντες οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις προς το σώμα, μιας και η Τ.Κ. Νυμφαίου δεν εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αμυντάιου, Μάκη Ιωσηφίδη.

  Συνέντευξη τύπου με θέμα τα ενεργειακά ζητήματα του Δήμου Αμυνταίου παρέθεσε ο Δήμαρχος Μάκης Ιωσηφίδης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου.
  Προηγήθηκε η ξενάγηση των εκπροσώπων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε χώρους που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στα ορυχεία Κλειδιού και Αμυνταίου, στο παλιό ορυχείο Βεγόρων, στο παλιό αντλιοστάσιο Βεγορίτιδας, στο  ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και στην Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων.

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού: εκδρομή στο Αμύνταιο…

  Με ξενάγηση των δημοσιογράφων στα αξιοθέατα του Δήμου Αμυνταίου, γιόρτασε ο Δήμαρχος Αμυνταίου τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα τουρισμού.
  Με ένα μικρό λεωφορείο, οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τα σημεία εκείνα, που κάνουν την περιοχή να ξεχωρίζει από τις άλλες (άντε, το πολύ άλλοι 3-4 Δήμοι της χώρας, να έχουν τέτοια τοπία)!
  Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις προτάσεις του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να προκύψει από αυτά τα μνημεία.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

70 χρόνια ΕΑΜ - Ποτέ πιο επίκαιρο...


  Από το «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» που έγραψε ο Δ. Γληνός και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 1942 ένα χρόνο μετά την ίδρυση του ΕΑΜ.
Τότε δεν κολλήσαμε στη διαδικασία.
   Το «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» ήταν το ευαγγέλιο εκείνου του αγώνα που βέβαια ήταν διαφορετικός από τον σημερινό, αφού σήμερα η μεγαλοαστική τάξη (ΣΕΒ κλπ. έχει συμμαχήσει με τους Ε.Ε. - ΔΝΤ). Όμως τα κοινά είναι τόσο πολλά που βγάζουν μάτι.

Μπαμπά γιατί με χτύπησε;

«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι».
 «Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η... φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε σε χθεσινό πρωτοσέλιδο προκαλώντας αίσθηση.
 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

154 ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ενός λαού και μιας χώρας...

  Kι άλλα μέτρα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος -ύψους 7 δις ευρώ- την ώρα που οι υποκριτές Πασόκοι βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν το χαράτσι στα ακίνητα!
  Όπως έχετε καταλάβει έχουν αποφασίσει να μας δολοφονήσουν με τη μέθοδο του αργού θανάτου.
  Κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εξουσιοδοτημένος από τους πολίτες να ψηφίσει ΝΑΙ στη διάρκεια της αυριανής ψηφοφορίας. Κανείς από τους 154.

Εκδήλωση από την Ένωση Φιλολόγων Ν. Φλώρινας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Η Ένωση Φιλολόγων Ν. Φλώρινας σάς προσκαλεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 6.30 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (πρώην Νομαρχία), στην εκδήλωση με τίτλο: "Παράμετροι, Εφαρμογές και Ερωτήματα για τη Μέθοδο Project".

Πείτε μου τι κάνει ο Γιώργος … θα τρελαθώ!!!

  Έχουμε μέρες να δούμε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ο «Αποστόλης» της Ελληνοφρένειας ανησύχησε...
  Είπε λοιπόν να πάρει τηλέφωνο στο γραφείο του και να... τον αναζητήσει! Μάταια η αλήθεια είναι...!
Ο διάλογος που ακολούθησε δεν περιγράφεται αλλά... ακούγεται μόνο!
 
 

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τη μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στα χαράτσια!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΠΩΘΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ!
  Μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα χαράτσια που επιβάλουν κυβέρνηση - τρόικα.
  Τη συγκέντρωση, την οποία πλαισίωσαν πάνω από 3.000 άνθρωποι, καλούσαν τόσο οι «αγανακτισμένοι», η επιτροπή σωματείων και συνελέυσεων «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» και άλλες επιτροπές του κινήματος της άρνησης πληρωμών.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσκοπήσεις χαστούκι: Αναποφάσιστοι και άκυρο πρώτο κόμμα...

  Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΠΑΣΟΚ σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Τύπος της Κυριακής».
  Και στις δυο δημοσκοπήσεις οι αναποφάσιστοι και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, πλησιάζουν το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η ελληνική αρρώστια ή ο νόμος που ψηφίζεται και δεν εφαρμόζεται…


  Η Ελλάδα δεν πάσχει από έλλειψη νόμων, αλλά από έλλειψη εφαρμογής τους. Πρόκειται για μια χρόνια αρρώστια, την οποία σαρκαστικά μεν αλλά εύστοχα διάγνωσε πριν πάνω από εκατό χρόνια ο Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904).
  Ψηφίζουμε σωρηδόν νόμους, υπογράφουμε συμβάσεις, κατόπιν «δεν βαριέσαι», «θα δούμε». Αυτό πήγαν να κάνουν την 1η Σεπτεμβρίου ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός μας. Θέλησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια της τρόικας, που εξετάζει ανά τρίμηνο επί τόπου την πρόοδο της εφαρμογής των μέτρων, τα οποία έχει αναλάβει η Ελλάδα για την εξυγίανση της οικονομίας. 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση...


«Ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια.»
«Η ελευθερία στις καπιταλιστικές κοινωνίες λίγο πολύ παραμένει αυτό που ήταν στις αρχαίες Ελληνικές δημοκρατίες: Ελευθερία για ιδιοκτήτες σκλάβων.»
Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοβ (Λένιν)

  Συνεχίζεται με όλο και μεγαλύτερη ένταση το πλιάτσικο που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων από τους ξένους αλλά και ντόπιους σύγχρονους λυκανθρώπους που τρέφονται με το χρήμα, προσκυνούν το χρήμα και έχουν για θεό τους μόνο το χρήμα.

Η μεγάλη ιδέα του Αμυνταιώτικου ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ ξαναζωντανεύει!

Η πρώτη ομάδα του ΑΜΥΝΤΑ
  Σε τροχιά υλοποίησης των νέων του στόχων συνεχίζει ακάθεκτος ο Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ Αμυνταίου, μετά την «διοικητική μεταρρύθμιση» και την συγκρότηση νέου σχήματος που θα χειρίζεται αποκλειστικά τα τμήματα ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ του ιστορικού συλλόγου, με απώτερο στόχο την ανάδειξη του αθλήματος της Χειροσφαίρισης.
  Την «χρυσή εποχή» του ΑΜΥΝΤΑ θυμίζει ο ζήλος και το μεράκι των ατόμων που προσφέρθηκαν να αναλάβουν το δύσκολο κομμάτι της ανασυγκρότησης αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων του ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ.
  Και αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από τις πρώτες κινήσεις, προς τη σωστή κατεύθυνση που έγιναν.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αφού είναι τόσο πατριώτες, ας μας σώσουν χωρίς να πληρώνονται...

  Αν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο (κάποιο θαύμα;) να σωθούν και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό με απανωτές δηλώσεις περί «σωτηρίας της χώρας», γκρίνιες στα ιστολόγια και στα ΚΤΕ, συνεντεύξεις ενοχοποίησης των πάντων και δυσφήμησης της χώρας και των Ελλήνων, είναι μακριά νυχτωμένοι.
 Αδύνατον να έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να μην βλέπουν αυτό που έρχεται. 

Άκου, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε…

 Και εσύ κ. Μαγκριώτη...

  Πριν ενάμιση χρόνο μας είπαν: «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Επέβαλαν το μνημόνιο και έφεραν τη χρεοκοπία του λαού.   Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο βγάζοντας στους δρόμους τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα.   Τώρα μας λένε: «Χαράτσια και νέα μέτρα ή καταποντισμός». Τούτος δε ο τελευταίος εκβιασμός σερβίρεται με τον κ. Βενιζέλο επί σκηνής να παραδίδει μαθήματα «συναίσθησης» και «ιστορικής ευθύνης» στον… αναίσθητο και ανεύθυνο ελληνικό λαό.

Η Παρασκευή Βρυζίδου πρώτη πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.

  Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου εξελέγη μετά την σημερινή εκλογική διαδικασία, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.   Η κα Βρυζίδου συγκέντρωσε 12 ψήφους έναντι 9 του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, ενώ με τους ίδιους αριθμούς ψήφων, αντιπρόεδρος εξελέγη η Άννα Νανοπούλου έναντι του δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού, Βασίλη Κωνσταντόπουλου.

Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας: «Να μη διωχθούν οι φορολογούμενοι που δεν θα καταβάλουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος».

  Με αφορμή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε διαρκώς μάρτυρες γεγονότων που δεν τιμούν τη Δημοκρατία μας, η οποία δοκιμάζεται πλέον σκληρά σε επίπεδο θεσμικό. Η μέσω της έκτακτης εισφοράς αναδρομική φορολογική επιβάρυνση των πολιτών για εισοδήματα παρελθόντων ετών που έχουν ήδη φορολογηθεί, αλλά και η επιβολή τέλους επιτηδεύματος χωρίς το απαιτούμενο στοιχείο  ανταποδοτικότητας, επιβεβαιώνουν απλώς την ήδη παγιωμένη αντίληψη των κυβερνώντων ότι το Σύνταγμα και ο σεβασμός του είναι έννοιες σχετικές. 

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

  Χθες (21-9-2011) το μεσημέρι, στην Εθνική οδό Καστοριάς Φλώρινας, συγκρούστηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 58χρονου οδηγού του ενός αυτοκινήτου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 47χρονου του άλλου οδηγού.
  Για το ατύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καλλιτέχνες της ομάδας ΕΝ ΦΛΩ σχολιάζουν εικαστικά έργα της συλλογής Γιώργου Οικονόμου.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΣΗ
  Καλλιτέχνες της ομάδας ΕΝ ΦΛΩ σχολιάζουν εικαστικά έργα της συλλογής Γιώργου Οικονόμου.  Το σχόλιό τους είναι ένα χαρακτικό έργο που θα εκτεθεί στο πλαίσιο της έκθεσης του δεύτερου τμήματος της συλλογής στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.
  Το χαρακτικό, ως ένα αποδομημένο έργο της συλλογής, προσφέρεται στον επισκέπτη (τον εν δυνάμει συλλέκτη) σαν ένα ιδιόμορφο εικαστικό παιχνίδι.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ!!! – Κατετέθη στη 3η ΔΟΥ Πατρών...

  Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient».
  Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
  Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». 

Και ανάλγητοι και αδιάφοροι …και νεοφιλελεύθεροι βολεμένοι καλοθρεμμένοι καλοπερασάκηδες!

Ανάλγητοι ή αδιάφοροι;...

Θεόδωρος Πάγκαλος στο «ΒΗΜΑ» για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ: «...όλη αυτή η εξέγερση, γιατί το βάλαµε στη ΔΕΗ, προέρχεται από αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν τον νέο φόρο.
 Γιατί αν είναι να τον πληρώσεις, τι σε πειράζει να τον πληρώσεις µε τη ΔΕΗ ή να τον πληρώσεις στην Εφορία»;
 Το γεγονός δηλαδή να ΜΗΝ έχει πλέον τη δυνατότητα να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος μετά τις τόσες περικοπές ή γιατί έχασε τη δουλειά μη έχοντας ούτε την οικογένεια του να... ταΐσει ...δεν πέρασε καν από το μυαλό του κ. Αντιπροέδρου!!...

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και την Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.


  Στην Κοζάνη την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος Κοζάνης, συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση οι ορισθέντες εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ύστερα από την πρόσκληση του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, για την εκλογή των μελών του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε.Δ.), καθώς και την εκλογή των εκπροσώπων στη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).
  Από την καταμέτρηση βρέθηκαν 123  φάκελοι, όσοι και οι παριστάμενοι και ψηφίσαντες εκπρόσωποι. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν  122 έγκυρα ψηφοδέλτια, 1  άκυρο και  0 λευκά.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη τύπου του Δήμαρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου.


  Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ  ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, στο Δημαρχείο του Δήμου.
  Τα κυριότερα θέματα της συνέντευξης ήταν η πορεία του έργου της τηλεθέρμανσης και το μέλλον του πανεπιστημίου στη Φλώρινα. 
  Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ Ερμιόνη Αβραμοπούλου, ο Διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝΦΛΩ Ζέτα Ρίζου.

«Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια… Ένα νερό ανά Βαγγελιώ»…


 Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές πίκρας στις ελληνικές οικογένειες, υπάρχουν όμως φορές που χαρίζει απλόχερα το χαμόγελο.  

  Μπορεί η δήλωσή του για «έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια» να ήταν τουλάχιστον ατυχής, ωστόσο οι φίλοι του ιντερνέτ έχουν τον δικό τους χώρο έκφρασης στο twitter. 
  O enas_ergazomenos είναι πλέον… “πολύ ιν”.
  Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η ομιλία, στο twitter το hashtag  #enas_ergazomenos γέμισε με κάθε είδους σχόλια. Παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

Πώς το ΠΑΣΟΚ τορπίλισε την κινεζική συμπαράσταση!..

  ΕΙΝΑΙ μερικά πράγματα που, όσο κι αν περνούν οι μήνες και τα χρόνια, η επικαιρότητα δεν μας αφήνει να τα ξεχάσουμε...
 ...Έτσι από προχθές όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν την είδηση ότι «η Ιταλία προσεγγίζει την Κίνα»...
...Και ότι, εκτός από άλλες συμφωνίες για επενδύσεις των Κινέζων στη γείτονά μας χώρα, η πρώτη συμφωνία αναφέρεται:

Απαντήσεις που ΔΕΝ λάβαμε από τον Δήμο Αμυνταίου....

Περί ασφάλειας οδηγών και πεζών ο λόγος.

  Το οδικό δίκτυο της πόλης του Αμυνταίου -και όχι μόνο- μετατρέπεται σε σκηνικό καθημερινού «θεάτρου του παραλόγου», που πραγματεύεται την προσπάθεια των οδηγών (συμπεριλαμβανομένων και των πάσης φύσεως επαγγελματικών οχημάτων) να κινηθούν με ασφάλεια, εξαιτίας του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και παράνομης στάθμευσης σε ορισμένους δρόμους της πόλης (μπροστά από το Ταχυδρομείο, την Π. Μελά, την είσοδο της πόλης από Φλώρινα κλ.π.).

  Σαν να μην έφτανε μόνον αυτό όμως, το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έθεσε νέα προβλήματα στους οδηγούς, τοποθετώντας τα γνωστά σε όλους μας σαμαράκια, (στην Μ. Αλεξάνδρου, στον δρόμο Αμυνταίου – Βεγόρας κλ.π. κλ.π), που σε ελάχιστες περιπτώσεις καλύπτονται από νομικής απόψεως. 

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η μπάντα του Τιτανικού…


  Όλοι μας, περίπου, ξέρουμε την ιστορία με τη μπάντα του βυθιζόμενου Τιτανικού, που συνέχιζε να παίζει νοσταλγικά Βιενέζικα βαλς στο σαλόνι της 1ης θέσης του υπερωκεάνιου.
  Κι ενώ το μηχανοστάσιο και οι καμπίνες στο αμπάρι της φτωχολογιάς είχαν πλημμυρίσει απ’ τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, ο υπερόπτης και ψιλο-αφελής καπετάνιος, με τους ψηλομύτες αριστοκράτες της Αγγλίας, απολάμβαναν τις μελωδίες της ορχήστρας!
  Πιθανόν, κάποιοι θαύμαζαν από κάποιο φινιστρίνι του σαλονιού και το φεγγάρι που αντιφέγγιζε στο σκοτεινό Ατλαντικό.
  Φυσικά, δεν άργησε το τραγικό τέλος του καταποντισμού του σκάφους …μετά δικαίων και αδίκων! Κι έγινε ιστορία αποφυγής αλαζονείας, αφέλειας και βλακείας!

Κίνηση ματ στο ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ του «ΑΜΥΝΤΑ» Αμυνταίου


  Κίνηση ματ για τον Αμύντα Αμυνταίου που ήλθε σε συμφωνία με τον Νίκο Γιώσκο προκειμένου ο πολύπειρος τεχνικός να αναλάβει, μετά από 17χρόνια, την καθοδήγηση του ανδρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, σε μια περίοδο δύσκολη για το ίδιο το σωματείο αλλά και για το Ελληνικό χάντ μπολ

Νοερές Στρατηγικές και Σκάκι.


  Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας διοργάνωσε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 5μ.μ σκακιστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. 
  Στην εκδήλωση  μίλησε ο διευθυντής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Λυγούρας Γεώργιος με θέμα «Νοερές Στρατηγικές και Σκάκι». Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους νοερούς υπολογισμούς και στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές και τη συμβολή του σκακιού στην εκτέλεση μαθηματικών πράξεων και στρατηγικών σε νοερό επίπεδο.
  Ακολούθησαν σκακιστικά παιχνίδια και αγώνας σιμουλτανέ. 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πως θα μπορέσει να σωθεί η Ελλάδα…


1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. 
  Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομόλογα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4).

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πρακτική άσκηση των φοιτητών του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών/Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


  Ανακοινώνεται ότι από 10η Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινά εκ νέου η πρακτική άσκηση των τελειόφοιτων φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ενδιαφέρουσα ημερίδα από το ΚΑΦΚΑ και το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.


  Τα βασικά χαρακτηριστικά του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, τα προληπτικά μέτρα και οι τρόποι αποκατάστασης της πάθησης, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15.9 στο Κάφκα Αμυνταίου.

Τελευταία συνεδρίαση της ΤΕΔΚ νομού Φλώρινας.


 Σε ένα διαφορετικό κλίμα, με έκδηλο το στοιχείο της συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/9/2011 το μεσημέρι η τελευταία τακτική συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Φλώρινας.

Κυκλοφόρησε η "ΑΙΧΜΗ"


Ευχόμαστε στους συντελεστές της, καλή επιτυχία.

Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ βρήκε τον τρόπο να γλυτώσετε την έκτακτη εισφορά για τα σπίτια!!!!

Η κυβέρνηση μπορεί να μην έχει το Λαό με το μέρος της, αλλά έχει τον...θεό, μιας και οι οίκοι του -ναοί και μοναστήρια- δε φορολογούνται... άρα μάλλον εκεί στηρίζει ότι θα σώσει την χώρα…

Με μια μικρή προσθήκη………


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τροχαίο ατύχημα με δύο νεκρούς και εννέα τραυματίες.


  Την 14-09-2011 και ώρα 17.00, στην Εγνατία Οδό στη γέφυρα Καλαμίτσι πλησίον ανατολικού κόμβου Γρεβενών και στον κλάδο με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Κοζάνη (θέση 158 χιλ.), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα των θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων και των τραυματισμό άλλων εννέα ατόμων. 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Δήμου Φλώρινας, σχετικά με διπλοεγγραφές στο Δημοτολόγιο.


 Συνέπεια των συνενώσεων που επέφερε ο Ν.3852/2010 είναι η ενδεχόμενη ύπαρξη διπλών οικογενειακών μερίδων μέσα  στο  ίδιο Δήμο Φλώρινας, γεγονός που οφείλεται στην εγγραφή των συζύγων σε διαφορετικούς (πρώην Δήμους Κ. Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος),οι οποίοι σήμερα αποτελούν δημοτικές ενότητες του ιδίου Δήμου.

Όταν ο Βενιζέλος αποδοκίμαζε την επιβάρυνση των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ...

Δείτε παρακάτω ένα από τα videos που δεν χρειάζονται σχεδόν καμία περιγραφή...
  Απολαύστε τον υπερφίαλο συνταγματολόγο να αποδοκιμάζει έντονα με τις φλυαρίες του το ενδεχόμενο επιβάρυνσης των ακινήτων μέσω του... λογαριασμού της ΔΕΗ!!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Και τώρα, τι κάνουμε;


  Σεπτέμβριος του 2011, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πριν από σχεδόν ενάμισι χρόνο, η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα για να μη χρεοκοπήσει η χρεοκοπημένη χώρα και ένας ολόκληρος λαός –με μερικές χιλιάδες εξαιρέσεις- παρακολουθεί παθητικά όσα συμβαίνουν. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα.
  Δεν θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας. Θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια και να προσποιηθούμε πως όλα είναι όπως πριν. Δεν είναι. Ωραίες είναι οι αυταπάτες – αρκεί να ξέρεις πως αυταπατάσαι.

Φορολογική δήλωση 4.051.949,01 Ευρωπουλακίων !!!

  Αυτό είναι το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας VETO 6/12/2009 , με βάση το οποίο ο κ.Προβόπουλος δήλωσε στην Εφορία κατά το έτος 2008.... Το Αστρονομικό ποσό των 4.051.949,01 Ευρωπουλακίων !!!
  Αυτή είναι η φτωχική Ελληνική πραγματικότητα... εν μέσω κρίσης.
  Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, που κρατάει τα «κλειδιά» του δημοσίου χρέους, το 2006 πήρε και επιστροφή φόρου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Βουλευτής αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο 15,5 ευρώ!!!!

 Με το σύνθημα «Οι βουλευτές δεν πληρώνουν» ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, απαίτησε από τους ιθύνοντες να ταξιδέψει δωρεάν από την Κω στην Πάτμο.

Ευχαριστήριο του Δήμαρχου Αμυνταίου, στους συντελεστές του Φεστιβάλ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ


  Το 1ο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποτελεί την αρχή ενός θεσμού, που πιστεύω ότι θα αναπτυχθεί στο μέλλον και θα συμβάλει όχι μόνο στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το 1ο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ» από την πρώτη, παρθενική του παρουσία, έβαλε «ψηλά τον πήχη» στα πολιτιστικά δρώμενα της Π.Ε. Φλώρινας...

 Μια «Μαγική» βραδιά με πανσέληνο στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, βιώσαν χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011, στο 1ο Φεστιβάλ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ.
  Η «μαγεία», ενισχυόταν από την συναυλία λυρικής διάθεσης, γεμάτη αγαπημένες μελωδίες από την Ευανθία Ρεμπούτσικα τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και την Ματούλα Ζαμάνη, με την σύμπραξη του κεφάτου μουσικού σχήματος «Ορχήστρα του Δρόμου» (Φέργκους Κάρυ - κοντραμπάσο, Νίκος Παπαβρανούσης - τύμπανα, Ανδρέας Συμβουλόπουλος - πιάνο, ακορντεόν και κρουστά, Παντελής Στόικος στην τρομπέτα και ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν).

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τα εγκαίνια της 76ης Δ.Ε.Θ...

Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ στην πρώτη γραμμή των γεγονότων...


  Το Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης κατακλύστηκαν από χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κρατώντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ φώναζαν διαρκώς συνθήματα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, της κυβέρνησής του και της πολιτικής που εφαρμόζουν, τραγουδώντας το «Καλημέρα ήλιε» του Μάνου Λοΐζου.
  Οι εκδηλώσεις χαράς κορυφώθηκαν περίπου στις 8 το βράδυ, όπου οι χιλιάδες των πολιτών (ταξιτζήδων, Αγανακτισμένων, φοιτητών, του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, των αντιεξουσιαστών και των οπαδών του Ηρακλή ), βρέθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, λίγο έξω από το Βελλίδειο μονό και μόνο για να δουν από κοντά τον αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας. Να σφίξουν το χέρι και να βγουν μια φωτογραφία με τον άνθρωπο που κρατά σταθερά το τιμόνι της χωράς.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Xρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών στον τομέα της οδικής ασφάλειας

  Η  Ελληνική Αστυνομία στοχεύοντας στην αύξηση του επιπέδου οδικής Ασφάλειας κατά τις μαζικές μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, εκτύπωσε ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν από αστυνομικούς στους μαθητές και στους γονείς, τη Δευτέρα 12-09-2011 κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Σπάει το κοντέρ των εξαγωγών το Κτήμα Άλφα


Με διεθνή βραβεία και περγαμηνές η οινοποιία Κτήμα Άλφα διευρύνει συνεχώς τις εξαγωγές της και επεκτείνεται σε νέες αγορές

  Την μια αγορά μετά την άλλη κατακτά η οινοποιία Κτήμα Άλφα από το Αμύνταιο φθάνοντας πλέον τις 23 χώρες στις οποίες εξάγει τα κρασιά της. Ρωσία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, αγορές με ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον, προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην λίστα των χωρών, όπου εξάγει η Κτήμα Άλφα.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πόρτα – πόρτα για καταγραφή προβλημάτων των δημοτών, ο Δήμος Φλώρινας.

  O Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Ρόζας Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο και τους συμβούλους του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας όλων των παρατάξεων, ήρθε σε άμεση επαφή με τους δημότες της πόλης της Φλώρινας την Τρίτη 06/09/2011, προκειμένου να ανοίξει ένα πλαίσιο διαλόγου γειτονιά – γειτονιά και πόρτα – πόρτα με όλους τους πολίτες, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα με στόχο την επίλυσή τους από τα αρμόδια όργανα και ταυτόχρονα ν’ ακουστούν προτάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

7 Σεπτέμβρη του 1955, η καταστροφή του Ελληνισμού της Πόλης.


  Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, όλα φαινόταν ήρεμα στην Πόλη. Μια μικρή ομάδα φοιτητών ήταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία του Ταξίμ, στην κορυφή του Πέρα, διαδηλώνοντας εναντίον της Ελλάδος. Η Ελλάδα ήταν πάντα ό συντηρούμενος από τις Τουρκικές αρχές στόχος του όχλου. Οι πέντε μεγάλοι δρόμοι πού οδηγούσαν στην Πλατεία Ταξίμ γέμισαν ξαφνικά με ένα μαινόμενο όχλο οπλισμένο με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, σκεπάρνια, σφυριά και σιδερένιους λοστούς πού φώναζε «Kahrolsun giavourlar!» (Ανάθεμα στους γκιαούρηδες!) και  «Yikin, kirin, giavourdur!» (Σπάστε, γκρεμίστε είναι γκιαούρης!)...

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο «προφήτης» Χάρρυ Κλύνν…

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την παράσταση «ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» το 1983, στη Μπουάτ «ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ» στην Πλάκα. 

- Αν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
- Τι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!
- Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.