Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Ανατροπή στην πράξη» από την Ντόρα Μπακογιάννη! ΕΚΤΟΣ περιοδείας ο Δήμος Αμυνταίου!

  Στην Φλώρινα τερμάτισε η περιοδεία της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρας Μπακογιάννη, στην Δυτική Μακεδονία.
  Παρεκκλίνοντας το επίσημο πρόγραμμα της η κ. Μπακογιάννη ΔΕΝ επισκέφτηκε τον Δήμο Αμυνταίου, γεγονός για το οποίο οφείλουν τα στελέχη - μέλη – σύμμαχοι της Φλώρινας, να μας ενημερώσουν. 


Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Βασίλης Τσέπας: «Η δική μου Πρέσπα δεν έχει μόνο αστέρια και φεγγάρια και μαγικές βραδιές».

«Η δική μου Πρέσπα δεν έχει μόνο αστέρια και φεγγάρια και μαγικές βραδιές. Έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα και να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες.
   Πρέπει να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, πρέπει να διατηρήσει την ομορφιά και τη μοναδικότητα στο φυσικό της περιβάλλον, πρέπει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, για να κρατήσει τους νέους εδώ.
   Καθημερινά αγωνιζόμαστε για όλα αυτά, όλοι οι Πρεσπιώτες. Για την απόκτηση ενός πυροσβεστικού σταθμού, για την εξασφάλιση των υπηρεσιών υγείας, για την τουριστική ανάπτυξη, για το δρόμο…
   Δε χρειάζεται να σας πω για το δρόμο. Όσοι ήρθατε από τη Φλώρινα, περάσατε πάνω από διακόσιες στροφές. Καταλαβαίνετε τι εννοώ, όταν μιλάω για το δρόμο»...
* Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πρεσπών, πριν την συναυλία του Στ. Κραουνάκη στον Άγιο Αχίλλειο.

Συνάντηση άμεσης δημοκρατίας 5 – 7 Σεπτέμβρη 2011 στο Α.Π.Θ.

  Ενόψει της ΔΕΘ 2011 καλούμαστε να υπερβούμε την μορφή της διαμαρτυρίας που εξακολουθεί να περικλείει μέσα της την σχέση εξάρτησης πατρωνίας με την κυριαρχία και να περάσουμε στο στάδιο της δημιουργίας για μια αυτεξούσια κοινωνία. Το πέρασμα από το αφηρημένο σύνθημα στη συγκεκριμένη πρόταση προϋποθέτει διαβούλευση με όρους άμεσης δημοκρατίας. Αυτός είναι και ο πυρήνας που συγκροτεί το φετινό κάλεσμα για την «Συνάντηση άμεσης δημοκρατίας 2011». Μια διαρκής συνέλευση όπου θα τεθούν τα προβλήματα και οι προτάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους σε μια οριζόντια διαβούλευση. Μια διαρκής συνέλευση με τη δομή των μικρών τραπεζιών συζήτησης όπου θα καταθέτουν τις προτάσεις τους σε μία κοινή στο τέλος της επόμενης ημέρας.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη τα "ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011"

  Με τη ποντιακή βραδιά, Παρασκευή 26/8, που διοργανώθηκε στο κέντρο της πόλης του Αμυνταίου, συνεχίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011».
  Οι ήχοι της ποντιακής μουσικής και τα ποντιακά τραγούδια σκόρπησαν το κέφι σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.
  Τα «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011» συνεχίζονται την Κυριακή, με εκδήλωση για τα παιδιά στην πλατεία Ταχυδρομείου στο Φιλώτα.

«ΠΡΕΣΠΕΣ 2011». Όταν μερικά γεγονότα δεν περιγράφονται με λέξεις…

  Ίσως, ακόμα και στην πλουσιότατη Ελληνική γλώσσα να δυσκολεύεσαι να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να αποδώσεις τη στιγμή, να περιγράψεις ένα γεγονός και τα συναισθήματα.
  Υπερβολή; Ίσως. Γεγονός είναι, και η ιστορία το καταγράφει, ότι το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2011, στον προαύλιο του κτιρίου Εξάρχου στην Φλώρινα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2011», το αφιέρωμα «Από τον Παπαδιαμάντη στον Ελύτη» ήταν κάτι το …απερίγραπτο.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011» - H 3η ημέρα των εκδηλώσεων…

  Είναι άδικο για τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων ΑΜΥΝΤΑ, ΕΡΜΗ, ΑΙΑΝΤΑ και ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Αμυνταίου -που με περισσό ζήλο πάσχισαν να συνεισφέρουν στον κόσμο εύγευστα εδέσματα και στο ταμείο των συλλόγων τους έσοδα-, που χαρακτηρίζουμε την 3η ημέρα των εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011», απλώς …"αδιάφορη"!


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

3η του Σεπτέμβρη! Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ...


Ο απολογισμός των "ΠΡΕΣΠΩΝ 2010"

Με επιτυχία συνεχίζονται τα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» στον Δήμο Φλώρινας

 Με αγώνες σκακιού από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, γυμναστικές επιδείξεις από τη σχολή γυμναστικής - ρυθμικής της κ. Ιορδάνου, καθώς και χορευτικά συγκροτήματα από τις Τοπικές Κοινότητες Πολυπλατάνου και Σιταριάς, συνεχίστηκαν την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 τα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» του Δήμου Φλώρινας.

Η 2η ημέρα των εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ» αφιερωμένη στα παιδιά.

  Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η παιδική παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011».
  Ξυλοπόδαροι, κλόουν και ταχυδακτυλουργοί μάγεψαν τους μικρούς μας φίλους και μεταμόρφωσαν τα παιδικά προσωπάκια με υπέροχες προσωποδημιουργίες.
  Σήμερα Πέμπτη, θα διοργανωθεί μουσική βραδιά με τα Χάλκινα της Γουμένισσας στην Πλατεία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ αύριο Παρασκευή, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί ποντιακή βραδιά.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η κακή συνεργασία οδήγησε σε κόντρα…

Οριστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Από την εφημερίδα ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

  Όπως είναι γνωστό στις 26-05-2009 είχε υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ», διετής σύμβαση με την εταιρία «Μαλαματίνα» για την αποκλειστική αντιπροσωπεία των εμφιαλωμένων ανθρακούχων νερών «Ξινό Νερό» για την Ελλάδα -πλην Δυτικής Μακεδονίας- και το εξωτερικό.

Είναι και ο Σαμαράς μέρος της σπείρας που απομυζά τον λαό;

Από την στήλη του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ "Στο χειρουργείο"


  Διαβάστε τις προτάσεις της Ν.Δ. για ευρύτατη αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 31 και κάποιες από αυτές μπορούν να γίνουν καταστρεπτικές για την ολιγαρχική μας δημοκρατία.
  Η Νέα Δημοκρατία του επικίνδυνου -όπως αποδείχτηκε- Σαμαρά, προτείνει ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή.   

Όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ 2011»

  Πανέτοιμοι και αισιόδοξοι δήλωσαν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2011», που θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Αυγούστου στην Φλώρινα και στον Άγιο Αχίλλειο αντίστοιχα, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης 23 Αυγούστου.  
  Παρόντες στη συνέντευξη, ο βουλευτής Γιώργος Λιάνης, (ο βουλευτής Στ. Κωνσταντινίδης απουσίαζε στην Αθήνα), οι δήμαρχοι Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και Πρεσπών Βασίλης Τσέπας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης.

«ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011» - Ρόκαρε το Αμύνταιο…

  Με τοπικά συγκροτήματα έντεχνης και rock μουσικής ξεκίνησαν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμυνταίου «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011» την Τρίτη 23 Αυγούστου, στην πλατεία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, παρουσία της 
Δημοτικής αρχής του τόπου.
  Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αμυνταίου, Τρύφων Γρομπανόπουλος και στην συνέχεια εμφανίστηκαν επί σκηνής τα συγκροτήματα:  
Déjà vu, Gold sumer, Tequilers και Dark souls, που κράτησαν συντροφιά στη νεολαία της περιοχής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουμε σχέση με τον παλιό πολιτικό κόσμο»

Στην Πρέσπα συναντήσαμε τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή για ολιγοήμερες διακοπές και με την ευκαιρία αυτή συζητήσαμε μαζί του για θέματα που αφορούν την περιοχή αλλά και τη γενική πολιτική κατάσταση που βιώνει η χώρα:

"Η άλλη όψη. Λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα"

Μια οικολογική παρέμβαση της ομάδας του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ.
  Δείτε το πρώτο βίντεο που αφορά τις Λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα, από την στήλη «Τα βίντεο του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ».

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011"

  Ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Οργάνωσης των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011» και εγκρίθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
  Οι εκδηλώσεις του προγράμματος θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, θα αφορούν όλες τις πολιτιστικές και οικονομικές δραστηριότητες του Δήμου Αμυνταίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε εξέλιξη τα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» στο Δήμο Φλώρινας


  Με μεγάλη επιτυχία και με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ», την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011.
  Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται φέτος για πρώτη χρονιά στο χώρο του ιστορικού κέντρου της πόλης και κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των εκδηλώσεων σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής. 

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ελλάς, το μεγαλείο σου!

Από την εφημερίδα ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

  Την 1η Ιουλίου δημοσίευσε ο Γιώργος Λακόπουλος στα «ΤΑ ΝΕΑ» το άρθρο που ακολουθεί, το οποίο αναδημοσίευσε αυτούσιο ο Γιάννης Μαρίνος στις 17/07/2011 στο «ΤΟ ΒΗΜΑ», αφού πρόσθεσε μια σύντομη εισαγωγή και έναν επίλογο.
  Το άρθρο, επίσης αυτούσιο, το παρουσιάζει σήμερα στους αναγνώστες του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ, ο Πάροικος.
  Το πώς λειτουργεί η καθημερινή φοροδιαφυγή, ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, νομίζω ότι συμπυκνώνεται στο ακόλουθο αριστοφάνειο άρθρο του ξεχωριστού συναδέλφου Γιώργου Λακόπουλου, στα «Νέα» της 1ης Ιουλίου: «Ο διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός και αφιερώνεται στον Βαγγέλη Βενιζέλο που- νομίζει ότι- θα πιάσει τη φοροδιαφυγή. Διαδραματίστηκε μόλις προχθές σε καφετέρια, όταν σε μια συζήτηση εναντίον των πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του:

Είμαστε τόσο μικροί ή μας έχουνε πείσει ότι είμαστε γι’ αυτό;

Από τη στήλη του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ «Στο χειρουργείο»

  Όλοι μας έχουμε πέσει στην παγίδα να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Σαφώς και έχουμε πρόβλημα αποδοτικότητας, αφού ενώ δουλεύουμε πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς, η κάθε εργατοώρα μας αποδίδει σε σύγκριση με τους Γερμανούς πολύ λιγότερα, ενώ παρόλο που η εργατοώρα στην Ελλάδα κοστίζει σχεδόν τα μισά απ' ότι στην Γερμανία, τελικά το κόστος του παραγόμενου προϊόντος είναι πιο μικρό στην Γερμανία παρά στην Ελλάδα!

«ΠΙΠΕΡΟΛΟΓΙΕΣ 2011» στην Τ.Κ. Αετού του Δήμου Αμυνταίου.

  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΠΙΠΕΡΟΛΟΓΙΕΣ 2011» στην Τ.Κ. Αετού του Δήμου Αμυνταίου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος, από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Αυγούστου.

   Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παιδική παράσταση με το παιδικό συγκρότημα «Αngels», συναυλία με το rock συγκρότημα «NORTHMAN», παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Τοπική Παράδοση», εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων «Μερακλήδες» Άρτας, Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδήτου και Καρυδιάς Έδεσσας.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Μουσική διαμαρτυρία στην Τ.Κ. Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου


  Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Πληττομένων Βαλτονέρου δίνει το παρών ώστε να ακουστεί το πρόβλημα του χωριού και όχι μόνο.
  Ο Στάθης Δρογώσης, ο Κώστας Τηλαβερίδης και τα «Χαμένα Όνειρα», τρεις καταπληκτικές φωνές, θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε μια  μαγευτική βραδιά στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Βαλτονέρου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Λουκέτο και στο υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε. στο Αμύνταιο;

Απόφαση – Ψήφισμα του Δήμου Αμυνταίου για τη διαφαινόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος Ο.Τ.Ε. στο Αμύνταιο.

  Μετά από πληροφόρηση που έλαβε ο Δήμος Αμυνταίου για το σχεδιασμό της διοίκησης του Ο.Τ.Ε. για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Οργανισμού στο Αμύνταιο, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για το ενδεχόμενο αυτό, εκδίδοντας το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας:

«Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Λαμπρό παράδειγμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου

  Ένα Κίνημα Πολιτών που γιγαντώνεται σε όλη την Ελλάδα, μια ιδέα εφαρμόσιμη για το καλό της τοπικής αλλά και της εθνικής μας οικονομίας.
  Ένα κίνημα που προτρέπει όλους τους Έλληνες να μετέχουν ενεργά στον αγώνα για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η βιοτεχνία και η βιομηχανία μας, ο εσωτερικός Τουρισμός, οι αγρότες και οι παραγωγοί μας.

Το τέλος του -βολικού- Δυτικού ονείρου

Γράφει ο Α.Θ.Ρ.
  Αυτό που δεν κατόρθωσαν οι φοβεροί διηπειρωτικοί πύραυλοι του Μπρέζνιεφ, το ρωσικό ατσάλι των σοβιετικών τανκς και η ΚΑ-ΚΕ-ΜΠΕ του ψυχρού πολέμου, το πετυχαίνει σήμερα αναίμακτα το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, σπρωγμένο από τις ίδιες του τις αντιφάσεις.
  Το «φαινόμενο», άλλωστε, το περιέγραψε ο Μαρξ πριν από 100 και βάλε χρόνια… ποιος σοβαρός όμως άνθρωπος ακούει τους σοφούς;

Πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΑΜΥΝΤΑΙΑ», του Δήμου Αμυνταίου!

  Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2011» που διοργανώνει ο Δήμος μας.
  Τρίτη 23-8-2011 και ώρα 21:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης παρουσίαση Νεανικών Γκρουπ του Δήμου μας. Οι νέοι του Δήμου μας δημιουργούν και μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με το ταλέντο τους. Εμείς έχουμε υποχρέωση να τους στηρίξουμε.
  Τετάρτη 24-8-2011 και ώρα 20:00 μ.μ. στο χώρο της πλατείας αγοράς στο Αμύνταιο για μία βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά του Δήμου μας. «Ξυλοπόδαροι-Κλόουν-Ταχυδακτυλουργοί και άλλα» σκορπίζουν κέφι και χαρά στους μικρούς μας φίλους. 

Με τιμή
Ιωσηφίδης Ιωακείμ
Δήμαρχος Αμυνταίου

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Απάντηση που λάβαμε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου, στο ερώτημα:

«Ποια είναι η  θέση του Συλλόγου για τη σημερινή λειτουργία της λαϊκής αγοράς; Αν δεν συμφωνεί, ποιες είναι οι προτάσεις του; Ποιες οι κινήσεις του;»
  ΑΠ.: «Συνάντηση Εργασίας με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη είχε σήμερα το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, με σκοπό να τεθούν Θέματα πού αφορούν το σύνολο του Εμπορικού Κόσμου της περιοχής και απαιτούν άμεση επίλυση για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Απάντηση που λάβαμε από τον Δήμο Αμυνταίου, στο ερώτημα:


«Πραγματοποιούνται επιτόπιοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα των εκθετών που παίρνουν μέρος σ’ αυτήν;»
  ΑΠ.:  «Αγαπητέ Εκδότη, θέλω να χαιρετήσω και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία που πήρατε σχετικά με τη δημιουργία της στήλης «Κυτίο Παραπόνων», την θεωρώ πολύ χρήσιμη.

Απαντήσεις που λάβαμε από τον Δήμο Αμυνταίου, στα ερωτήματα:


1) Έχει γίνει δημοπρασία για τον δικαιούχο εκμετάλλευσης της ξυλείας του κοινοτικού δάσους του Ξινού Νερού  για το έτος 2011;
2) Για ποιόν λόγο και με ποια λογική, όταν βιώνουμε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που κύρια πλήττει τη μικρομεσαία τάξη, η τιμή ανά τόνο των ξύλων, από 35€ την περσινή χρονιά, εκτινάχθηκε στα 48€;»

Ο οικονομικός απολογισμός του 2010, από τον «Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών»

  Η Διοικούσα Επιτροπή του πολιτιστικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ» που εδρεύει στην Φλώρινα, καλεί όλα τα μέλη του σωματείου της σε Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις  24/8/2011 ημέρα Τετάρτη στις 19:00 στο Ξενοδοχείο «Φαίδων» στη Φλώρινα, με θέμα: «Οικονομικός απολογισμός του έτους 2010».

Για την Διοικούσα Επιτροπή
Η Πρόεδρος
Χρύσα Μάντση

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (Ε3) των εκδηλώσεων της τελευταίας τριετίας... 

Το Debtocracy έγινε βιβλίο.

  Αφού δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Ιντερνέτ, σε πλατείες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε να ξανανοίξει το διάλογο σε ένα πιο παραδοσιακό μέσο. Όπως είχαμε υποσχεθεί, η ομάδα του Debtocracy ετοίμαζε εδώ και εβδομάδες όλο το υλικό που δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε μια παραγωγή 74 λεπτών. Μαζέψαμε λοιπόν και εμπλουτίσαμε τις πηγές μας, καθαρογράψαμε ολόκληρες τις συνεντεύξεις, μετατρέψαμε τα animation σε κόμικς και συμπληρώσαμε περισσότερα κείμενα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τις σκέψεις μας για ανεξάρτητες παραγωγές όπως το Debtocracy.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο


  Η Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, για την ευγενική προσφορά 110 τόμων εξαιρετικών βιβλίων από τις πολύτιμες εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων για την Δανειστική Βιβλιοθήκη του Κέντρου μας, που φιλοδοξούμε να συνδράμει στην ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής  υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία (Α.μεΑ.), και, παράλληλα, να υποβοηθήσει την ενδοεπαγγελματική ανάπτυξη και τη δια βίου επιμόρφωση του προσωπικού μας, καθώς και του κάθε ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας.

Προσλήψεις ειδικών φρουρών …αντί δασκάλων…


  Τη μεγαλύτερη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα από την αρχή του Μνημονίου εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
  Το Δημοσίας Τάξεως ζητάει άμεσα την πρόσληψη 1.200 ακόμα ειδικών φρουρών που θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρώπη.

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ...


Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων: Υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουν εκεί!!!


Στην Ελλάδα του 2011 όλα έχουν κοστολογηθεί, εκτός από ένα: η ανθρώπινη αξία! Και δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να την κοστολογήσει, γιατί …είναι πολύ φτηνή!
  Μιλάμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση που καθιστά «επικίνδυνη ζώνη για τη δημόσια ζωή», κατοικημένες περιοχές.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η μετεγκατάσταση των Αναργύρων και πάλι στο προσκήνιο...

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε., Αρθούρο Ζερβό, είχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης και μέλη της Επιτροπής Αποκατάστασης του χωριού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έναρξη των διαδικασιών μετεγκατάστασης του οικισμού, καθώς απαιτείται η άσκηση πίεσης από την τοπική κοινωνία για την επίσπευση των διαδικασιών.

Συνάντηση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον Αλέξη Τσίπρα

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είχαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, Μάκης Ιωσηφίδης και Παναγιώτης Μπούρας, στο πλαίσιο των επαφών που ξεκίνησε το Δίκτυο με τους επικεφαλής των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΚΑΙΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  Παράλληλα με τον περιορισμό στις συγκεντρώσεις (που ισούται με ημιαπαγόρευση), με την υιοθέτηση βιαιότερων μεθόδων καταστολής, αντί στην αντίσταση, η νέα κυβέρνηση των Βενιζέλου – Παπανδρέου εφαρμόζει ένα από τα κύρια όπλα που της προμήθευσε το ΔΝΤ κατά της Δημοκρατίας: τη φίμωση του επαρχιακού τύπου.
  Κατ’ εντολή της κλίκας μεγαλοεκδοτών – εργολάβων της Αθήνας και με τη συνένοχη σιωπή κάποιων μεγαλοεκδοτών της επαρχίας η κυβέρνηση έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε μια συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί καίρια η λειτουργία και η ελεύθερη έκφραση του Περιφερειακού τύπου.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ανοιχτή συνέλευση για την «Συνάντηση άμεσης δημοκρατίας 2011»


Το ρήγμα είναι γεγονός. Εδώ και τώρα: Ισότητα - Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη.
Συνάντηση άμεσης δράσης και δημοκρατίας – Α.Π.Θ. 5/6/7 Σεπτεμβρίου Δ.Ε.Θ. 2011

Αποστόλης Θεοδώρου: «Η απάντησή μου μετά την δικαίωση»

  Σε επιστολή του προς την εφημερίδα μας ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου, Αποστόλης Θεοδώρου, μετά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κοζάνης -κατηγορείτο για υπηρεσιακή του υπόθεση- και την επιστροφή του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, αναφέρει τα εξής:  

Όταν ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ συνάντησε τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

   Εκεί που περιπλανιόμουν στους αγροτόδρομους του Δήμου μας κάπου μεταξύ Κέλλης και Φιλώτα, βλέπω μια σιλουέτα μεσ’ τον κουρνιαχτό να πλησιάζει.
  Όσο φύραινε η απόσταση που μας χώριζε, άρχισα να διακρίνω τη μορφή και τα χαρακτηριστικά. Ήταν ο «εν τέχνης και επιστήμη συνάδελφος» Καλλικράτης. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν στα θυρανοίξια του Ναού της Αρτέμιδας και μου μίλησε με ενθουσιασμό για τα σχέδια του επόμενου ναού που επρόκειτο να κατασκευάσει εκεί πιο κάτω στην όχθη του Ιλισσού, ένα έργο που δεν έγινε ποτέ λόγω των περικοπών που επέβαλαν οι Λακεδαιμόνιοι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Δημόσιο χρέος Βαθιά ανάσα λίγο πριν το έμφραγμα...


 

  Στις 21 Ιουλίου συνήλθαν οι αρχηγοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες όπου έλαβαν αποφάσεις θεμελιώδους σημασίας τόσο για την διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους όσο και για μέλλουσες βοήθειες σε τυχόν προβληματικά μέλη της. Αυτή τη φορά η Ευρωζώνη κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά όχι τόσο επειδή απειλείτο η Ελλάδα να πάθει έμφραγμα από την καταπίεση των δανεικών της, όσο από φόβο ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να γίνει αιτία για τη διάλυση της Ευρωζώνης.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στατιστικά, περίεργα, θλιβερά κι αποκαλυπτικά…

  Το 2002 σκοτώθηκαν στον πλανήτη Γη, σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Την ίδια χρονιά υπολογίσθηκαν οι θάνατοι από «πνευμονιοκοκκική πνευμονία» σε 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους παγκόσμια!

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών Καθολικώς Αγανακτισμένων (καναπές ή οδόφραγμα;)

Του Νίκου Τσιρώνη

  Το παρόν άρθρο γράφεται την 21η Ιουλίου, είναι η ημέρα της κατατάξεώς μου ως επιστράτου στο στρατολογικό γραφείο Φλώρινας. Το σπίτι μου κοντά στα εκατό μέτρα. Όπλο μου ο κονδυλοφόρος με το μελάνι. Άρα εντάσσομαι στα βαρέα και ανθυγιεινά μετά από 37 χρόνια αφού πολέμησα!